Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2017 » Сентябрь » 22 » 10:50:58

АЗС по проспекту Незалежності у Житомирі: Мешканці району відповіли на звернення інвестора

22.09.2017, 10:50:58 4867 10 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
АЗС по проспекту Незалежності у Житомирі: Мешканці району відповіли на звернення інвестора

У редакцію "Журналу Житомира" звернулась група мешканців району поруч з пр.Незалежності у Житомирі, де приватний інвестор має намір побудувати АЗС, з проханням опублікувати їх відкрите звернення-відповідь, у відповідь на нещодавнє звернення самого інвестора до них.
 

Відповідь на Звернення інвестора опублікованого 19.09.2017 на сайті "Журнал Житомира".

А може потрібно спитати в керівництва інвестора -ТОВ «ЮПІДЖІ», чи не завозить він в Україну разом зі своїм бензином чиюсь чужу злочинну волю!

Ми, мешканці домів по проспекту Незалежності №№ 29-а, 37, 21, вул.. Атаманів Соколовських, 3 та інших протестуємо проти побудови АЗС – об’єкту підвищеної небезпеки на земельній ділянці за адресою м. Житомир, проспект Незалежності, 29, кадастровий номер 1810136300:05:025:0017. Дана земельна ділянка, яку викупило ТОВ «ЮПІДЖІ», безпосередньо ( 8 метрів) межує з дитячими майданчиками, де граються діти, відпочивають дорослі (бабусі, дідусі, батьки). Рівень земельної ділянки під дитячими майданчиками набагато нижчий (більш 1,5 метра) проїжджої частини  проспекту Незалежності, де рух транспорту дуже насичений. Більш того, обидва дитячих майданчики оточені багатоповерховими будинками так, що там немає протягу. А враховуючі те, що 90 дерев та усі чагарники понад проїзджою частиною знищено ТОВ «»ЮПІДЖІ», увесь пил, бруд, шкідливі гази, багато з яких важче повітря, потрапляють на дитячі майданчики. В разі побудови АЗС наші дитячі майданчики перетворяться на справжні газові камери, і насамперед маленькі  дітки будуть вражені цими отрутними газами. Тому що діти внаслідок свого маленького росту та під час активних ігор та рухів будуть отримувати більше отрути.

Ми мешканці мікрорайону Міськмолзавод зверталися до органів влади, до відповідних служб з проханням зупинити та заборонити будівництво АЗС саме на даній земельній ділянці. Ми перекривали вулиці, влаштовували акції протесту та інше. І ось 20 вересня 2017 Житомирський міський голова С.І. Сухомлин підписав розпорядження  за № 751 про створення робочої групи щодо вивчення питання законності будівництва АЗС за адресою м. Житомир проспект Незалежності ,29. До нас дане розпорядження поступило 21 вересня 2017 року о 17-15. В вечорі ми, мешканці мікрорайону, зібралися, прочитали дане розпорядження, і вперше з 23 серпня 2017 року відчули полегшення – ми подумали, що ось зараз починають дійсно займатися даним питанням, та законність та здоровий глузд переможуть.

Так, ми розслабилися, та у нас утворився вільний час, коли ми могли зайти та почитати новини у мережі Інтернет, на сайті Журнал Житомира. І що ми там побачили.

Поки ми відстоювали наше право на життя та захищали наших маленьких дітей, інвестор –ТОВ «ЮПІДЖІ» 19 вересня 2017 року, розмістив на сайті Журналу Житомира» звернення, у якому назвав нас, «ворогами країни». Назвав так, людей, в родинах яких є захисники Держави - воїни АТО, які воювали та/або зараз воюють, які мають поранення. Діти наших захисників граються на цих самих дитячих майданчиках, які хоче отруїти ТОВ «ЮПІДЖІ». Це ми, вороги Країни?! Ми, ти хто захищає дітей,  батьків, родини воїнів АТО та простих громадян України - самих себе?! Ми, хто весь час допомагав та допомагає нашим військовим, хто чим може?! Наші солдати, які захищають України зі зброєю у руках, повинні бути впевнені у тім, що їх діти, рідні, друзі тут у тилу в безпеці. Так хто є ворогом Країни? Ми, мешканці мікрорайону та усі небайдужі громадяни України, хто нам допомагає, чи хтось іншій?

А може потрібно спитати у керівництва інвестора ТОВ «ЮПІДЖІ», чи є намір побудувати АЗС у місці, де ця АЗС може нанести саму найбільшу шкоду мешканцям - громадянам України, тільки помилкою? І чому намір такого будівництва з’явився в нього саме після потужного вибуху на його, ТОВ «ЮПІДЖІ», АЗС, коли пошкоджена була територія понад 800 метрів навколо? За словами самих представників ТОВ «ЮПІДЖІ», там не було житлових будинків. А тепер вони хочуть побудувати АЗС саме серед житлових будинків – 9-, 10-, 16-поверхівок, рядом з двома великими дитячими майданчиками. Що це, помилка у розробці бізнес проекту, чи щось інше? А може потрібно спитати в керівництва інвестора -ТОВ «ЮПІДЖІ», чи не завозить він в Україну разом зі своїм бензином чиюсь чужу злочинну волю! А може ці питання повинні задавати вже не мешканці нашого мікрорайону, а відповідні органи, обов’язком яких є охорона Держави Україна?

Шановний Житомирський міський голова, шановне керівництво департаменту містобудування, Ви кому видали містобудівні умови в супереч  закону нашої Держави? Схаменіться, Ви є ГОЛОВОЮ МІСТА. Думайте про місто, про мешканців. Просто думайте.

ТОВ «ЮПІДЖІ» назвав «ворогами країни»  мешканців мікрорайону, тих хто ставив підписи під заявами, заявами, листами, а є ще багато справжніх громадян України, які разом з нами приймали участь в акціях протесту проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29, які не можуть миритися з беззаконням, безвідповідальністю, з злочинними намірами, які нас підтримують. Ми усі одна Країна, і кожний з нас – це Україна!. І усіх нас цей так званий інвестор ТОВ «ЮПІДЖІ» образив, обізвав «ворогами країни»,  ми цього не потерпимо!

 

Мешканці домів по проспекту Незалежності №№ 29-а, 37, 21, вул.. Атаманів Соколовських, 3 та інших.

 Стаття11 Стаття2222

Тэги: Житомир, АЗС, проспект Независимости

Схожі новини:


Комментариев: 10
pushistik13
1 Пушистик (pushistik13)   • 11:06:27, 22.09.2017 [Материал]

Прикольные мешканці.
Чегевара
2 Леонид (Чегевара)   • 11:15:00, 22.09.2017 [Материал]

Вот так продают землю лишь бы продать, а что там будет, может там уже 10 заправок - Пофигу....главное продать....за границей так не делают, а еще говорят мы в Квропу идём, какая Европа
Сайдберн
3 Павел (Сайдберн)   • 11:20:46, 22.09.2017 [Материал]

Да вообще, никакой продуманной архитектуры и так далее, продать кто больше даст ещё и сверху накинет и нормально...а там пусть хоть мусоросвалку делают
viewer
4 Name Surname (viewer)   • 11:22:45, 22.09.2017 [Материал]

Як люди таке не допустили в Києві
https://youtu.be/txidBf94pXg?t=4732
SHREDER
5 Альберт (SHREDER)   • 11:26:14, 22.09.2017 [Материал]

Вот так нужно зарыть и этого инвестора как того зарыли
Калан
6 Сергей (Калан)   • 11:42:44, 22.09.2017 [Материал]

Против НАРОДА не устоит НИКТО!
current_user
7 Current User (current_user)   • 12:34:43, 22.09.2017 [Материал]

Коли меру заважала зупинка транспорту під вікнами, то її "чомусь" перенесли трохи далі.
Sunrise
8 Алекс (Sunrise)   • 12:59:15, 22.09.2017 [Материал]

Кто это письмо писал то вообще!?? Бредни!
Dimm
9 Димм (Dimm)   • 13:35:53, 22.09.2017 [Материал]

Сколько же там нужно этих АЗС? Пять, как минимум, уже есть.
RaID
10 Сергій (RaID)   • 14:25:30, 22.09.2017 [Материал]

Я поважаю право інвестора розпоряджатись придбаною ділянкою, але за призначенням вона "03.07 Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі" це магазини чи торгові центри, а не АЗС. АЗС це "12.04 Землі автомобільного транспорту та дорожнього господарства", тому що "Стаття 71. Землі автомобільного транспорту та дорожнього господарства

1. До земель автомобільного транспорту належать землі під спорудами та устаткуванням енергетичного, гаражного і паливороздавального господарства, автовокзалами, автостанціями, лінійними виробничими спорудами, службово-технічними будівлями, станціями технічного обслуговування, !!!автозаправними станціями!!!, автотранспортними, транспортно-експедиційними підприємствами, авторемонтними заводами, базами, вантажними дворами, майданчиками контейнерними та для перечеплення, службовими та культурно-побутовими будівлями й іншими об'єктами, що забезпечують роботу автомобільного транспорту."

Стаття 71 ЗКУ

Тому що не можна поставити атомну електростанцію на місці школи і видкрити там кімнату для навчання дітей і казати, що у нас тут є навчання, тому все окей. Ні, в першу чергу АЗС це АЗС, а не торгівля як розповідає юрист. Але у нашій країні все можливо, тому я щось думаю АЗС подудують, просто тим хто багато кричить зроблять ремонти у підїздах, або там дитячий майданчик поставлять і все.
Оголошення на ЖЖ інфо: