Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Юрко » 2011 » Июнь » 9
Юрко Російська супердержава чи мильна бульбашка?

Юрко


Оценка: 2.9/5 Голосов: 26

Російська супердержава чи мильна бульбашка?

09.06.2011, 08:42:12 3523 2.9 1

Надулась вже до краю. Скоро трісне?

 

Щороку 9 травня, і цей рік не став винятком, є приводом для російських можновладців прославляти себе як велику державу, що зупинила наступ нацистів. Росіянам, та й решті світу, намагаються вбити в голови міф, нібито «рускій дух» найнезламніший. І що Другу світову, як недавно просторікував Путін, вони  виграли б і без України. З ідеєю, власне, «своєї» перемоги «кремлівці» носяться багато десятиліть. Схоже, що окрім «побєди», на підтвердження статусу супердержави їм показати уже нічого. Аби зрозуміти, чим  насправді є сучасна Росія, достатньо спробувати роздивитися її зблизька.

 

Росіяни вимирають шаленими темпами.

У Росії з різних на те причин катастрофічно зменшується кількість населення.  Для цього,  як виявилось,  не потрібно ніяких воєн. Росіяни, як ніхто інший,  вміють знищувати себе самі. Зокрема і алкоголем. Смертність перевищує народжуваність у середньому в 1,8  раза,  а в окремих регіонах у 2-3 рази.  Берлінський інститут населення і розвитку минулого року провів дослідження під назвою  «Падіння світової держави».  Як зазначено в цій праці, очікувана тривалість життя в Росії не перевищує 69  років,  причому цей показник у чоловіків становить 62,8 року,  що менше навіть,  ніж в Бангладеші.  Сьогодні росіянин живе в середньому на шість років менше, ніж китаєць,  і на 13  років менше,  аніж німець.

Після розпаду СРСР у 1991  році кількість населення Росії далі зменшується,  і вже скоротилося зі 148  мільйонів 20  років тому до 142  мільйонів за переписом 2010  року. Федеральна служба статистики  (Росстат) передбачає подальший спад до 127 мільйонів до 2031  року.  В Берлінському інституті роблять прогноз про 116 мільйонів до 2050  року,  в результаті чого Росія може опинитися на 14  місці за кількістю населення,  позаду Мексики і Філіппін.

За останніми ж відомостями Берлінського інституту,  росіяни в 5  разів частіше,  аніж жителі Європейського Союзу,  стають жертвами злочинів і дорожньо-транспортних пригод. Вірогідність бути вбитим у Росії в 20 разів вища,  аніж у країнах Євросоюзу.  Із самогубствами ситуація взагалі жахлива.  Офіційна статистика говорить, що в Росії щорічно вкорочують собі віку від 50  до 58  тисяч осіб.  Більше тільки у Китаї та Індії, однак ці країни,

потрібно розуміти,  мають більше мільярда жителів кожна. У   вбивствах та самогубствах вирішальну роль відіграють спиртні напої, зокрема, у 72 % вбивств і 42 % самогубств.

На думку експертів,  реальна кількість хворих, що зловживають алкоголем, у Росії може перевищувати й 13 мільйонів. Георгій Бурсов у статті «Крах «руского міра»: криза, гниття, розпад» взагалі називає цифру 37  мільйонів алкозалежних росіян. Міністр охорони здоров’я і соціального розвитку Росії Тетяна Голікова 2009  року заявила, що середньостатистичний росіянин вживає близько 18 літрів алкоголю за рік.  За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я,  якщо кількість переважає 8  літрів у рік,  то це вже

небезпечно для здоров’я нації. Кожен додатковий літр поверх цієї межі скорочує тривалість життя чоловіків на 11 місяців, а жінок на 4. Примітно, що 63,9% смертей від алкоголю припадає саме на сильну половину росіян.

Не ліпша ситуація і з наркоманами. За даними офіційної статистики за 2009  рік,  в Росії кількість наркоманів оцінювали в 503 000 осіб. Йдеться про тих, які стоять на обліку в диспансері, а реальна кількість,  розрахована за методикою ООН, –  більше 2,5  мільйона.  Сьогодні важко назвати точну кількість наркозалежних у Росії, однак вона неупинно збільшується.  За відомостями Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків,  щодня в Росії від вживання наркотиків помирає 80  осіб,  більше 250  стають наркозалежними.

Росте наркоманія,  росте і кількість хворих на    СНІД.  Міжнародні організації називають цифру 3 і більше мільйонів Віл-позитивних громадян Росії. Основна група заражених росіян – це, знову ж таки,  чоловіки у віці 30-45 років. Друга група – молоді жінки.

Мусульмани  потроху витісняють…

На тлі невпинного зменшення населення серед слов’янської частини Росії,  а особливо серед молодих та середнього віку чоловіків,  випливає проблема засилля мусульман.  Сьогодні не існує точної цифри мусульман у Росії,  однак окреслились чіткі тенденції до збільшення їхньої кількості. Для прикладу,  2007 року «Islam News»  називали цифру 25  мільйонів осіб,  що сповідують іслам і проживають на території Російської Федерації. За відомостями британського видання «Economist», мусульман в Росії за два останні десятиліття збільшилось на 40 %. Про те,  наскільки впевнено почувають себе мусульмани, говорить хоча б кількість новозбудованих мечетей. «Раніше у мусульман Росії було всього 94 мечеті, сьогодні ж їх в десятки разів більше.  Для прикладу,  в Башкортостані було 26, а сьогодні 1016 мечетей, в Татарстані – 15,  а сьогодні 1300.  В Росії загалом існує більш як сім тисяч мечетей, працює сім ісламських вишів, десятки медресе  (середня і вища школа в мусульман), більше 20 тисяч мусульман здійснюють хадж», –  розповідає Глава Центрального духовного управляння мусульман Росії Талгат Таджуддін в одному зі своїх інтерв’ю.  

Суттєво зменшилась кількість корінних росіян і в самій столиці –  Москві. За відомостями журналу «РБК» (№ 11, 2007 р.), національний і етнічний склад Москви виглядає так:  росіяни - 31%, азербайджанці - 14%, татари, башкири, чуваші - 10%,  українці - 9%,  корейці, китайці,  в’єтнамці - 6%,  таджики, узбеки, казахи, киргизи - 5%, чеченці, дагестанці, інгуші - 4%, вірмени - 4%, білоруси - 3%,грузини - 3%,  молдавани - 3%,  цигани - 2%,  євреї - 1%, інші народи - 5%. Виходить так, що у столиці Російської держави самі ж росіяни стають поступово національною меншиною.  Мусульманські лідери вже тепер закликають прибрати з герба Росії православну символіку.

В Москві минулого року розгорнулася справжня війна між корінними росіянами та людьми східної зовнішності.  В столиці Росії тривали масові безлади та жорстокі бійки між обома сторонами.  Регулярні сутички на тлі расової та релігійної нетерпимості виникають і в інших регіонах Росії.  Нерідко мусульмани і православні влаштовують масові бійки й у лавах російської армії. Відео таких зіткнень можна знайти    в соціальних мережах.  Окрім того,  над Росією серйозно нависла загроза тероризму. Росіяни все більше і більше бояться виходити на вулиці,  їздити в метро.  Щороку на території Російської Федерації фіксують близько 800 терористичних актів. 

(продовження буде) 


                            Підготував Святослав КОСТЮК 

Прикреплённые изображения:
Юрко Російська супердержава чи мильна бульбашка?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
Osavul
1 Заверуха Андрій (Osavul)   • 11:04:55, 10.06.2011 [Материал]

Азіатів замінять лише азіати, і територія вічно - азійська! А на фото симпатичний "русскій націаналіст"!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо