Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2014 » Октябрь » 17 » 14:30:35

Кандидат у депутати до Верховної Ради України при підтримці Союзу десантників Житомирської області Сергій Ушаков: «Я звичайна людина»

17.10.2014, 14:30:35 7260 7
Кандидат у депутати до Верховної Ради України при підтримці Союзу десантників Житомирської області Сергій Ушаков: «Я звичайна людина»

®
Житомирянин з 1966 року, син військових і батько синів-офіцерів Збройних Сил України, полковник запасу Сергій Іванович Ушаков йде на вибори у Верховну Раду по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 67.

Довідка:

Сергій Іванович  Ушаков, народився 5 листопада 1957 року в м. Стрий, Львівської області. У 1978 році закінчив Житомирське вище військове училище радіоелектроніки з відзнакою, у 1991 році – Харківську військову інженерну  радіотехнічну академію, у 2009 році – Національну академію оборони України  (м.Київ). З жовтня 2013 року здобуває звання доктора філософії в Харківському національному університеті радіоектроніки. Учасник бойових дій з жовтня 2002 року.

З серпня 1974 року по грудень 2012 року безперервно проходив військову службу на різних посадах. Остання службова посада – начальник управління планування Головного командного центру Збройних Сил України.

Учасник бойових дій, виконував службові завдання в Косово (колишня Югославія)  у 2002 році, двічі у Республіці Ірак в м. Багдад у 2004-2005 та 2008 роках, де отримав поранення. Ветеран Збройних Сил України, маю чисельні відомчі та державні відзнаки й нагороди. Вільно володію англійською мовою, у грудні 1998 році закінчив міжнародну військову мовну школу у Канаді. У 2000 році прослухав навчальний курс міжнародної школи НАТО (SHAPE) у Німеччині.

Заступник голови ветеранської організації «Союз десантників Житомирської області». Член виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Має синів-офіцерів: Олександра – 1979 р.н. та Андрія – 1986 р.н. котрі проходять службу у Житомирській 95-й окремій аеромобільній бригаді, молодший син з березня 2014 року бере безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України.


Що змусило полковника, який відслужив в армії майже 40 років, тричі брав участь у бойових діях в різних країнах, де отримав поранення, йти на вибори?

Як аналітик та практик, який тривалий час прослужив в армії, вважаю, що у Парламенті мають бути люди, які законодавчо вплинуть на формування нової сучасної  та професійної української армії.

Разом із тим, як громадянин України не можу спокійно дивитися на факти корупції, «кумівства», некомпетентності та мало освіченості серед чиновників та депутатів. Вважаю, що обов’язково треба грамотно та прозоро провести процедуру добровільної люстрації всіх керівних кадрів, «комісійно» перевірити знання і практичні навички державних посадовців.

Чи під силу одному депутату Верховної Ради суттєво вплинути на економічну, суспільно-політичну, екологічну ситуацію в країні?

Переконаний, що кожен окремий депутат відіграє важливу роль, як для свого округу, так і для всієї країни. Потрібно бути відкритим для людей – спілкуватися з ними, вислуховувати їх та ефективно, на законодавчому рівні, вирішувати проблеми, які турбують громадян України.

Представники громади на місцях краще знають своїх керівників, суддів, працівників правоохоронних органів, а тому кожне призначення на керівну посаду має відбуватися із широким громадським обговоренням кандидатів.

Яким, на Вашу думку, має бути депутат Верховної Ради?

Це мають бути люди-патріоти, порядні і професійні. Основою роботи кожного депутата повинна бути турбота про постійне підвищення рівня життя громадян України, а не побудова власного бізнесу, лобіювання інтересів окремих бізнес-структур. Я вважаю, що депутати Верховної Ради своєю законодавчою ініціативою повинні сприяти формуванню середнього класу громадян, якого в Україні не вистачає.

Акцентую – життя депутата має бути без якихось особливих привілеїв і матеріальних благ, таке як у звичайних людей, а їх діти не повинні поповнювати ряди «мажорів».  Пропоную запровадити механізм дострокового відклику народного депутата у разі невиконання своєї виборчої програми.

Ви йдете на вибори від 67-го виборчого округу, який охоплює значну частину сіл. Чому саме від цього округу, адже Ви живете у місті Житомирі? Чи знаєте Ви основні проблеми села?

Будь-яка освічена людина розуміє велику роль і значення села для держави. Село завжди виручало Україну. За рахунок його продукції українці виживали в найскрутніші часи. Шкода, але в останні роки ніхто не приділяє належної уваги розвитку того самого села, але ж без нього не були б ситі ні студент, ні солдат, ні той самий депутат.

Я вивчав проблеми сіл Житомирщини. Виокремлю найбільш глобальні, над якими треба наполегливо працювати:

- подальший розвиток та реформа системи місцевого самоврядування, припинення «механічного» укрупнення сільських рад, від чого «зникають» з мапи області маленькі села та хутори;
- створення нових робочих місць,  підвищення  заробітної платні та пенсій;
- збільшення державних закупівельних цін на сільськогосподарську продукцію (молоко, овочі, фрукти);
- покращення  обладнання для потреб сільських медичних закладів;
- збільшення  орендної плати за користування земельними паями;
- будівництво якісних доріг, систем каналізації й освітлення, закладів
культури та побутового обслуговування;
- формування умов направлених на припинення скорочення  чисельності сільського населення, забезпечення здорового способу життя;
- проведення заходів щодо підвищення  якості питної води.

Наразі, Ваш син у складі 95-ї аеромобільної бригади бере участь в АТО. З яким серцем проводжали сина на Схід? Як оцінюєте ситуацію на Сході?

На Сході України мій молодший син Андрій перебуває з 8 березня поточного року.  Але, не зважаючи та те, що я сам тричі брав участь у бойових діях – в Косово та двічі в Іраку, я звичайна людина і хвилююся за сина, як  й інші матері та батьки.

Разом з тим, з  моменту початку проведення АТО Союз десантників Житомирської області, в якому я маю честь бути заступником голови громадської організації, намагається всебічно підтримувати наших військових: збирає кошти на потреби 95-ї аеромобільної бригади, купує необхідне для наших військових обладнання, продукти харчування, засоби захисту та зв’язку.

Я навчився краще, з півслова розуміти сина. Коли Андрій телефонує, я вже по тембру голосу, без зайвих слів, розумію  в якому стані він та його товариші.
 
Щоб заспокоїти мене, він каже «все добре», але за цим «добре» відчувається прихована занепокоєність, сум за загиблими та пораненими товаришами і друзями, проблеми із забезпеченням та інше. На жаль, мушу визнати, що за терміном АТО в Україні одночасно «приховується» проведення жорстокої громадянської війни в Донбасі та відсіч зовнішньої агресії з боку військових підрозділів «східного» сусіда та його найманців.

Які Ви бачите шляхи врегулювання конфлікту на Сході?


Будь-яка війна закінчується миром та укладанням мирних угод, різниця тільки в ціні питання. Зараз ми дорого платимо за зволікання. В умовах сьогодення ми не маємо змоги врегулювати конфлікт на Сході лише виключно військовою силою. Владі потрібно наполегливо  шукати політичні та дипломатичні шляхи.

Взагалі Україна має будувати сильну професійну армію, яка здатна захистити державу та свій народ, щоб з нами рахувалися, щоб нас сприймали як сильну державу. Сьогодні в світі та політиці, перш за все, рахуються з силою: економічною, військовою, моральним духом населення та т.і.

Сильна Україна – сильна держава. Наше завдання зробити так, щоб наших дітей не вбивали та не калічили. Нам треба вигравати мир, а не війну.

Чому йдете на вибори від партії «Сильна  Україна»?

Мені не подобається, що Уряд намагається вирішити всі проблеми за рахунок простого населення. Чому, саме ми повинні відчувати на собі економічну кризу, тобто «затягнути пояси»? Чому наші діти гинуть і калічаться на Сході у той час, як синів високопосадовців в зоні дії АТО можна порахувати на пальцях однієї руки?

Дійсно, на мій погляд, програма партії Сергія Тігіпка враховує інтереси простого населення – мир на Сході, економічний прагматизм (захист внутрішнього ринку), широка соціальна програма. Мені імпонує, що лідер партії «Сильна Україна» прозоро, сміливо та рішуче визнав свої попередні помилки перед виборцями, наполегливо відроджує в умовах складного політичного та ідеологічного протистояння нову проукраїнську загальнонаціональну політичну силу, яка може протистояти помилкам існуючої влади.

Прокоментуйте основні пункти Вашої передвиборчої програми. Як швидко можна буде побачити зміни?

Якщо коротко окреслити те, чому я хочу приділити увагу в роботі у першу чергу, то можна виокремити такі пункти: завершення війни та збереження миру; побудова сучасної професійної армії; розвиток економіки держави та її зріст; покращення  соціального  захисту  громадян, військовослужбовців і членів їх сімей та інших малозахищених  верств населення: інвалідів, чорнобильців, пенсіонерів, дітей позбавлених батьківського піклування.

Люди хочуть та прагнуть побачити й почути від політичних лідерів рецепти «легких» рішень, які принесуть завтра швидкий результат, але таких рішень в природі та політиці не існує, для перетворення і реформ потрібен тривалий час та напружена робота всього суспільства.

Звичайно, це не означає, що можна все списати на війну, мовляв у країні економічна криза, зараз не на часі думати про розвиток держави. Однак, саме зараз ми повинні думати про майбутнє нашого народу. «Програємо» економіку – програємо і війну, програємо державність та незалежність України. Найбільша помилка людей – думати, що у них попереду ще багато часу.

Треба негайно братися за перетворення держави, перестати її грабувати та паплюжити населення, в політику повинні прийти нові обличчя: люди порядні, професійні та патріотичні! Впевнений – тільки разом ми зробимо Україну сильною!

Прес-служба кандидата у депутати Сергія Ушакова
















Тэги: выборы 2014, Ушаков

Схожі новини:


Комментариев: 7
garold
1 Кonstantin (garold)   • 14:56:27, 17.10.2014 [Материал]

Ммммда......
nvvetal
2 Ololo (nvvetal)   • 15:39:40, 17.10.2014 [Материал]

Вот это ряшка
st_28
3 Федот (st_28)   • 15:57:20, 17.10.2014 [Материал]

Не припоминаю, что такой вопрос ставился!!!
volia
4 влад (volia)   • 16:45:44, 17.10.2014 [Материал]

Человек он может и хороший, но связь с Тигипко и теряется к нему интерес
Dimyand
5 Dimyand (Dimyand)   • 17:56:40, 17.10.2014 [Материал]

Разрешение моего монитора маловато для такого рыла
Мариан
6 Мариан Романишин (Мариан)   • 20:15:52, 18.10.2014 [Материал]

Во, реальный кандидат, по лицу видно, созрел для рады.
Atillanta
7 Иванна (Atillanta)   • 17:24:18, 19.10.2014 [Материал]

Кто-нибудь поверит в альтруистические намерения данного субъекта?
А ещё больше не поверят те, кто знает его в реальной жизни :) Просто откровенно пробивает на "ха-ха"!
Оголошення на ЖЖ інфо: