Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Перші іграшки вашої дитини: які вибрати?

Автор: Оксана Загороднюк, 21.04.2021, 12:52:48 Перші іграшки вашої дитини: які вибрати?
Чим керуватися при покупці першого подарунка для новонародженого члена сім'ї? Які іграшки для новонародженого будуть такими ж естетичними, як і безпечними? Однак, як з цієї широкої пропозиції вибрати для дитини те, що скрасить йому час, навчить його чомусь новому, в той самий час буде гарантувати безпеку? Звичайно ж потрібно купувати в перевірених компаніях таких як дитячий магазин у Житомирі де представлені дійсно якісні вироби. Ось кілька порад, які допоможуть вам прийняти рішення.

З чого варто почати вибір?

Діти старше 6 місяців починають цікавитися маніпуляціями з об'єктами й причинно-наслідковими механізмами.

  • Інтерактивні іграшки вже цікаві, а видаються ними звуки, виразні кольори та різноманітні текстури привертають увагу, стимулюють як зір, дотик, так і слух.
  • Дитина, яка вже сидить, починає помічати, що ручки призначені не тільки для того, щоб покласти їх в рот, але і для того, щоб ними можна було підіймати, кидати або натискати.
  • Ви можете звернути увагу на іграшки, які видають звуки при натисканні, наприклад, кнопки, лапки або животика. Це можуть бути мелодії, пісні або слова - кожен звук буде викликом для вашого малюка і забезпечить цікаву розвагу.


Майте на увазі, що інтерактивні іграшки для 6-місячної дитини не можуть бути занадто гучними, тому що вони можуть навіть пошкодити слух. Серед інтерактивних іграшок є різнокольорові кульки, які, крім світла і звуку, забезпечують рухові вправи, тому що вони закочуються, і дитина сама хоче їх зловити. Багато іграшок можуть бути адаптовані до поточного віку дитини. 

Рекомендації фахівців

Навчальні іграшки, які підходять для однорічної дитини, це, наприклад, сортувальники, тобто контейнери з отворами, в які дитина повинна поміщати відповідні блоки. Наявні на ринку сортувальники бувають різних форм (наприклад, тварин, транспортних засобів) і виготовляються з різних пластмас.

Оскільки діти люблять всілякі гаджети, що видають звуки, Ви також можете купити своїм малюкам перші інструменти.

Якщо ви шукаєте іграшку, ви також можете купити крейду і дошку для своєї дитини. Це час, коли дитина може повільно вчитися малювати різні форми і грати з квітами. Виберіть для дитини безпечні для малюків крейди, які легко змиваються з поверхні. Вони також повинні бути досить великими, щоб дитина без праці тримав їх в руках.

Згодом спостерігайте за своєю дитиною і адаптуйте іграшки до його інтересам. Правильний вибір ігрових аксесуарів дозволить вашому малюкові рости здоровим і допоможе розкрити його таланти.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 21.04.2021 | Переглядів: 1324 | игрушки, дети, игры

Читайте також на цю тему: