Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Що собою являють ароматичні свічки?

Автор: Светлана Егорова, 30.07.2021, 20:09:53 Що собою являють ароматичні свічки?

У своєму житлі хочеться відчувати затишну атмосферу. На це впливає не тільки зовнішнє оформлення, а й наповнення будинку різними дрібними елементами. Допомагає досягти затишку та ароматична свічка. Вона не тільки створює романтичну атмосферу, а й допомагає підбадьоритися. Свічка підійде для маси подій - вечеря, розслаблення у ванній, посиденьки з друзями та інше.

Дана деталь використовувалася ще в стародавні часи. На Сході їх запалювали жерці під час проведення різноманітних ритуалів. Трохи пізніше її стали цікаво оформляти. Прості люди для виготовлення використовували риб'ячий жир, смолу, віск. Вони легко плавляться і набувають потрібної форми. Людина могла зробити з неї твір мистецтва. Спочатку свічки робили цікавих форм у вигляді птахів, рослин, богів, які мали різні відтінки. Пізніше такі свічки вирішили зробити ароматичними виробами.

Гарною якістю відрізняються воскові атрибути. За основу беруть бджолиний, кокосовий, абрикосовий або мінеральний віск. Останній абсолютно безпечний для людини і прекрасно передає запах, який заклав виробник в процесі виготовлення. Бджолиний матеріал має свій цікавий аромат меду, що розкривається під час горіння. Популярністю останнім часом став користуватися соєвий віск. Його легко обробляти, змінювати форму.

Більш низькою ціною відрізняється парафін. Видобувають його під час перероблення нафти. Може утворювати толуол і бензол. Такі свічки при тривалому використанні можуть надавати токсичну дію на організм. Вироби можуть коптити й не так довго горять.

Чи токсичні аромасвічки і яка їхня здорова альтернатива?

Вибір виробів

На сайті storegalore.com.ua покупці набувають свічки не тільки себе додому, але і в подарунок друзям, знайомим. Вони можуть бути невеликими або масивними, одиничними екземплярами або продаватися в комплекті. Для придбання не тільки красивого, але і якісного виробу, варто дотримуватися певних правил. Для цього є такі рекомендації:

  • купувати краще воскові вироби;
  • гладка поверхня атрибута говорить про використання мінеральної сировини;
  • гніт краще вибрати з дерева або бавовни;


Основа гніту повинна бути цинкової (при проведенні не залишає слідів), свинцеві не рекомендуються для використання;

  • чим більше ароматичних масел, тим більш насиченим запах;
  • свічки в пластиковому матеріалі не варто купувати, оскільки при горінні буде плавитися стакан і виділяти шкідливі речовини (краще скло або метал);
  • білий віск краще віддає аромати, ніж кольорові аналоги;
  • в складі не повинно бути речовин фталевої кислоти;
  • хороша свічка з прекрасним ароматом навіть без горіння;
  • вартість якісного виробу не може бути низькою.


Ароматичні свічки є масажних видів. Вони віддають свій приємний запах під час процедури. Шкіра після масажу буде м'якою і приємною на дотик.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 30.07.2021 | Переглядів: 1104 | ароматерапия, аромасвечи, запах, аромат

Читайте також на цю тему: