Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2017 » Апрель » 21 » 16:21:04

Молодые юристы проверили, насколько хорошо житомиряне знают законодательство. ФОТО

21.04.2017, 16:21:04 4315 8 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Молодые юристы проверили, насколько хорошо житомиряне знают законодательство. ФОТО

Молодые юристы уже второй год подряд вышли на центральные улицы Житомира с оригинальным флешмобом в рамках областной недели правовых знаний «Закон в моей жизни».

Как сообщили «ЖЖ.инфо» в Главном территориальном управлении юстиции Житомирской области, они провели опрос граждан разных возрастов на знание законодательства, а правильные ответы поощряли сладкими подарками.

Хотя вопросы были несложные (как называется единственный орган законодательной власти в Украине; количество народных депутатов в Верховной Раде Украины, с какого возраста граждане Украины могут получить паспорт гражданина Украины и др.), однако, как оказалось, четверть из опрошенных житомирян с ответом затруднились.

Пользуясь случаем, инициаторы акции рассказывали жителям и гостям Житомира о Координационном совете молодых юристов, его деятельности и реформы в сфере органов юстиции.









Тэги: законодательство, юристы, Житомир, сладости

Схожі новини:


Комментариев: 8
viewer
1 Name Surname (viewer)   • 17:31:10, 21.04.2017 [Материал]

Враховуючи те, що в Україні запровадили адвокатську монополію на захист у суді, то дуже хороша ініціатива.
Раніше ви могли попросити свого друга чи родича представляти ваші інтереси в суді, тепер фіг - або самі, або за немаленькі гроші наймаєте члена громадської організації адвокатура.
От таке "пакращення".
bda
4 ДДД (bda)   • 21:32:20, 21.04.2017 [Материал]

на 1. "Раніше ви могли попросити свого друга чи родича представляти ваші інтереси в суді" Извините, но, бывали случаи, когда, такие представители усугубляли ситуацию, т.к. не имели соответствующего образования. Учитывайте то, что против вас, в судебном рассмотрении, выступает прокурор (я, про уголовные).
viewer
5 Name Surname (viewer)   • 23:04:15, 21.04.2017 [Материал]

Держу парі, бували випадки коли і адвокати погіршували ситуацію підзахисного, наші юридичні вузи мені взагалі мало довіри вселяють.
Але оснсовне у цій адвокатській монополії ось що:

"...приватний підприємець, на якого податківці наклали штраф, не зможе направити до суду свого бухгалтера, щоби підтримувати позов про скасування податкового рішення-повідомлення. Він буде зобов’язаний заплатити 1 тис. доларів за те, щоби в суд прийшла стороння людина – член громадської організації під назвою «адвокатура».Точно так батьки не зможуть представляти в суді інтереси своєї неповнолітньої дитини, потерпілий від злочину не матиме права користуватись у суді допомогою правозахисників, родичів чи знайомих юристів. Учасники будь-якої судової справи будуть зобов’язані заплатити в громадську організацію під назвою «адвокатура» з тим, щоби їх представляв лише посередник на платних засадах. Наприклад – пан Філатов після того, як він полишить державну службу та відновить своє адвокатське свідоцтво.
Це потрібно пану Філатову не лише заради доходів його та його колег. Адвокат – це головна фігура на ринку замовних судових рішень, оскільки саме через нього йдуть грошові потоки. Якщо дозволити в суді предствляти сторони лише адвокатам, можна буде монополізувати цей ринок за лічені місяці."

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1711403242409800&id=100006204226091
Irop
2 Омельчук Ігор (Irop)   • 19:02:46, 21.04.2017 [Материал]

а хто перевірить молодих юристів?)
bda
3 ДДД (bda)   • 21:20:30, 21.04.2017 [Материал]

А, смысл?
xom
6 xom (xom)   • 09:15:32, 23.04.2017 [Материал]

Именно, а смысл? Михаил Евграфович Салтыков-Щедрин говаривал «Строгость российских законов смягчается необязательностью их исполнения». «Самые плохие законы — в России, но этот недостаток компенсируется тем, что их никто не выполняет». С тех пор что поменялось? В этой стране полезнее знать не законы, а кому занести и сколько для нужного тебе решения.
viewer
7 Name Surname (viewer)   • 18:03:49, 23.04.2017 [Материал]

Та не такі вже й погані у нас закони. Проблема що народ не знає і не хоче знати ні своїх обов'язків ні своїх прав.
За дуже рідким винятком, у нас сам народ ніколи, нічого навіть не пробує добиватись.

https://goo.gl/j1C2bd
viewer
8 Name Surname (viewer)   • 06:46:37, 24.04.2017 [Материал]

На 6. Ось Вам стандартний коментар із сусідньої новини: "Мы честно платили за комуслуги и капремонты. Очень жаль, что 40 лет это всё было только на бумаге.".

1. Пані не знає, що її багатоквавартирний будинок, це ЇЇ власність , а не комунальна, ЖЕка, держави, міста тощо.
2. Вона не знає, що ЖЕК не зобов'язаний робити їй капремонт і вона з 1998 року за нього навіть не платить, та строка в платіжці "ремонт конструктивних елементів" - це не капремонт.

Про що можна далі говорити?
Оголошення на ЖЖ інфо: