Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Ром Captain Morgan Black — родоначальник престижного бренду

Автор: Мария Никулина, 26.12.2023, 16:26:41 Ром Captain Morgan Black — родоначальник престижного бренду

Ром Captain Morgan Black — напій преміального класу, який відрізняється насиченим смаком, м'яким ароматом та тривалим післясмаком. Темний ром став першим в одній із найпрестижніших лінійок цього класу напоїв. За своєю популярністю Captain Morgan поступається лише Bacardi, фахівці якої створили сучасну технологію виробництва преміального міцного алкоголю з тростинної патоки.

Секрети рецептури рому сягають своїм корінням середини ХХ століття, але маркетологи компанії Diageo сміливо стверджують, що творцем напою став найлегендарніший пірат Карибського моря. В Україні сьогодні можна купити Captain Morgan в маркеті алкогольних штук Маудау і доторкнутися до легенди. 

Дегустаційні характеристики

Напій виготовляється з патоки, отриманої з ямайської тростини. Після дистиляції спирт три роки відпочиває у бочках з-під бурбону, формуючи неповторні дегустаційні характеристики:

  • колір — насичений, темно–бурштиновий;
  • смак — м'який, з багатими відтінками ванілі, очеретяної патоки, деревини дуба;
  • післясмак — тривалий, теплий, з нотками меду та прянощів;
  • аромат — розкривається витонченими шлейфами ванілі, медових стільників та дуба;
  • міцність — 40%.

 

Смакові особливості темного рому дозволяють вживати напій не тільки у складі коктейлів, але й у чистому вигляді.

Особливості подачі

Під час дегустації напою рекомендується керуватися класичними правилами подачі. Темний ром необхідно охолодити до 18–20°С, бо за цієї температури зберігаються смакові особливості, відсутній різкий аромат спирту. Розливають напій у класичні коньячні келихи на низькій тонкій ніжці, виготовлені з тонкого прозорого скла. На основі темного рому можна зробити класичний лонг-дрінк — для цього в келих з напоєм додають лід і скибки лимона. Як закуску можна подати фрукти, нежирне м'ясо, морепродукти. Гармонійно звучать смакові нотки темного рому у супроводі хорошої сигари. Купити алкоголь для дегустації можна в маркеті важливих штук Маудау.

Трохи історії

За офіційною версією виробника, рецептуру напою вигадав легендарний пірат Морган, зображення якого можна побачити на етикетці темного рому. Проте велике поширення темний ром набув лише після того, як Бакарді створив методику очищення напою. Технологія стала дуже популярною на островах Карибського моря, де невеликі компанії створювали продукцію високої якості за авторськими рецептами. Напій часто продавали як ліки. З одним із таких продуктів у 1944 році познайомився в Кінгстоні Самуель Бронфман.

Смак рому заінтригував промисловця, тож він викупив винокурню, яка виробляла напій, і оригінальну рецептуру, що включала ароматичні лікарські трави і прянощі. Так з'явився бренд Captain Morgan, який сьогодні належить до найбільшого холдингу Diageo. Ямайський темний ром — обов'язковий елемент барної культури. На його основі виробляють популярні коктейлі. Напій має м'який смак, виразний аромат і гідний перебувати в домашній колекції міцного алкоголю.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 26.12.2023 | Переглядів: 319 | Ром Captain Morgan Black, напиток, алкоголь

Читайте також на цю тему: