Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Кулери для води настільні: особливості асортименту

Автор: Сергій Ковальчук, 18.01.2024, 13:23:38 Кулери для води настільні: особливості асортименту

Зручний та швидкий доступ до питної води — запорука комфортного існування. Реалізувати цю потребу можна за допомогою доступного і простого в експлуатації приладу — настільного кулера.

Настільні кулери для: основні різновиди та функції 

Призначення кулера для води визначається його функціоналом. Цей пристрій може подавати питну воду кімнатної температури, охолоджену рідину або виконувати функцію чайника. Деякі моделі мають всі три опції в комплексі. 

Найпростіший прилад — це посудина з харчового пластику, оснащена краном, на яку зверху кріпиться ємність для води. Такі пристрої найчастіше використовують в дитячих закладах. Вони не потребують підключення до електромережі, повністю безпечні та надійні. Для безперервної подачі питної води достатньо вчасно міняти або наповнювати бутель. 

Складніші моделі настільних кулерів призначені для подачі не лише питної, а й гарячої води. Особливо це актуально для офісів та різних установ. За наявності такого настільного кулера зникає необхідність постійно наповнювати та гріти чайник для приготування гарячих напоїв чи страв. Адже, щоб в будь-який момент отримати воду необхідної температури достатньо натиснути на кран. 

Універсальні варіанти настільних кулерів не лише гріють, а й охолоджують рідину. Головна особливість цього пристрою — це можливість насолоджуватися чистою прохолодною водою навіть у найспекотнішу погоду. 

Переваги та особливості конструкції настільних кулерів

gallery-image

Настільні кулери — компактні, мобільні, зручні у використанні. Це дає можливість встановлювати їх не лише в офісах чи громадських місцях, а й у невеликих квартирах, брати з собою на дачу. Вони можуть знаходитись на будь-якій рівній поверхні, займають мінімум місця, а завдяки стильному лаконічному дизайну легко вписуються у сучасний інтер'єр. 

Базова конструкція настільних кулерів з опцією охолодження включає в себе:

  • насос для циркуляції води;
  • термоелектричний або компресорний холодильник;
  • трубопровід;
  • крани для подачі води. 


Обираючи настільний кулер слід визначитися з типом системи охолодження. Вона може бути електронною або компресорною. У електронних моделях зниження температури води відбувається за допомогою пари пластин, через які проходить постійний струм. Принцип роботи компресорних установок аналогічний системі охолодження у холодильниках. Вони оснащені компресорами, у яких циркулює фреон чи інший холодоагент. 

Обидва різновиди кулерів мають свої переваги та особливості. Електронні агрегати мають доступну ціну, прості у використанні та обслуговуванні. Вони цілком забезпечать потреби родини чи невеликої фірми. Компресорні кулери — дорожчі, але значно продуктивніші, тобто розраховані на більшу кількість споживачів. Вони можуть ефективно працювати навіть у запилених та спекотних приміщеннях, мають тривалий термін експлуатації. Єдиним недоліком може бути дещо підвищений рівень шуму під час роботи компресора. 

Сучасні настільні кулери мають зручний та багатофункціональний інтерфейс. Зокрема система подачі води зазвичай запускається за допомогою натиску кухлем або спеціальною клавішею. На приладах є світлодіодні індикатори нагріву та охолодження. У моделях з підігрівом передбачений захист від дітей для запобігання опікам. Внутрішні деталі обладнання мають антибактеріальне покриття. 

Обираючи настільний кулер, варто враховувати кількість людей, які будуть ним користуватися та їх потреби у гарячій чи охолодженій воді. Великий асортимент різноманітних моделей настільних кулерів пропонує спеціалізований інтернет-магазин Кулерова Funky Company. Досвідчені консультанти нададуть детальну інформацію щодо обраного вами пристрою. 

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 18.01.2024 | Переглядів: 294 | кулер, питьевая вода, вода

Читайте також на цю тему: