Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Особливості садових меблів

Автор: Сергій Ковальчук, 31.07.2023, 10:09:17 Особливості садових меблів

Зазвичай меблі призначені для розташування всередині приміщення. Але існують крісла, столи та дивани, що можна використовувати на свіжому повітрі. Це садові меблі, що підходять для створення приємної атмосфери чаювання на терасі, в альтанці, в садку. Територія біля приватного будинку — це зона для вирощування дерев, квітів. Деякі мешканці проявляють фантазію та роблять в цій зоні оазиси для відпочинку.

В інтернет-магазині Home Club можна придбати садові дивани бренду IKEA. Широкий асортимент садових меблів дозволить оформити зону відпочинку на прибудинковій території найвимогливішим покупцям. Перед купівлею треба ознайомитися з правилами облаштування двору чи тераси, щоби в майбутньому не виникло проблем.

 

Правила створення зони відпочинку на прибудинковій території

Гарний двір біля будинку асоціюється з квітником, доглянутими деревами та кущами, милою альтанкою чи навісом та композицією для барбекю і чаювання. Розташовані на терасі дивани, крісла, пуфи та стіл — це ідеальне місце для родинних посиденьок у вихідний день. Легкий вітерець, сонце вже лагідне, навколо цвірінькають пташки, а повітря пахне трояндами. Така собі ідилія літнього вечора. Вечерю можна накривати на терасі.

Але ж бувають дні з негодою, та й сезон літа не вічний. Як тоді бути з меблями? На стан садових меблів негативно впливають такі чинники:

  • атмосферні опади та температура;
  • прямі сонячні промені;
  • надлишок вологи;
  • близькість встановлення до вогню — печі чи грилю.


Стан та строк експлуатації садових меблів залежать від матеріалу виготовлення. Натуральне дерево та ротанг потребують ретельного догляду, бояться вологи та сильної спеки, але виглядають дуже пристойно. Штучні матеріали, стилізовані під дерево та ротанг, міцні та стійкі. Їх не потрібно обробляти спеціальними засобами захисту.

Пластик легкий, добре миється, вологостійкий. Але стільці та стіл через малу вагу може перевернути вітром, та й міцність і стійкість до механічних пошкоджень нижче середньої. Металеві деталі садових меблів міцно тримають предмети, витримують достатню вагу. Треба слідкувати, щоби їх не вразила іржа.

Чим особливі садові меблі?

Садові меблі призначені для використання на відкритому просторі. Вони виготовляються зі спеціальних матеріалів та піддаються обробці захисними засобами. Часто меблі можна штабелювати та складати. Вони доволі легкі, за виключення кам’яних. Текстильні компоненти легко знімаються для прання та сушіння.

З садових меблів можна створити композицію, що прикрасить прибудинкову ділянку. Облаштування зони відпочинку на терасі, біля басейну, в альтанці, в саду особливими меблями дозволить відпочивати, розслаблятись і навіть працювати з комфортом на свіжому повітрі.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 31.07.2023 | Переглядів: 442 | мебель, садовая мебель, дом

Читайте також на цю тему: