Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Терапія залежності

Автор: Сергій Ковальчук, 27.04.2023, 19:39:51 Терапія залежності

Залежність зазвичай розвивається під впливом численних чинників. Психічні захворювання, травматичні переживання з дитинства, професійні проблеми чи конфлікти у сім'ї — все це може сприяти розвитку залежностей. Тому під час лікування наркоманії у Києві сім'я залучається до терапевтичних процесів за бажанням пацієнта.

Сімейна терапія

Сімейні обговорення зазвичай проводяться під час психологічного відлучення від психоактивних речовин. Можливі спеціальні семінари для родичів, на яких близькі наркоманів можуть обмінятися ідеями з іншими та отримати інформацію про те, як поводитися з наркозалежним.

Терапевтичні пропозиції

Особливо щодо сім'ї, дітей та партнерів взаємодія залежності в основному взаємна. Так само, як родичі можуть впливати на хворобу наркомана, так і хвороба також впливає на них. Тому участь у терапії також відповідає інтересам родичів.

У реабілітаційному центрі родичі залежного дізнаються про хворобу, розмірковують про себе та свою поведінку, вчаться виділятися та захищати себе. Насправді, у багатьох випадках корисно, якщо близькі звертаються по професійну психотерапевтичну підтримку незалежно від терапії наркомана.

Поведінка щодо залежних: що важливо?

Правильне поводження з наркоманом, як правило, не є легким для родичів. Оскільки кожна біографія індивідуальна, немає універсального підходу, який завжди підходить і є правильним.

Існує безліч порад та рекомендацій, які можуть допомогти постраждалим у сім'ях з проблемами залежності краще впоратися із власним життям. Наркологічна клініка у Києві основну увагу приділяє самозахисту та турботі членів сім'ї залежного про себе, а також чіткому, диференційованому підходу до роботи з наркоманом. Складність полягає в тому, що батькам, дітям та партнерам часто доводиться поводитися всупереч своїй інтуїції.

Як правильно спілкуватися з наркоманом?

При роботі з наркоманами спілкування є ключовим фактором, який може мотивувати пацієнта конструктивно впоратися зі своєю поведінкою щодо споживання психоактивних речовин. Однак це вдасться лише у тому випадку, якщо спільне обговорення пройде без покладання провини та звинувачень.

Навіть хороша порада корисна лише в обмеженій мірі та може швидко надати повчальний вплив на родичів. Набагато важливіше спонукати зацікавлену особу говорити, активно слухати та ставити спільні цілі.

Не ігноруйте проблему, а вирішуйте її на ранній стадії. Проблеми не зникають самі собою, і мовчання не допоможе наркоману чи вам. Крім того, чим раніше буде вилікована залежність, тим вищі шанси на одужання.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 27.04.2023 | Переглядів: 637 | наркомания, Здоровье, лечение

Читайте також на цю тему: