Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Діти та підлітки

Як вибрати одяг для немовлят

Автор: Оксана Загороднюк, 17.02.2023, 17:35:09 Як вибрати одяг для немовлят

За час вагітності більшість молодих батьків намагаються підготуватися до народження дитини. Якщо раніше вважалося, що немовлятам потрібні здебільшого пелюшки, то сьогодні малюків уже з перших днів життя одягають у їхній перший одяг. Купівля дитячих речей - це приємний клопіт, але оскільки діти швидко ростуть, їм часто купують багато непотрібного і зайвого. Часто буває, що діти в перші місяці не встигають одягнути всі предмети гардероба хоча б по одному разу, перш ніж остаточно виростають з них.

Що важливо знати під час купівлі речей для новонароджених:

  • велике значення мають тканини - вони мають бути натуральними та якісними;
  • розмірна сітка різних брендів може мати свої особливості, які потрібно враховувати;
  • усі предмети гардероба мають не натирати, не тиснути, бути зручними;
  • більшість дітей народжуються зі зростом 50 см (плюс-мінус 2 см). Але вони швидко ростуть, тож купувати багато одягу на 50 см не варто. А якщо немовля велике, то йому навіть у перші дні життя одяг на 50 см може бути малий.


Розглянемо докладніше, як вибрати одяг для немовлят, які речі варто купити і як не переплатити за гори одягу, який дитина не встигне вдягнути.

Перший одяг для малюків: основні види

Перший одяг для немовлят дуже різноманітний. Для початку необхідний базовий набір речей, що включає повсякденні речі:

  • боді - зручний предмет одягу, який дуже цінують мами. Завдяки застібкам внизу його легко надягати і знімати, а також міняти дитині підгузки. А ще боді не задираються і не збираються в складки. У спеку можна носити тільки їх, а в холодну погоду - надягати зверху будь-який інший одяг;
  • повзунки - штани із закритими шкарпетками, дуже популярний одяг для новонародженого;
  • сорочечки - ще один популярний одяг без застібок, права і ліва сторона кріпляться за допомогою зав'язки або однієї кнопки. Зазвичай їх шиють швами назовні, щоб шви не травмували шкіру новонародженого;
  • комбінезони, вони ж сліпи, вони ж чоловічки - підійдуть як для прогулянок, так і для дому. Їхня зручність у тому, що "верх" і "низ" зібрані в одному комплекті, немає зайвих швів, гумок і складок на одязі. Також є теплі комбінезони - це вже верхній одяг для холодної погоди;
  • піжами для сну;
  • штани або шорти - їх можна носити поверх боді;
  • футболки та лонгсліви;
  • чепчики - на спекотну погоду їх роблять із найтоншої бавовни або трикотажу, щоб немовля не продуло;


Яка тканина краща для немовлят

Краще надавати перевагу натуральним і безпечним тканинам, адже в немовлят дуже ніжна шкіра, схильна до появи пітниці, алергії, подразнення. Особливе значення тканина має для натільних речей. Бавовна, бязь, фланель - хороший вибір.
Синтетичні тканини не пропускають повітря, тому вони небажані для маленьких дітей, особливо для немовлят, і особливо якщо тканина контактує зі шкірою.

Вибір правильного розміру

Перший одяг розрахований на зріст 50 см. Але дитина може бути більшою, та й одяг не повинен занадто щільно прилягати до її тіла. Тому купувати багато одягу на розмір 50 см точно не варто.

Далі розмірна сітка збільшується з кроком у 6 см - 56 см, 62 см, 68 см і так далі. До півроку діти можуть дорости до 74 см, а до року більшість дітей носять розмір 80-86 см, якщо ж дитина велика - 92 см.

Оскільки новонароджені швидко ростуть, купувати занадто багато речей розмірів до 62 см також не має сенсу. Зростання сповільниться після 6 місяців, і до того моменту буде приблизно зрозуміло, скільки одягу і якого розміру вам буде потрібно.

Якщо бюджет обмежений, і ви не хочете переплачувати, на перші місяці життя краще купити базовий набір (близько 10 боді, кілька сліпів, сорочечок, повзунків, чепчиків, конверт і верхній одяг за сезоном). Якщо цього не вистачить - можна легко докупити речі потрібного розміру.

Іноді виробники вказують на ярликах не зріст, а вік дитини, але краще не надто довіряти цій інформації - речі можуть маломерити (або навпаки). А ще вважається, що хлопчики ростуть швидше, ніж дівчатка, тож краще уточнювати, який розмір актуальний.

При виборі одягу для немовлят віддавайте перевагу не красі, а зручності та практичності. Якщо хочете придбати якісний та недорогий одяг для немовлят, завітайте на сайт https://povsjakden.com.ua і замволяйте доставку в ваше мсто. 

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Діти та підлітки" на ЖЖ.info
Діти та підлітки | 17.02.2023 | Переглядів: 471 | товары для детей, дети, одежда для детей

Читайте також на цю тему: