Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2009 » Сентябрь » 28 » 15:59:01

Овруч отпраздновал 1063-летие

28.09.2009, 15:59:01 6609 0
Овруч отпраздновал 1063-летие

26 вересня відбулось барвисте свято "День міста Овруча". 1063 роки минуло від першої літописної згадки про місто над річкою Норинь.

За свою багатовікову історію місто пройшло шлях від язичництва до християнства, від фортеці до цивільного міста європейського зразку. Овруч по праву вважається столицею партизанського руху на Житомирщині у роки Великої вітчизняної війни.

Сучасний Овруч входить до числа тридцяти міст із сталим розвитком і є членом Асоціації міст України.

Кожному, хто в’їжджає у місто Овруч відкривається панорама древнього Поліського міста центром якого є храм Святого Василя, збудований ще у 12 столітті та новітній Свято-Преображенський храм.

Свято Дня міста розпочалось з врочистого Прологу - відкриття пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Це засвідчує про змістовну, цілеспрямовану діяльність міської влади про розбудову древнього Овруча, зокрема в царині духовності.

Мітинг відкрив міський голова Валерій Шваб, у врочистостях взяли участь представники сусідніх міст та голова обласної ради Віталій Француз.

Посвяту пам’ятника Кобзареві, виступ аматорського хору ветеранів війни і праці - щиро сприйняли овручани і гості міста, адже стало очевидним, що Дня міста готувались заклади культури і освіти, будівельники, працівники лісового господарства.

На центральній вулиці відбулась святкова хода переважно учнівської молоді. Барвисті виступи фольклорних колективів та юних спортсменів стали окрасою дійства.

На свято прибув земляк овручан, народний депутат України, міністр лісового господарства Микола Тимошенко.

Міський голова Валерій Шваб вручив нагороди кращим будівельникам міста, та представникам різних галузей.

Місто Овруч з кожним роком зростає, стає ошатнішим. Ми певні, що так буде завжди, допоки житимуть на цій благословенній землі нащадки древлянського з тих життєдайних коренів, які живлять національну культуру України.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: