Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як слідкувати за тендерами Prozorro: переваги Telegram-боту

Автор: Артем Кондратюк, 19.03.2020, 19:00:55 Як слідкувати за тендерами Prozorro: переваги Telegram-боту

Люди, які щодня працюють із державними тендерами, добре знають, як важливо вчасно відслідковувати всі зміни в обраній закупівлі. Для держзамовників обов’язковою умовою успіху процедури є вчасна комунікація з потенційними постачальниками, а для учасника торгів — обізнаність щодо публікації нових тендерів чи активності конкурентів під час боротьби за перемогу.

Гарантувати, що жодна крихта важливої інформації не вислизне з ваших рук, допоможе підписка на миттєві сповіщення від чат-ботів у Telegram.

Що дає підписка на чат-бот держзамовнику

Замовнику у системі держзакупівель Prozorro потрібно не лише підготувати тендерну документацію з реальними умовами, які відповідають потребам державного підприємства. Недостатньо лише дотримуватись вимог Закону «Про публічні закупівлі» під час формування вимог до переможця та предмета торгів — потрібно ще вести комунікацію із учасниками, дотримуючись строків, встановлених законодавством у сфері публічних закупівель. Спробуємо перерахувати основні види дій учасників, на які потрібно реагувати організатору тендеру:

  1. Запитання. Під час періоду уточнень учасники мають право задавати питання замовнику для конкретизації вимог до предмету закупівель.
  2. Вимоги. Протягом того ж періоду часу постачальники можуть вимагати коригування умов проведення закупівлі, якщо ті є дискримінаційними і порушують їхні законні права.
  3. Скарги. До самого моменту підписання угоди з переможцем і ще деякий час після цього в інших учасників є можливість оскаржити дії замовника в Антимонопольному комітеті України.


Важливо пам’ятати, що всі ці види комунікації блокують перехід до наступних етапів закупівлі до моменту вирішення проблему. Тому від своєчасної поінформованості замовника залежить успіх його тендерних процедур і своєчасне надходження потрібних установі товарів, послуг чи робіт.

Що дає підписка на чат-бот учаснику

Крім того, що постачальнику так само важливо бачити усі реакції замовника на питання, вимоги і скарги, йому також потрібно швидко реагувати на коригування умов закупівлі, зміни ціни та навіть просто на нові опубліковані закупівлі. Також має велике значення отримання інформації про всі зміни у законодавстві чи у роботі майданчика. Тому всім сторонам публічних закупівель — постачальникам і замовникам — варто налаштувати миттєві повідомлення від Телеграм-боту.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 19.03.2020 | Переглядів: 1158 | тендер, бизнес
Коментарів: 1
user avatar
Артем Кондратюк 19:00:55
+1

Читайте також на цю тему: