Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Какой матрас выбрать – какие параметры самые важные?

Автор: Светлана Егорова, 25.10.2020, 18:17:05 Какой матрас выбрать – какие параметры самые важные?
Вибір матраца – справа відповідальна. Зазвичай він купується на багато років. Від якості матраца залежатиме комфорт сну, самопочуття. Виробники пропонують безліч моделей, але далеко не всі варті уваги.

М'який чи твердий?

Природне становище хребта під час сну сприяє майже повному розслабленню м'язів і про ортопедичному ефекту. Вибір ступеня жорсткості залежить насамперед від особистих переваг. Якщо купити матрац в Алмати з надмірною жорсткістю, то хребет не зможе повністю розслабитись. Занадто м'які матраци сприяють провисанню спини, що також не можна назвати гарним ефектом. Рекомендується шукати золоту середину з невеликим відхиленням у бік м'якості чи жорсткості, зважаючи на звички.

Наявність/відсутність пружин

Ортопедичні матраци поділяються на:

  • пружинні;
  • безпружинні.


Пружинні діляться, відповідно, на моделі із залежним пружинним блоком та незалежним.

Пружинні матраци першого типу відрізняються доступною ціною, тривалим терміном служби, можливістю використання людьми із значною масою тіла. Але такі моделі не можна на 100 відсотків ортопедичними, тому що вигин однієї пружини сприяє згину наступних, що сприяє ефекту провисання.

Матраци із незалежними блоками пружин позбавлені подібного недоліку. Кожна пружина розташовується в окремому чохлі і не піддається впливу інших.

Безпружинні матраци виготовляються з латексу, кокосової койри та інших матеріалів. Вони довговічні, мають ортопедичний ефект. Моделі на базі пінополіуретану та латексу більш м'які, комбінація з латексу та кокосу дає більшу жорсткість.

Вибір матраца виходячи з фізіології

Дітям до 13 років, бажано, купувати матраци з високою жорсткістю. Ідеальним вибором буде безпружинний матрац, виготовлений з койри кокосу. Далі матрац потрібно змінити на м'якшу модель. М'які матраци людям до 25 років не рекомендовані, тому що в цей період активно формується хребет. М'які моделі підходять для людей віком від 50 років. Вони сприяють профілактиці хвороб, пов'язаних із опорно-руховим апаратом. М'яка структура забезпечує рівномірний розподіл навантаження по всіх частинах хребта, зменшує суглобові болі, покращує кровообіг.

За наявності хронічних захворювань, пов'язаних із опорно-руховим апаратом, перед покупкою матраца варто проконсультуватися у лікаря.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 25.10.2020 | Переглядів: 1276 | матрас, сон

Читайте також на цю тему: