Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як правильно скласти резюме без досвіду роботи?

Автор: Дар'я Войташевська, 08.11.2022, 18:47:13 Як правильно скласти резюме без досвіду роботи?
Резюме у наш час є радше необхідністю, аніж пріоритетом під час пошуку роботи. І тому дуже часто виникає питання: “А як скласти резюме, аби отримати омріяне “так” від роботодавця?” На щастя, на допомогу в таких випадках проходить інтернет та різні кар’єрні платформи. Однією з таких є STUD-POINT
 
Під час написання резюме у виграші однозначно залишаються ті, хто має будь-який релевантний досвід роботи. Але як скласти резюме, щоб досягти успіху, коли ти лише починаєш свою кар’єру? Різні рекрутери та HR-спеціалісти запевняють що вихід є.

Секрети успішного резюме для початківця

Резюме будь-якого спеціаліста повинне відповідати кільком простим, але важливим вимогам: 
  • Резюме повинне бути структурованим 
  • Кожен пункт має бути простим та лаконічним 
  • Файл повинен виглядати акуратно. Надавайте перевагу мінімалістичним дизайнам, що не відвертають увагу від основної інформації.
  • Пишіть лише правду про свої професійні навички в резюме
 
Цим вимогам дуже легко слідувати. Особливо сьогодні, коли можна знайти купу шаблонів та прикладів резюме. 
 
З оформленням розібрались, а що робити з наповненням за умови відсутності досвіду роботи? Така ситуація не вирок, а дуже поширена практика. Тому вихід є! 
 
STUD-POINT розповідає як правильно скласти резюме початківцям:
  • Напишіть про свій досвід волонтерства. Сьогодні такий є у кожного, потрібно просто пригадати. Це допоможе підтвердити вашу ініціативність та активність. А ці якості, своєю чергою, стануть гарантією вашої продуктивної роботи у колективі. 
  • Обов’язково вказуйте, які онлайн-курси ви пройшли нещодавно. Онлайн освіта сьогодні є дуже популярною. Тому обов‘язково пройдіть кілька онлайн-курсів за бажаним спрямуванням та запишіть їх в резюме.
  • Якщо ви колись проходили стажування, тоді сміливо вказуйте це у блоці “Досвід роботи”. А якщо ні, то можете знайти кілька таких в телеграм каналах та на сайтах різних організацій. Це одна з найкращих можливостей отримати релевантний досвід та рекомендації від крутих компаній, тому не варто цим нехтувати!
 
Отже, відсутність досвіду роботи не може бути вироком під час пошуку омріяної посади! Тому не варто опускати руки ще на початку шляху. Слідуйте простим рекомендаціям і у вас обов’язково все вийде.
Автор: Дар'я Войташевська, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 08.11.2022 | Переглядів: 672 | резюме, работа, трудоустройство

Читайте також на цю тему: