Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Кава в зернах – вибір справжніх гурманів

Автор: Сергій Ковальчук, 11.12.2023, 20:19:42 Кава в зернах – вибір справжніх гурманів

Кава в зернах – це немелені кавові зерна, які проходять процес обсмаження. Цей вид кави є однією з найбільш природних та збережених форм. Зернова кава надає багато можливостей для експериментів і насолоди справжнім та вишуканим смаком кави. Розглянемо, які види кави є у продажу, як обрати найкращий варіант та як заварювати ідеальний напій.

Як вибрати каву в зернах?

Для початку коротко розглянемо, які види кави є. Це дозволить визначити, яка кава в зернах краща. Для цього звертайте увагу на такі характеристики:

  • смакові уподобання. Вибирайте сорт та регіон, що відповідають вашому смаку. Як основний смак, може превалювати благородна гірчинка, освіжаюча кислинка чи приємна солодкість. Додатковими нотами можуть виступати горіхові, фруктові, ягідні, пряні, цитрусові, солодові відтінки;
  • ступінь обсмаження. Виберіть світле, середнє чи темне обсмаження відповідно до смакових вподобань;
  • свіжість. Купуйте свіжо обсмажену каву та перевіряйте дату обсмаження. Вона зберігатиме максимум насиченості смаку та аромату;
  • сорти кавових зерен. Основних сортів всього два – арабіка або робуста. Враховуйте, що зерна арабіки мають більш м’який та ніжний смак. А робуста має більшу кількість кофеїну;
  • бренд. Обирайте відомі та довірені бренди для якісної кави. Це дає певну впевненість у якості продукції.


У найширшому асортименті кава в зернах представлена на сайті https://coffeetea.in.ua/. Інтернет-магазин MiRo Coffee представляє найкращі європейські бренди якісної кави, пропонує демократичні ціни та надає офіційні гарантії якості.

Як варити зернову каву?

Для варіння зернової кави спочатку подрібніть кавові зерна на помел відповідного ступеня для вашого обраного способу приготування (еспресо, фільтр, турка). Свіже помелені зерна важливі для насиченого смаку. Використовуйте кавоварку, додайте помелені зерна та залийте гарячою, але не кип'ятковою водою. Розмішайте і дайте настоятися каві протягом декількох хвилин. Процідить і насолоджуйтеся ароматом та смаком свіжозавареної зернової кави. А якщо у вас є кавомашина, дотримуйтесь інструкцій – вони дуже прості.

Зернова кава надає неперевершений смак та аромат, оскільки зерна зберігають свіжість до моменту помелу. Це також дозволяє налаштовувати ступінь помелу, що впливає на кінцевий смак напою. Крім того, зернова кава зазвичай є вищої якості та задовільнить вибір для справжніх цінителів кави.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 11.12.2023 | Переглядів: 268 | напитки, кофе

Читайте також на цю тему: