Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Основы правильной дезинфекции пивного оборудования

Автор: Мария Никулина, 18.04.2023, 15:54:32 Основы правильной дезинфекции пивного оборудования

Чистота пивного обладнання – це гарантія створення незараженого та смачного пива, яке купуватимуть із задоволенням. Як досягти цього показника? Необхідно регулярно проводити дезінфекцію. Для цього є спеціальні склади та девайси. Наприклад, можна відвідати інтернет-магазин My-Beer https://my-beer.com.ua/ru/dezinfektsiia/ та ознайомитись з асортиментом. Кожен вибирає самостійно, який метод обробки йому підходить, але варто відзначити, що проводити дезінфекцію потрібно не тільки бочок, крана, але також рук і всього, що стикається з напоєм. 

Як правильно мити обладнання?

Спочатку необхідно обробити все засобом для чищення, яке на поверхні не залишає сліди ПАР. Можна брати навіть класичне господарське мило чи екологічно чисті суміші без хімічних домішок. 

Можна використовувати:

  • миючий засіб;
  • м'яку губку;
  • вбираючу вологу тканину.


Цим набором вдасться не лише обробити обладнання, інструменти, а й витерти поверхню, щоб на ній не було нальоту. Необхідно якісно вимити бродильню, краник, кришку та інші предмети, що використовуються для приготування. Залишки засобу для чищення завжди ополіскуються прохолодною водою.

Особливості дезінфекції

Це найважливіший етап. Порушення мікрофлори пива – найгірше, що може статися. Щоб підтримувати мікробіологію необхідно регулярно проводити дезінфекцію. Це може бути як порошковий, так і рідкий засіб або таблетки, які містять ЛЮІР-хлор. Склад розчиняється у воді, а через 15 хвилин його потрібно сполоснути дистильованою або кип'яченою рідиною. Такий варіант не шкодить металу, склу, пластику, але тимчасово буде присутній запах хлору. 

Кожен пивовар може сам вибирати бренд дезінфікуючого засобу, який хоче використати. Головне — вивчати інструкцію та рекомендації. 

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 18.04.2023 | Переглядів: 766 | пиво, пивное оборудование, дезинфекция

Читайте також на цю тему: