Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будівництво

Ідеї для будівництва паркану з цегли

Автор: Сергій Ковальчук, 24.07.2023, 15:21:30 Ідеї для будівництва паркану з цегли

Паркан не лише захищає присадибну ділянку від стороннього вторгнення, а й суттєво впливає на візуальне сприйняття двору. Щоб територія була надійно захищеною та естетичною, варто вибирати для зведення паркану якісні та міцні матеріали. Чудовий варіант – цегла Лего, дивіться на Brick-land.com.ua. В цьому магазині є будматеріал різного кольору та текстури, тому ви зможете вибрати підходящий варіант для будь-якої огорожі. 

Варіанти дизайну та конструкції цегляних парканів

Пропонуємо кілька ідей для будівництва огорожі:

  • Класична конструкція. Проста й елегантна конструкція, що складається з цегляних стовпів, між якими встановлюються панелі у вигляді цегляної кладки. Цей варіант чудово підходить для створення приватної та безпечної зони на ділянці.
  • Паркан з металевими вставками. Для створення сучасного дизайну можна комбінувати цеглу з металевими вставками. Ці матеріали чудово поєднуються між собою та створюють ефект індустріального стилю.
  • Огорожа з декоративними елементами. Щоб надати конструкції індивідуальності, можна додати декор у вигляді кованих елементів, натурального каменю чи навіть скляних вставок. Важливо, щоб ці елементи гармонійно поєднувались із текстурою та кольором цегли.
  • Паркан з елементами зелені. Для створення більш природного вигляду огорожі можна використовувати рослини. Розташуйте цегляні стовпи з проміжками, що заповнюються зеленими в'юнкими рослинами або живоплотом. Такі загорожі виглядають дуже стильно та естетично.
  • Огорожі з візерунками. Цеглини можуть бути викладені у вигляді різних візерунків та форм: арок, спіралей або геометричних орнаментів. Це створить унікальний і дійсно неповторний дизайн.

Як вибрати цеглу для паркану

При виборі матеріалу важливо враховувати такі параметри як морозостійкість, механічна міцність, ступінь водопоглинання та дизайн. Чудовим варіантом стане цегла Лего, виготовлена на основі білого цементу та мармурової крихти. Вона механічно міцна та довговічна. Матеріал витримує навантаження 200 кг на 1 см3. Морозостійкість складає 150 циклів. Це означає, що будматеріал витримаю 150 циклів заморозки та розмерзання без втрати своїх експлуатаційних властивостей.

Ще одна перевага матеріалу – великий асортимент. Можна вибрати варіанти різних кольорів та варіантів текстури. Крім класичних однотонних блоків з рівномірним кольором є варіанти мультиколор, в яких поєднуються одразу кілька відтінків. Поверхня блоків може бути гладенькою або текстурованою.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Будівництво" на ЖЖ.info
Будівництво | 24.07.2023 | Переглядів: 363 | кирпичи, забор, строительство

Читайте також на цю тему: