Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Одноденні контактні лінзи: що це та чи варто купувати

Автор: Мария Никулина, 30.10.2023, 19:18:49 Одноденні контактні лінзи: що це та чи варто купувати

Одноденні контактні лінзи – це чудове рішення для тих, хто не має можливості або часу доглядати за цими коректорами зору, а переваги використання уже оцінили. Ключова особливість в тому, що вони надіваються зранку, носяться цілий день, потім знімаються і одразу викидаються. Наступного дня надягаєте вже нові. Лінзи одноденні – це чудовий вихід для багатьох користувачів.

Основні переваги та недоліки одноденних лінз

Вибір тих чи інших МКЛ з різними періодами заміни відбувається, виходячи з обставин, в яких вам доведеться ними користуватись. Перший аргумент – це умови догляду. Якщо створити належні не вдається, то краще обрати саме одноденні. Ось їх ключові переваги:

  • легкість використання. Вам не знадобиться рідина для промивання контейнера для зберігання та час для того, щоб їх, власне, обслуговувати. З цим типом лінз такі етапи користування просто виключені. Ввечері зняли, викинули у смітник, а на ранок вдягнули нові;
  • зручність. Вони доволі компактні, а для надівання та знімання потрібно буде лише ретельно вимити та просушити руки, ніяких додаткових аксесуарів;
  • менша товщина. Зазвичай вони дійсно тонші, тому і вашому окові буде комфортніше;
  • значно знижена вірогідність ускладнень. Як тоді, коли людина лише починає користуватись лінзами, так і через деякий час не рідкість ситуації, що через неякісно вимиті МКЛ відчувається сильний дискомфорт в оці. З одноразовими цього не буде, адже вони зберігаються в герметичному контейнері і абсолютно чисті.


Ті, хто вже користуються таким засобом корекції зору, розуміють, наскільки важливі вказані переваги. Однак у випадку з одноразовими лінзами є і недоліки, а якщо точніше, то він лише один – це вища ціна в порівнянні з багаторазовими МКЛ. Однак, якщо у вас постійно виникають ускладнення при користуванні моделями з іншим періодом заміни, то для вас єдиним виходом будуть саме одноденні.

Як обрати контактні лінзи

Якщо ви вже завітали в магазин контактних лінз Okuliarova, то вам варто знати, яким же чином обирати ці коректори зору. Перше, на що потрібно звертати увагу, – це матеріал виготовлення. Знайдете гідрогелеві, силікон-гідрогелеві та водоградієнтні. Останні варіанти кращі, адже з їх використанням значно зменшується ризик виникнення дискомфорту. 

Наступний параметр – киснева проникність. Від нього залежатиме, наскільки інтенсивно буде проникати повітря до рогівки. Якщо його недостатньо, то виникатимуть набряки, що викличе дискомфорт і больові відчуття.

Ще одна характеристика – вологовміст. Чим він вищий, тим лінза м’якіша, а отже, і носити її комфортніше. МКЛ з низьким вмістом води доволі пружні, але це викликає складнощі у звиканні, особливо якщо лишень починаєте їх носити.

Звісно, варто враховувати діаметр, радіус кривини, оптичну силу, вісь нахилу циліндра. Однак всі ці параметри визначаються лікарем або ж зазначені у вашому рецепті, з яким ви прийдете в спеціалізований магазин.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 30.10.2023 | Переглядів: 513 | линзы, зрение, медицина, окулист

Читайте також на цю тему: