Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2008 » Январь » 12 » 19:27:55

Ракету з написом „Житомир – космічне місто” встановлять в Житомирі. ФОТО

12.01.2008, 14:41:43 6172 0
Ракету з написом „Житомир – космічне місто” встановлять в Житомирі. ФОТО

Сьогодні, після урочистої церемонії голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Забела повідомив, що на честь пам’яті про академіка Корольова в Житомирі з’явиться ще один меморіальний знак, пов’язаний з його ім’ям – це ракета з написом „Житомир – космічне місто”.

Про це «Журналу Житомира» поідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації

Цей пам’ятник-символ науці та бойовим заслугам обласного центру в роки Великої Вітчизняної війни буде встановлено при в’їзді в Житомир із Києва поблизу нової транспортної розв’язки. Для цього буде реконструйовано колишню бойову ракету, яка нині знаходиться на території однієї з військових частин області.

Встановити пам’ятний знак заплановано у Всесвітній День космонавтики та авіації, який відзначається 12 квітня.


Нагадаєм сьогодні 12 січня 2008 року у Житомирі з нагоди 101-ї річниці від дня народження відомого конструктора космічних ракет Сергія Павловича Корольова відбулось покладання квіти до пам’ятника геніальному вченому.

В урочистій церемонії вшанування пам’яті С.П.Корольова взяли участь голова Житомирської обласної ради Ірина Синявська, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Загривий, заступники голови облдержадміністрації Ігор Орлов, Микола Черненко, Житомирський міський голова Віра Шелудченко, військові, громадськість.






Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: