Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Фінанси

GadgetCoin – чи варто у це грати?

Автор: Сергей Лоновой, 06.06.2022, 12:26:32 GadgetCoin – чи  варто  у  це  грати?
Не зважаючи на втрату капіталізації у понад 1.7 трлн доларів, ринок криптовалют продовжує свій розвиток. Для мене це досить цікавий феномен, адже я можу зрозуміти людей які за певний «віртуальний актив» беруть живі гроші. А ось як зрозуміти людей, що віддають зароблені копійки за щось віртуальне?
Але життя іноді здатне здивувати навіть такого закорінілого скептика як я. Нещодавно на теренах крипто-бірж зустрів я новий стартап – GadgetCoin, GDC. Команда розробників (все як завжди – програмісти та інвестори, цього разу з Дубаїв), блокчейн на базі трону, «унікальна можливість інвестувати», те се.
 
Аж ось трапляється можливість купити за цей «блокчейн на базі трону» щось варте уваги, та ще й, не повірите – у кредит, з мінімальним першим внеском, без участі банків.
 
Звісно, мене така новина зацікавила, починаю збирати досье, і ось що виявляється. Таки да, якісь хлопці з Дубаїв, домовились з якимось виробником смартфонів (певно з Індії), та за мінімальний перший внесок дають людям смартфони у кредит. І люди беруть. У низці країн Азії, на кшталт Бангладеш, ця бізнесова схема працює аж бігом.
 
Варто зауважити два моменти:
  • По-перше, а навіщо все це починати, коли можливо взяти смартфона в кредит за допомогою банку? Як кажуть представники компанії, оскільки вони працюють через крипто-валюту, то для них ані ваші документи, ані ваша кредитна історія не мають жодного значення. Все, що фіксує компанія – це IMEI смартфону та номер крипто-гаманця, з якого йде сплата.
  • По-друге, а чи не бояться виробники недобросовісних позичальників? Як розповідають виробники, у кожному гаджеті існує апаратна закладка, яка блокує гаджет у разі несплати.
     
Як на мене, то це надзвичайно цікавий та принципово відмінний метод просування товарів без участі банківського капіталу. Сприймаючи більш серйозно, починаю збирати інформацію щодо України, чи можливо цей фокус повторити знаходячись у якій-небудь Жмеринці?
 
Будете сміятися – але так, можливо! Виглядає це ось як – с початку ви купуєте криптовалюту GDC (гаджет коїн). Потім знаходите сайт компанії – виробника цих самих гаджетів-смартфонів, вибираєте собі там гаджета до вподоби, та сплачуєте своїми коїнами перший внесок. Після чого очікуєте певний час, доки Нова Пошта або DHL не привезуть вам додому гаджета. По грошам перший внесок разом з доставкою в Україну виходить близько $50. З цієї суми більшу частину забирає саме вартість доставки, тож набагато вигідніше було б по цій схемі купувати у роздрібній торгівельній мережі, де не потрібно віддавати $30 перевізнику. Але, внаслідок всім відомих негараздів, даний виробник в Українськом роздрібі на даний час поки що відсутній. Хоча повторюю, в країнах Азії по цій схемі виробники працюють дуже активно.
 
Займається цим процесом крипто-біржа CapitalWhale, в них там ще багато усіляких «фінансових інструментів для інвестування», але є отакі прості, доступні та корисні людям речі. Як розповіли представники компанії - у GadgetCoin вже реалізовано механізм підключення до різних виробників техніки. Вже кілька тайванських компаній ведуть переговори про своє входження до кола користувачів монети.
 
Тож можна сподіватися, що незабаром і в Україні знайдуться торгові мережі, які спростять споживачам доступ до такого цікавого методу кредитування.
Автор: Сергей Лоновой, редактор рубрики "Фінанси" на ЖЖ.info
Фінанси | 06.06.2022 | Переглядів: 1539 | деньги, криптовалюта, финансы

Читайте також на цю тему:

Коментарів: 0