Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2007 » Сентябрь » 13 » 17:45:46

Житомир сделает из Любара туристическую Мекку. ФОТО

13.09.2007, 17:45:46 6792 0
Житомир сделает из Любара туристическую Мекку. ФОТО

Ірина Синявська планує перетворити Любарський район на культовий для туристів. Такий висновок зробила голова обласної ради після візиту до села Нова Чортория Любарського району.

У цьому селі знаходяться пам’ятники архітектури 19 століття: млин, садиба подружжя Оржевських та церква – усипальниця Петра Оржевського. Парк, який оточує садибу також вважається пам’яткою садової архітектури.

Власне, 100 – річчю церкви – усипальниці і була присвячена робоча поїздка голови обласної ради до Любарського району. Місце, де покоїлися останки графа Оржевського, було варварськи розграбоване у період з 40 – х до 60 – х років минулого століття.

Тепер церкву – усипальницю намагаються відновити і закликають до цього меценатів.


„Наталія та Петро Оржевські були відомі, насамперед, своїм меценатством. На їхній кошт були збудовані школа та лікарня для селян, а сама графиня працювала декілька годин на день, як сестра милосердя. Я впевнена, що це гарний приклад для наслідування заможним людям.

В свою чергу, обласна рада візьме на себе зобов’язання розвитку цього куточку як культового для туристів.” – запевнила голова обласної ради Ірина Синявська. (На кошти Наталії Оржевської збудована і Перша Радянська лікарня у Житомирі.)

Ірина Синявська подарувала церкві – усипальниці Петра Оржевського ікону Смоленської Пресвятої Богородиці.


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: