Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

4 причини не відкладати звернення до стоматології

Автор: Артем Кондратюк, 16.04.2021, 14:00:52 4 причини не відкладати звернення до стоматології

Запобігти проблемі – краще, ніж розв’язувати її наслідки. Своєчасне профілактичне звернення до фахівця з терапевтичної стоматології допоможе уникнути багатьох хвороб зубів та ротової порожнини й витрат, пов’язаних із ними. Досвідчені лікарі мережі клінік «Слален» і «Юта», які працюють з високотехнологічним обладнанням та сертифікованими матеріалами, вміють виявляти й ефективно ліквідувати зубні захворювання ще на стадії їх зародження.

Що дає терапевтична стоматологія

Підтримувати здоров’я та красу вашої посмішки допомагають найефективніші методи сучасної дентальної медицини, що містять:

  • профілактику. Періодичне звернення до стоматолога-терапевта, який буде відстежувати стан здоров’я вашої ротової порожнини та вчасно вживати запобіжні заходи, забезпечить збереження ваших зубів до глибокої старості;
  • прогнозування. Коректний підхід фахівців клінік щодо встановлення діагнозу та можливих ускладнень допоможе максимально ефективно провести всі терапевтичні заходи;
  • лікування. Майже всі хвороби зубів та ясен, виявлені на ранній стадії, можна вилікувати за допомогою терапевтичної стоматології, де втручання та травматичність процедур зводяться до мінімуму;
  • запобігання. Вчасно виявлені та ліквідовані джерела інфекції допомагають запобігти її розповсюдженню та наслідкам.

Терапевтична стоматологія також включає лікування захворювань слизової рота та навколозубних тканин, емалі й пульпи, а також реставрацію зубів. Кожен фахівець «Слален» і «Юта» має багаторічний досвід і постійно підвищує кваліфікацію на професійних тренінгах, семінарах та майстер-класах.

Як працюють фахівці клінік «Слален» і «Юта»

Після звернення всі пацієнти отримують першу консультацію й огляд у кваліфікованого лікаря, проходять діагностику. Після цьоо розробляється індивідуальний план лікування (з урахуванням термінів, необхідних матеріалів та фінансових можливостей клієнта).

Для виявлення та запобігання появі карієсу й інших захворювань ротової порожнини стоматологи-терапевти клінік використовують такі методи діагностики:

  • рентген – дозволяє виявити запалення, ступінь та швидкість розвитку карієсу або кісти, оцінити всю клінічну картину й особливості будови щелепної кістки. Сюди ж входить ортопантомограма – панорамний знімок верхньої та нижньої щелеп, який лікар може призначити додатково у разі потреби;
  • комп’ютерна томографія – проводиться тоді, коли необхідно з’ясувати анатомічні особливості зубів та діагностувати запальні процеси, пухлини або травми, з’ясувати стан кісної тканини, зубних коренів та каналів, зачатків зубів;
  • реакція на подразники – дозволяє виявити такі захворювання, як пульпіт, періодонтит, карієс;
  • діагностика за допомогою стоматологічного мікроскопа – допомагає виявляти дефекти, карієс та мікротріщини ще на стадії їх початкового розвитку.


Усі діагностичні процедури проводяться на високотехнологічному європейському обладнанні від провідних виробників (Planmeca, Scaner, PRF Duo). У залежності від захворювання та його тяжкості, стоматолог-терапевт визначає план лікування. У деяких випадках достатньо провести професійне чищення, інколи необхідна протизапальна терапія або хірургічне втручання. У разі потреби можуть залучатися інші фахівці.

Слід пам’ятати, що навіть невеликий карієс може призвести до серйозних ускладнень. Саме тому послуги терапевтичної стоматології – не розкіш, а необхідність, яка вбереже не тільки від проблем зі здоров’ям, але й від значних витрат на їх розв’язання.

Джерело: сайт Slalen.ua

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 16.04.2021 | Переглядів: 1378 | лечение, зубы, медицина, стоматолог

Читайте також на цю тему: