Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Римські штори або штори плісе: що обрати?

Автор: Олег Ковальский, 22.05.2024, 10:59:27 Римські штори або штори плісе: що обрати?
Без красивого віконного оформлення інтер'єр виглядає не завершеним. Штори - фінальний текстильний штрих, елемент затишку та комфорту. Різноманітність пропозицій ускладнює вибір. Виробники анонсують римські штори Київ, класичні гардини, ролети, жалюзі. Для полегшення вибору варто врахувати стиль приміщення, конфігурацію вікон, особисті уподобання, бюджет, усвідомити важливу різницю між моделями.

У даному контексті розглянемо загальні властивості та відмінності штор плісе та жалюзі.

Подібності

І плісе, і римські штори виглядають в інтер'єрі гармонійно, стильно та сучасно. Вони досить компактні та не перевантажують собою простір. Незалежно від місця кріплення, чи це рама, чи стіна, сонцезахисні системи залишають функціональним підвіконня, що дуже важливо для власників малогабаритного житла.

Обидва типи штор легко підіймаються та опускаються, що дозволяє регулювати кількість світла, що проникає в приміщення. Вони доступні у широкому спектрі кольорів, матеріалів та текстур, що дозволяє підібрати ідеальний варіант для будь-якого дизайну.

Якщо графічна "гармошка" приємніша погляду, ніж хвилеподібне полотно, варто купити штори плісе.

Відмінності

Конструкція, тип тканини та механізм моделей відрізняються:

  • римські штори складаються з цілісного полотна тканини, яке підіймаються вгору, утворюючи рівні складки. Вони мають спеціальний механізм, що дозволяє плавно підіймати та опускати штору. Для виготовлення використовуються щільні тканини, що дозволяє утримувати форму складок. Моделі можуть бути підкладені додатковими матеріалами для покращення тепло- та звукоізоляційних властивостей. ;
  • штори плісе складаються з тканини, яка складена у вигляді гармошки (плісе). Вони підіймаються та опускаються за допомогою системи натяжних шнурів або пружинного механізму. Виготовляються з легких матеріалів, які складаються в плісовані складки. Тканини можуть мати різний ступінь прозорості, що дозволяє регулювати освітленість приміщення.


Встановити простіше плісе, проте поширена послуга римські штори Київ монтаж робить цю відмінність несуттєвою.

Моделі плісе можна встановлювати на вікна будь-якого розміру та конфігурації, на відміну від римських, для яких існують обмеження щодо геометрії віконних отворів.

Замовлення штор

За відсутності часу на аналіз варіантів звертайтесь до консультантів інтернет-магазину. Маючи необхідну інформацію про розмір, конфігурацію вікон, інтер'єрний стиль приміщення, переваги замовника, вони допоможуть вибрати оптимальний варіант.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info


Будинок та затишок | 22.05.2024 | Переглядів: 313 | римськие шторы, уют, дом, Шторы

Читайте також на цю тему: