Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Вимоги, які висувають до функціональних матраців

Автор: Мария Никулина, 25.07.2023, 16:25:18 Вимоги, які висувають до функціональних матраців

Щоб пацієнт після тяжкої хвороби, травми або операції швидко повернувся до звичного життя, без спеціальної медичної техніки не обійтися. Ортопедичні матраци можуть використовуватися й протягом життя. Наприклад, якщо у людини є проблеми з хребтом або вона схильна до них.

Вироби:

  • надають тілу під час відпочинку правильне положення;
  • рівномірно розподіляють навантаження, що важливо для запобігання пролежням.


Наявність чохла з дезпокриттям дозволяє легко за ними доглядати. Їх можна протирати за допомогою мийних, дезінфекційних засобів, що спрощує роботу персоналу в клініках та асистентів хворого вдома.

Нерідко матраци для функціональних ліжок замовляють разом з медичними конструкціями, які також забезпечують правильне розташування пацієнтів у положенні лежачи. Адже щоб відновлення пройшло швидко і дало потрібний результат, важливо виконувати рекомендації лікаря і забезпечити хворому найкращі умови.

Які властивості мають бути притаманні продукції

Медичні ортопедичні матраци, незалежно від їхнього місця використання, мають відповідати наступним критеріям:

  • Просте пристосування під медичні ложа. Купуючи багатосекційні конструкції, варто вибирати моделі, у яких кути нахилу відділів можна змінювати.
  • Суттєва міцність. Аксесуар повинен бути без пошкоджень, деформацій. Він має витримувати навантаження, які виробник заявив у документації.
  • Гіпоалергенність. Продукція від відомих виробників вироблена з використанням якісних матеріалів, які не спричиняють алергічні реакції.
  • Гігієнічність. Важливо, щоб наповнювачі були антибактеріальними, а чохол водонепроникним. Ті, хто доглядає за хворим, повинні мати можливість швидко очистити матрац для функціонального ліжка.


Пристосування, яке відповідає кожній із перерахованих вимог, сприяє спрощенню догляду за пацієнтом.

Як вибрати матрац для лежачого хворого

Виготовляючи продукцію, яка представлена в магазині медичних виробів OSD, виробники застосовують якісні матеріали. Деякі з них насичуються іонами срібла, які відносяться до антисептиків.

Важливим показником у матрацах є пружність. Споживачі позитивно відгукуються про холконові та струттфайберові латексні вироби.

Якими бувають матраци

Вирізняють одно- і багатосекційні вироби. Перші використовуються для суцільних ліжок. Певні моделі здатні змінювати форму і адаптуватися під кількохелементні конструкції. Другі потрібно вибирати, орієнтуючись на кількість секцій.

Згідно з особливостями дії, ортопедичні вироби додатково діляться на:

  • Статичні. Підходять для користувачів, що самі перекидаються, сідають, встають.
  • Динамічні. Варіант для тих, хто повністю знерухомлений. Додатково діляться на комірчасті і балонні. Такий матрац для медичного ліжка допомагає позбутися навіть суттєвих проблем. Але інколи лікарі його також рекомендують з метою профілактики.


Характеристики якісного знімного чохла

Виробники оснащують продукцію покриттями з прогумованих матеріалів, які не пропускають воду. Їх перевага полягає у тому, що навіть при тривалому використанні характеристики основи залишаються незмінними. Чохли легко очищаються і дезинфікуються. Для цього їх не обов’язково знімати з матраца, якщо забруднення несуттєві. 

Якщо важливий максимально простий догляд, краще вибрати пвх плівку. А от прогумована тканина, за відгуками користувачів, більш комфортна для користувача.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 25.07.2023 | Переглядів: 433 | кровать, матрас, сон, постель

Читайте також на цю тему: