Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Види тентів на зерновоз і їх особливості

Автор: Олег Ковальский, 17.11.2020, 18:41:06 Види тентів на зерновоз і їх особливості

Транспорт для вантажних перевезень з відкритим кузовом (зерновоз, щебневоз, самоскид, сміттєвоз і т.д.) необхідно вкривати якісним тентом-накидкою, щоб захистити вантаж від негативного впливу зовнішніх факторів на кшталт вітру, опадів, бруду, пилу і т.п. Для цього використовують тенти — автопокривала, виготовлені з міцного матеріалу, стійкого до дощу, снігу і вітру. Також він дозволяє зберегти всі корисні властивості самого вантажу.

Пошиття тентів на зерновози

Зазвичай ринок пропонує готові рішення для конкретних моделей вантажних автомобілів, але багато компаній можуть пошити тент на замовлення, враховуючи індивідуальні особливого того чи іншого зерновозу. У будь-якому випадку виріб повинен бути герметичним і монолітним, максимально закривати кузов зерновозу і забезпечуючи тим самим збереження зерна в процесі його транспортування. Шиються тенти на спеціальному високотехнологічному обладнанні, завдяки чому кожен шов виходить максимально якісним, міцним і надійним.

Матеріали

Тенти на зерновози зазвичай виготовляють з 2-х матеріалів:

  • Тентовий матеріал ПВХ.
  • Брезенту з водовідштовхувальним просоченням.


За своїми характеристиками обидва матеріали підходять для укриття зерна і показують максимальну ефективність в плані експлуатації. Але є у них і одна важлива відмінність — стійкість до вологи. Так, ПВХ тент і брезентова накидка можуть утримувати вологу різний час. Все залежить від щільності і якості вибраного матеріалу:

  • ПВХ тент зі щільністю в 650 грам на м. кв. на 100% не схильний до негативного впливу вологи і може утримувати її необмежений час.
  • Брезент зі щільністю 480 грам на м. кв. може безперервно утримувати опади на протязі не менше 3-4-х годин.
  • Брезент зі щільністю 540 грам на м. кв. буде безперервно утримувати вологу приблизно 10 годин.


ПВХ тенти здатні "працювати" в температурних умовах від -30 до +70 градусів. Вони не продуваються і можуть прослужити не менше 7-и років. Це вкрай щільний і міцний на розрив матеріал, який сьогодні користується великою популярністю.

Накидки на зерновоз з брезенту можуть експлуатуватися в різних температурних умовах, що залежить від щільності матеріалу. Вони трохи продуваються, що сприяє забезпеченню зерна повітрям і можуть служити 2-4 роки.

Детальніше про ці матеріали можна дізнатися за посиланням https://ukrbrezent.com/uk/avtomobilni-tenti/tent-na-zernovoz/. Там же можна придбати готову накидку або замовити її пошиття за індивідуальними параметрами у перевіреного виробника.

разновидности тентов

Різновиди тентів для зерновозів

Всього можна виділити 3 найбільш популярних видів автонакидок, які застосовуються на зерновозах:

  • Класичний варіант. Виготовляється у вигляді накидки прямокутної форми, по периметру якої формують подвійні підкоміри. Потім на ці підкоміри встановлюються люверси діаметром 1-4 см. з кроком в 50 см. На кузові вантажного автомобіля такий тент фіксується за допомогою еспандера, протягуємого через кільця і ​​закріплюємого на гачки.
  • Полог на вантажівку з кишенею для труби. Таке рішення забезпечує максимальну зручність відкривання кузова і вивантаження зерна. За бажанням клієнта кишеня може бути розташована з будь-якого боку, а з протилежного матеріал необхідно буде закріпити за допомогою саморізів. По іншим сторонам накидки монтуються люверси, які дозволяють закріплювати накидку, як і в попередньому випадку — за допомогою еспандера.
  • Накидка з посиленнями для дуг. Подібні тенти використовуються на машинах, які мають дуги, приварені до борту. Це окрема категорія тентів, адже тут важливо посилити місця торкання матеріалу і дуг, щоб максимально продовжити його експлуатаційний термін і вберегти від пошкоджень. При цьому можна організувати посилення і по бортах кузова авто.


Незалежно від типу накидки на зерновоз до його ширини та довжини зазвичай додається по 30-50 см. припусків. Цей параметр залежить від обраного типу кріплення і способу завантаження кузова.

Як визначити оптимальний розмір полога на зерновоз

Щоб тент виглядав пристойно і був максимально функціональним, потрібно ретельно виміряти розміри кузова автомобіля. При цьому, можна зробити невеликий запас тканини або виготовити накидку строго за габаритами кузова.

тент для прицепа

Зазвичай компанії, що пропонують автопологи на зерновози, самі знають розміри найбільш популярних марок вантажних автомобілів і їх особливості. Але, краще, все ж таки, зробити попередні заміри кузову, перш ніж замовляти автонакидку та проконсультуватись з менеджерами компанії-виробника.

Як показує практика, найчастіше накидки замовляють для таких рішень, як:

  • зерновози на 55. куб. м .;
  • МАЗ-самоскиди;
  • автопоїзди;
  • причепи;
  • сільгосп-самоскиди.


Решта особливостей та переваг всіх видів тентів для зерновозу

Незалежно від того, що саме ви виберете — ПВХ або брезент, обидва матеріали відрізняються наступними перевагами:

  • максимально щільне прилягання до кузова, що забезпечує його герметичність;
  • надійний захист зернових культур від намокання під час дощу, снігу, град;
  • непродуваємість або мінімальна продуваємість, що дозволяє не "псувати" властивості перевезеного продукту;
  • мінімізація ризику вильоту і розсипання вантажу по дорозі під час руху;
  • міцність на розрив і стійкість до механічних пошкоджень, неможливість деформації;
  • простота в плані застосування і мобільність — при необхідності виріб можна швидко і легко згорнути та прибрати.

Отже, головне завдання будь-якого полога — захистити зерно від негативних впливів ззовні й подбати про збереження його властивостей. Тому важливо вибирати тенти, виготовлені з якісних матеріалів, характеристики яких дійсно дозволять уберегти зернову культуру і забезпечити максимально зручну експлуатацію самого тенту.
Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 17.11.2020 | Переглядів: 1455 | грузоперевозки, грузовик, тент

Читайте також на цю тему: