Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як вибрати однокімнатну квартиру в Хмельницькому?

Автор: Светлана Егорова, 15.06.2020, 22:47:47 Як вибрати однокімнатну квартиру в Хмельницькому?

Придбання власного житла в Хмельницькому — це радісний момент для сім'ї. Це місце, де проводиться багато часу в колі близьких. Тому вибирати потрібно відштовхуючись від потреб мешканців. Потрібно враховувати навколишнє оточення, зручність транспортної розв'язки, доброустрій двору та інші зовнішні та внутрішні чинники. Важливо перевірити технічні характеристики нерухомості, вибрати кількість приміщень і планування.

Вартість вторинного житла

При виборі квартири покупці відштовхуються від сімейного бюджету. Рідше використовуються гроші, отримані в кредит. На вартість житлоплощі впливає її розмір, технічний стан і кількість кімнат. Побічно на ціну впливає район Хмельницького. Якщо житло перебуває в популярних історичних місцях воно дорожче. Заощадити можна обираючи об'єкт на околиці. Потрібно враховувати віддаленість зупинок громадського транспорту, магазинів та інших об'єктів що часто відвідуються. Уваги заслуговує стан висотного будинку та двору.

Сьогодні купити квартиру в Хмельницькому допоможе сайт DOM.RIA. На сайті є перевірені оголошення. Це має на увазі, що інформація в них актуальна, через те, що вивчена інспектором. Останній особисто виїжджає на об'єкт для документації та фіксації того, що відбувається панорамною камерою. DOM.RIA лідер на українському ринку нерухомості. Він утримує високі позиції завдяки свіжій та правдивій інформації.

В якому районі краще жити?

Місце локації квартири також має значення для комфорту проживання. Це впливає на зручність поїздок кожен день на роботу, покупку продуктів і побутових товарів, а також розв'язання супутніх питань. У пріоритеті райони в центрі Хмельницького. Там сформована інфраструктура і транспортне сполучення. Але це збільшує підсумкову вартість нерухомості. Іноді в центральних міських частинах спостерігаються проблеми з екологією.

У випадку з мікрорайонами на околиці можна непогано заощадити. Тут можна вибрати варіант біля річки або парку. Але можуть виникнути проблеми побутового характеру через відсутність магазинів та інших інфраструктурних об'єктів.

Особливості екології

Сьогодні великі міста страждають від забруднення атмосфери. Увагу екології приділяють більше сімейні пари з дітьми. Для вибору безпечного житла потрібно враховувати ряд нюансів. Важливо щоб поруч з будинком не було:

  • міського звалища або підприємства, що згубно впливає на екологію;
  • завантажених автодоріг з великим потоком транспорту.


Вітається близькість парків і річок. Популярність набирає житло в передмісті Хмельницького. Головне, щоб поруч була зручна транспортна розв'язка.

Навколишня інфраструктура

Важливо щоб будинок знаходився в оточенні об'єктів інфраструктури. Якщо похід в продуктовий магазин буде займати багато часу — це не комфортна. Це саме можна застосувати до ігрових майданчиків, місць дозвілля та інших об'єктів. Перед покупкою житла потрібно пройтися по району і переконатися, що поруч з місцем проживання є перукарні, аптеки та інші місця що часто відвідуються.

Потрібно орієнтуватися на побажання майбутніх мешканців. Самотні люди не потребують супермаркетів, кафетеріїв та кінотеатрів. Сімейні пари орієнтуються на загальноосвітні установи. Автолюбителям важлива стоянка або інше місце, де можна безпечно залишити автомобіль.

Матеріали будівництва

Матеріал, з якого побудований багатоквартирний будинок також має значення. Від цього залежить енергоефективність, а значить витрати на комунальні послуги. Українські забудовники використовують цеглу або готові панелі:

  • Цегляна будівля енергоефективна. У такому будинку прохолодно влітку і не холодно взимку. Це привабливий матеріал що дозволяє створювати оригінальний дизайн.
  • Панельні споруди дешеві. Це єдина їхня гідність. Для комфорту мешканцям доведеться займатися утепленням зовнішніх стін. А це витрати.


Популярна монолітно-каркасна технологія будівництва. Завдяки цьому створюються вільні планування квартир. Покупець може сам розмежувати простір за своїми смакам.

Транспортна доступність

Тут немає нічого складного. Важливо щоб поруч з висотними будинками знаходилися зупинки громадського транспорту. Бажано щоб це були маршрути, які часто використовують мешканці квартири. Для автовласників важлива зручна дорога що веде до будинку. Бажано щоб в робоче перевезення вона не була перевантажена.

Люди по сусідству

Купівля квартири в Хмельницькому — це довгострокові вкладення. Чи не багато українців здатні часто міняти житло. Отже, треба бути обізнаним з людьми, які проживають по сусідству. Від цього залежить спокій майбутніх мешканців. Якщо в під'їзді проживає не зовсім адекватний контингент можна забути про спокій. Про останній свідчить стан сходових прольотів. Якщо вони брудні, закидані сміттям, недопалками та пляшками краще пошукати інший варіант.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 15.06.2020 | Переглядів: 1123 | жилье, квартира

Читайте також на цю тему: