Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Технологічний винахід. Батареї, які мають змогу повністю перезаряджатися

Автор: Сергій Ковальчук, 02.10.2019, 22:27:45 Технологічний винахід. Батареї, які мають змогу повністю перезаряджатися
Досі не було створено батарей, які б могли бути повністю перезаряджені, але однією з новинок у світі технологічних винаходів став акумулятор з двоокисом вуглецю. Це справжній прорив, який надає нові можливості, передає ITsider.com.ua.
 

Сайт ITsider


Дізнатися більше про нові винаходи та ідеї в сфері технологій можна на сайті ITsider. Також тут можна почитати про події у космосі та відчути себе учасником цікавих експериментів. Кожного дня на цьому сайті висвітлюються актуальні новини, що дозволяє любителям техніки та сучасних розробок бути в центрі подій. Зручний фільтр сайду допоможе знайти те, що потрібно.

Продовжуючи тему повністю відновлюваних батарей, варто пояснити завдяки чому вони мають такі особливості. Склад цих акумуляторів спричиняє не просто блокування активних ділянок на каталізаторі, але й зупиняє дифузію двоокису вуглецю, в результаті чого запускається розклад зарядженого електроліту.
 

Пристрій з літію та вуглецю


Найпопулярнішим акумулятором сьогодні є пристрій з літію та вуглецю, оскільки його енергетична щільність в чім разів більша за звичайні літій-іонні батареї. Проте й такий вид батарей не є повністю відновлюваним. Цілком очікувано, що лідируюче місце займе новий винахід.

Літій-іонні батареї виробляють карбонат літію і вуглець, перший з яких переробляється під час перезаряджання. Вуглець, в свою чергу, акумулюється і виводить батарею з ладу. З цієї причини нам доводиться постійно змінювати батареї. Новий же пристрій буде відновлювальним, що позитивно вплине на фінанси споживачів та навколишнє середовище.
 

Алізер Ахмадіпарідарі


Вчений Алізер Ахмадіпарідарі, що розробив відновлювану батарею використовував для свого винаходу нові матеріали, які мають змогу переробляти карбонат літію та вуглець. Каталізатором у такому випадку виступає дисульфід молібдену, що, поєднуючись з гібридним електролітом, сприяє включенню вуглецю в цей процес. Комбінація таких матеріалів створює ідеальну композицію, що сприяє збільшенню ефективності переробки.

За словами вчених, які працювали над цим проектом, їм вдалося створити комбінацію елементів, що стали першим вуглецево-нейтральним акумулятором на двоокису вуглецю. Він є набагато продуктивнішим. Термін його служби дуже тривалий, що зручно для кожного користувача. Це хороший крок для вдосконалення систем зберігання енергії. Це хороший крок для розумного споживання енергії.
Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 02.10.2019 | Переглядів: 2245 | техника, оборудование

Читайте також на цю тему: