Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » DeadPixel » 2012 » Май » 21
DeadPixel США vs Росія та Україна

DeadPixel


Оценка: 2.9/5 Голосов: 13

США vs Росія та Україна

21.05.2012, 17:05:52 3066 2.9 27

Власне, це відповідь на статтю "Студент из США о России", в якій типу студент (чи то росіянин, що виїхав туди, чи то американець що приїхав в Росію - я не дуже зрозумів) на досить бідній російській "фєні" обкладав Росію кізяками. Мовляв, нічого хорошого в Росії немає і бути не може, а от Америка - це о-го-го... Ну що ж, при всій повазі до Америки, маю відмітити декілька пунктів із-за яких я б тричі подумав перш ніж туди виїжджати.

Платна і дуже дорога медицина. Обурені "благодійними" внесками в лікарнях exUSSR? Прочитали в газеті про бомжа, який помер під обласною лікарнею бо не було грошей дати хабар лікарям? Їдьте в США! Там все чесно. Так, там дуже дорога медицина, просто нереально дорога. І без страховки, яку можуть собі дозволити лише середній клас, в лікарні окрім мінімальної допомоги в екстрених випадках нічого не отримаєш. Бомжі, та й навіть просто небагаті люди, там мруть від хвороб на раз-два бо не можуть дозволити собі  лікування. Просте кесарєве, яке у нас тут роблять кожній другій рожениці за 500 гривень або і за "спасибо", там коштує від $4000 до $10000, тобто в  40-100 разів дорожче. При тому що середній заробіток простого американця аж ніяк не в 100 разів більше за наш (звичайно, залежить від штату/міста, але 50 тисяч на рік - в США в середньому дуже непоганий заробіток). Зато все чесно, ага.

Для тих хто не вірить: невеличке обговорення ціни кесарєвого самими американцями, з цінами, тут

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080624065857AAdphpK

Зверніть увагу, як пощастило тим у кого є страховка. Уявіть як тим, у кого її немає - або плати скажені гроші, або народжуй як хочеш.

Освіта коштує скажені гроші і доступна лише дуже небідним американцям. Освіта нереально дорога. Щоб вивчити дітей у коледжі (по нашому це незакінчена вища освіта виходить), більшість американців починає складати гроші іще коли та дитина лежить у колисці. Пограйтесь із калькулятором на сайті CNN, хто не вірить:

http://cgi.money.cnn.com/tools/collegecost/collegecost.html

Не треба брати Прінстони та Гарварди. Виберіть якийсь заштатний коледж в Алабамі і подивіться скільки десятків тисяч доларів коштує навчання. Порівняйте із нашими цінами, навіть при тому що їх ЗП сильно більше за нашу (як я вже писав, залежить від штату/міста, але 50 тисяч на рік вважається непогано). Самі переконаєтесь, що освіта там дуже, просто нереально дорога. І небагатій людині в Америці відправити своїх дітей у коледж взагалі-то не світить.

Твій бізнес не має проблем, поки не сподобається великим дядям. Якісь чиновники пресують ваш малий/середній бізнес? Продажні судді та налоговики відбирають власну справу? Їдьте в США, побудуйте собі невеличку автомайстерню і ведіть собі свій малий бізнес у країні чесного вільного підприємництва... поки ділянка землі, на який стоїть ваша майстерня, не знадобиться великим дядям, багатеньким власникам цементного заводу поряд. Не захочете продати їм ділянку - і вони натравлять на вас чиновників із контролюючих органів (привіт американській санепідемстанціі та пожежному управлінню!). А потім подадуть до суду і ту ділянку просто відсудять. І скільки не подавай апеляцій - чиновники та судді все рівно на боці великих дядей.

Саме в таку ситуация потрапив простий небагатий американець Марвін Хімеєр, нехай йому буде добре де б він зараз не був. Що з цього вийшло - можна почитати тут:

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D0%B5%D1%80,_%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%BD_%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%BD
http://667bdr.livejournal.com/117816.html

А от відео, гляньте:

http://svoe.tv/video/16027/

І це іще далеко не все що є в США "цікавенького". Так що при всій повазі до Америки, в нас теж не так і погано як звикли думати наші співвітчизники, які ту Америку лише по телевізору бачили.

А щодо хамства... ну мене в Техасі за здорово живеш обклав матами якийсь продавець-мекс на заправці. Не гірше ніж продавщиця Зіна в радянському гастрономі :) І що?

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 27
Нескучный
1 Игорь (Нескучный)   • 18:26:12, 21.05.2012 [Материал]

Ну и?
DeadPixel
3 Дмитро (DeadPixel)   • 20:42:38, 21.05.2012 [Материал]

Ну власне от і все :)
Riddler
2 Riddler (Riddler)   • 18:29:48, 21.05.2012 [Материал]

Осталось сравнить уровень медицины у нас и в США. да хотя бы условия в которых рожают у нас и в США. А образование? Я молчу уже про наших филологов-нацистов...
DeadPixel
4 Дмитро (DeadPixel)   • 20:45:07, 21.05.2012 [Материал]

А толку від тої медицини найвищого рівня, якщо не можеш її собі дозволити? Якщо апендикс вирізати коштує стілько скілько ти за рік заробляеш? При тому що на апендикс весь рік працювати не війде, бо треба ж pay bills, pay taxes і т.д.
Riddler
7 Riddler (Riddler)   • 20:59:17, 21.05.2012 [Материал]

"А толку від тої медицини найвищого рівня, якщо не можеш її собі дозволити?"

То есть по-вашему в США люди не лечатся, да? Заболел-помер-похоронили. Медицина у них функционирует в автономном режиме, без пациентов. А американцы мечтают лечится в Украине.
DeadPixel
8 Дмитро (DeadPixel)   • 21:12:14, 21.05.2012 [Материал]

Ну чому ж, люди там лікуються. В хороших умовах, на сучасному обладнанні. Ті хто може це собі дозволити звичайно. У кого є страховка, яка коштує на місяц досить дорого. І яку людина в більшості випадків не може сплачувати, якщо наприклад втрачає роботу. Або просто заробляє не дуже багато. Немає страховки - ну що ж, плати повну суму.

Зуб заболів - прошу пана, від 1 тис. доларів візит до лікаря без страховки, у кассу. Все по чесному. Немає тісячі? Ну тоді бери цеглину і вибивай собі той зуб сам, то нікого не колише.

Болить серце? Консультація кардіолога (тільки консультація, без лікування, вартості ліків і т.п.) - теж біля тисячі. Немає? Ну то в тебе не екстренний випадок, чекай інфаркту - вхопить, тоді тебе завезуть на красивій "швидкій" і нададуть мінімальну допомогу. І рахунок потім виставлять - це обов`язково.

Зрозумійте, в США фактично немає бескоштовної медицини. Можеш подихати від хронічної хвороби - всім на тебе плювати. Якщо немає страховки/грошей, лікарі навіть не зроблять вигляд що тобі допомагають. І нікого така ситуація там не дивує, вони так звикли.

Це в нас "вони повинні! вони клятву Гіпократа давали!" А там ніхто тобі нічого не повинний. Немає грошей - гуляй!
Riddler
9 Riddler (Riddler)   • 22:16:33, 21.05.2012 [Материал]

Зато у нас бесплатно физраствор прокапают и ВСЁ! И если у тебя нету денег, то лечить тебя будут исключительно тем самым физраствором и глюкозой. Иначе помирай. И еще не факт, что если ты купишь себе ампулы с дорогим лекарством, то их тебе и будут колоть. Как бабка-пенсионерка получающая 800 грн. пенсии может себе позволить лечение в стационаре? Если есть дети, внуки, которые могут оплатить, тогда надежда есть, а так остается помирать...
Да и потом мы не сравниваем прайс лист там и тут, в своем комментарии №2 я говорил про уровень медицины. Если вы считаете, что у нас хоть чем-то уровень оказания мед. помощи похож на американский, то готов вас послушать.
DeadPixel
10 Дмитро (DeadPixel)   • 22:48:46, 21.05.2012 [Материал]

Так, зловживання на місцях є, ніхто не сперечається. Але не так це розповсюджено, як у нас люблять писати у газетах. Сходіть в міську поліклініку, подивіться скільки там пенсіонерів під кабінетами. По-вашому виходить або їх всіх глюкозою лікують, або ж вони із пачками грошей туди ходять і за все платять - третього не дано. Вам ніколи не здавалось, що їх там просто лікують, як то і має бути? Може не так круто як в США, але все ж таки лікують, не полишають на призволяще бо немає страховки.

Стосовно якості медицини... ну в поняття "якість" входить іще й доступність для населення. Але що я кажу, почитайте що самі пересічні американці про свою медицину говорять в інтернеті, і про лікарів. Якісь вони не дуже счасливі від своїх лікарів. Наприклад ось:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/01/02/medical-mistakes-part-three.aspx

або

http://travel4health.wordpress.com/2012/04/20/experts-200-us-hospitals-will-close-every-year-for-the-next-8-years/
Riddler
13 Riddler (Riddler)   • 07:14:41, 22.05.2012 [Материал]

"Сходіть в міську поліклініку, подивіться скільки там пенсіонерів під кабінетами."

Вообще-то в поликлиниках бабкам-пенсионерам врачи диагностируют заболевание и назначают лечение, а дальше бабка исходя из своих финансовых возможностей лечит себя сама или ложится в стационар, а там всё тот же бесплатный физраствор с глюкозой.

"Вам ніколи не здавалось, що їх там просто лікують, як то і має бути? Може не так круто як в США, але все ж таки лікують, не полишають на призволяще бо немає страховки."

Да сравните вы уровень смертности в США и в Украине... Сколько случаев у нас, когда врачи лечат не от того что надо.

" ну в поняття "якість" входить іще й доступність для населення."
Да нет, качество и доступность это разные вещи. Да и может себе позволить лечение бабка-пенсионерка с пенсией в 800 грн., скажем в институте кардиологии в Киеве? Нет, не может. И таких примеров я могу вам привести n-ое колличество раз, а вы говорите "доступность"...
DeadPixel
16 Дмитро (DeadPixel)   • 09:44:44, 22.05.2012 [Материал]

Ну в Америці наша гіпотетична бідна бабка навіть лікаря б не побачила. Бо консультації теж платні, я вже писав.

По рівню смертності - все-ж таки перейдіть по посиланням які я навів. Там написано, що в США від помилок лікарів помирає втричі більша ніж від аварій на дорогах. І американці не разу не щасливі від такого розкладу.

"Якість" та "доступність для населення" - близькі речі. Система охорони здоров`я має бути організована таким чином, щоб якомога більше населення могло нею користуватися. Якщо медицина в повній мірі доступна лише не дуже великій частині населення - це хєрова, неякісна система охорони здоров`я.
Riddler
14 Riddler (Riddler)   • 07:16:54, 22.05.2012 [Материал]

К сожалению не владею английским, потому по ссылкам ничего не понял(((

UPD: Минусаторы, извините, что я живя в Украине не владею английским...
DeadPixel
25 Дмитро (DeadPixel)   • 15:22:41, 22.05.2012 [Материал]

Ну не володієте і не треба - особисто я вам в цей комент плюсанув, для рівноваги :)
SteamRoller
15 Михаил (SteamRoller)   • 09:16:57, 22.05.2012 [Материал]

>>То есть по-вашему в США люди не лечатся, да?

Боже мой, как можно делать такие (альтернативно одарённые) выводы?
Медицина дорогая - значит, никто не лечится!!!
DeadPixel
19 Дмитро (DeadPixel)   • 10:03:22, 22.05.2012 [Материал]

Ну це такий прийом у дискусії, називається "якщо автор сам не робить висновки, які ми можемо покритикувати, мі самі ці висновки зробимо... ну і покритикуємо, а як же" :)
Riddler
23 Riddler (Riddler)   • 12:49:25, 22.05.2012 [Материал]

Стоп! Дмитро DeadPixel писал не "медецина дорогая", а писал "якщо не можеш її собі дозволити". То есть человек утверждая, что американцы не могут себе позволить медицинское обслуживание, дает повод думать, что в США люди не лечатся.
jakudza
5 DMT (jakudza)   • 20:52:26, 21.05.2012 [Материал]

насчёт образования - могу хороший фильм посоветовать, "отчуждение"
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4050958
DeadPixel
6 Дмитро (DeadPixel)   • 20:53:09, 21.05.2012 [Материал]

Дякую, подивлюсь.
ivgor
11 Иван (ivgor)   • 00:05:23, 22.05.2012 [Материал]

Дмитрий, зачем Вы разбиваете хрустальные мечты наших мечтателей о прекрасном Валиноре, где живут благородные эльфы. Где у каждого есть большой дом, шикарные автомобили и обязательно дворецкий, у которого, в свою очередь, есть большой дом...
Hoakina
12 Марина (Hoakina)   • 07:03:49, 22.05.2012 [Материал]

Да... И что же народ туда ломится, в эту Америку? Что же в России не разыгрывают в лотарею гринкарту? Наивные... Автору блога спасибки. Постите на всеех ресурсах, раскрывайте людям глаза. А Вы сами были в США? Или родственники? У меня там родственники, как и у многих украинцев. Знаете, железный занавес упал! Так что пишите-пишите, а мы почитаем...
DeadPixel
18 Дмитро (DeadPixel)   • 09:58:07, 22.05.2012 [Материал]

А чого ж тоді наші славні мігранти, коли приїжджають із того американського раю сюди, до родичів на пару днів, по ходу біжать лікувати зуби у наші жахливі відсталі поліклініки? Типова картина, сто разів бачив. Чому там не лікують? А тому що медстраховка там дуже дорога, а без страховки до лікаря взагалі краще не ходити - бо без штанів лишишся.

Я в США був, правда недовго, але мені вистачило. Іще я був в Польщі, Чехії, Німеччині, Норвегії, Турції, Нідерландах та в Ізраїлі. У більшості із перелічених країн маю знайомих або родичів, з німцями зараз працюю. Так що я в курсі, що залізний занавєс впав, дякую.

І ще я в курсі, що в кожній із цих країн є як значні переваги перед Україною, так і значні недоліки. Я написав про недоліки США, від яких самі американці стогнуть (почитайте посилання, це цікаво), я вже мовчу про мігрантів. Переваги там теж є, для певних груп населення, але про те я не пишу, те нам всім в "Беверлі Хіллз" вже показали.
skyborn
17 no name (skyborn)   • 09:47:41, 22.05.2012 [Материал]

То, что и Америка не идеальна, думаю доказывать нет смысла. Все ,что пишет DeadPixel , правда. (знаю не понаслышке, приходилось бывать). Впрочем, правда и то, что Америка дает возможность заработать тем ,кто этого действительно хочет. Человек с мозгами, желанием работать и зарабатывать, учиться, сможет и на страховку заработать и на учебу и на безбедную пенсию. Для пенсионеров есть Медикер, для малоимущих и беременных - медикейд. Много ньюансов и в получении страховки и в оплате за учебу, но если вникнуть, то в США все реально. Сравнивать США, украину и Россию просто некорректно. ИМХО
DeadPixel
20 Дмитро (DeadPixel)   • 10:17:19, 22.05.2012 [Материал]

Я просто хотів показати нашим співвітчизникам, що не все в США ідеально. Як і у нас там є проблеми (місцями великі) з охороною здоров`я, із доступістю навчання для населення, із корупцією...

Ті хто обкладають кізяками Україну та Росію і базікають про рай в Америці або ніколи там не були, або їздили туристами - максимум.

Стосовно варіантів - так, вони є завжди. І якщо мізки є і руки із правильного місця, то людина завжди заробить собі і на будинок, і на страховку, і на достойне життя. Але ж і у нас це діє! Поцікавтесь скільки у нас бере за три дні роботи (повна заміна каналізації в квартирі) толковий сантехнік? Це хороші гроші, на них можна жити. Але треба щоб руки росли звідкіля треба, і бухати не треба, і голову трошки мати на плечах...
skyborn
21 no name (skyborn)   • 10:24:05, 22.05.2012 [Материал]

Почему ж у нас нет так называемого "среднего класса"?
DeadPixel
22 Дмитро (DeadPixel)   • 10:32:13, 22.05.2012 [Материал]

Чорт його знає. Небідні роботящі люди є. А середнього класу дійсно немає.
Валєра
24 Тошний (Валєра)   • 13:27:42, 22.05.2012 [Материал]

Голова на плечах - це добре, це ще одна ознака того що світ змінюється. І скоро суспільство не буде ділитись на бідних та багатих. Буде інший критерій - розумні та тупі. А США, як одна із передових держав, чітко підтверджую це судження - якщо маєш "клепку в голові", то буде гарна робота, будинок і страховка. Не маєш її, не хочеш працювати лікуйся у ініанських шаманів.
ivgor
26 Иван (ivgor)   • 16:44:37, 22.05.2012 [Материал]

Вы считаете это нормальным? И у Вас на душе все будет спокойно, когда будете иметь и работу, и дом, и страховку, но при этом зная, что в стране около 50 млн человек не может воспользоваться медицинским услугами?
skyborn
27 no name (skyborn)   • 17:19:16, 22.05.2012 [Материал]

А во всем мире? Это ж с ума можно сойти.....


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо