Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2007 » Июнь » 20 » 11:17:57

Павленко лично будет контролировать цены на хлеб

20.06.2007, 11:17:57 4228 0
Павленко лично будет контролировать цены на хлеб

Ціни на хліб у Житомирській області я буду контролювати особисто – заявив під час прес-конференції голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Павленко.

Керівник області повідомив, що облдержадміністрація вживає всіх заходів для стабілізації цін на хліб та хлібобулочні вироби. А саме - укладено Меморандум між облдержадміністрацією та керівниками хлібозаводів області.

Реалізація Меморандуму дозволить:
1. Забезпечити стабільні ціни на хліб і хлібобулочні вироби.
2. Не допустити кризових явищ в хлібопекарській галузі.
3. Забезпечити населення області доброякісними хлібобулочними виробами за стабільними цінами.

З укладенням меморандуму хлібозаводи зобов’язалися повернути ціни на масові види хліба до їх рівня станом на 01.06.07. й відновити випуск „соціальних” видів хліба для малозабезпечених верств населення.

Юрій Павленко наголосив, що він особисто кілька разів звертався до Кабінету Міністрів України й повідомляв про поступове підвищення цін на жито та борошно на регіональному ринку, а також просив здійснити товарну інтервенцію з Держкомрезерву. Він повідомив, що з Держкомрезерву України області виділено 1600 тонн зерна за ціною, яка нижча від ринкової.

„Ціни на хліб у Житомирські області є й будуть під моїм особистим контролем” - підкреслив голова облдержадміністрації. Завдяки втручанню облдержадміністрації станом на 18.06.07. були знижені роздрібні ціни на основні види хліба, зокрема, на хліб з борошна пшеничного вищого ґатунку - з 3,04 до 2,97 грн./ кг, на хліб з борошна пшеничного І ґатунку – з 2,37 до 2,33 грн./ кг, на хліб із суміші борошна та жита – з 2,17 до 2,13 грн. /кг.

Раніше, житомирський губернатор в інтервью заявляв: «Голови державних адміністрацій не мають інструментів на формування ціни на хліб. Це виключно залежить від політики уряду. Кабмін перекладає продовольчу кризу з хворої голови на здорову».
   По матеріалам: пресс-служба Житомирской облгосадминистрации

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: