Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як скласти букет із живих квітів?

Автор: Оксана Загороднюк, 17.06.2021, 23:22:26 Як скласти букет із живих квітів?

Мистецтво флористики виникло дуже давно. У кожної квітки є особливості, використовуючи які можна розповісти оточуючим про свої почуття – висловити захоплення, запевнити у дружбі або освідчитися у коханні.

Як правильно складати композицію

Правильно підібрана композиція скаже все сама. Для освідчення в коханні підходять букети тюльпанів, троянд або білих ірисів. Лілії свідчать про захоплення, хризантеми й гіацинти – глибоку повагу. Тому перед замовленням букета у флориста слід поцікавитися значенням квітки.

Для створення букета згідно з правилами флористики потрібно дотримуватися рекомендацій:

  • Враховувати стать людини, якій призначено букет. Жінкам підходить округла форма, чоловікам – витягнута.
  • В ідеалі у букеті не повинно поєднуватися понад три кольори, інакше він вийде занадто строкатим. При виборі гами потрібно відштовхуватися від пори року. Для весняного букета найкраще підійдуть ніжні відтінки – бузковий, рожевий і кремовий. Літній букет може бути більш насичений, осінній – буяти фарбами. Взимку дуже ефектно виглядає поєднання яскравих кольорів, наприклад, бордових і білих або жовтих троянд.
  • При створенні композиції слід використовувати лояльні рослини. Лише за таких умов букет зберігатиме свіжість упродовж тривалого часу.
  • Важливо не «переборщити» з декором. Додаткові елементи використовуються як доповнення до квіткової композиції, але вони не повинні затьмарювати природну красу рослин.


Перед створенням букету на стеблах квітів потрібно зробити косі зрізи та помістити їх на кілька годин у воду.

Поради флориста

Для створення ефектної композиції потрібно правильно розподілити кольори. Світлі рослини розміщують по краях букета, а яскраві квіти формують його центр. Гілка аспарагуса вдало доповнить будь-яку композицію. Однак зелений елемент не повинен бути вищим за квіти.

Важливо заздалегідь визначитися із загальною концепцією – екзотичний чи польовий букет. В залежності від вибору до цього підбираються окремі рослини.

Існує кілька варіантів букетів. Одностороння композиція передбачає використання широкого листка, наприклад, папороті, на який квіти викладають у кілька ярусів. Дуже ефектно виглядає букет у вигляді шару. У його центр поміщають темні бутони, по краях – світлі.

Для створення красивої композиції рекомендується використовувати різні бутони, починаючи від закритих і закінчуючи повністю відкритими.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 17.06.2021 | Переглядів: 1410 | Букет, флористика, цветы

Читайте також на цю тему: