Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » SlavaNibiru » 2016 » Август » 29
SlavaNibiru «ВКонтакте» переклав інтерфейс на закарпатський і галицький діалекти української мови

SlavaNibiru


Оценка: 3.2/5 Голосов: 9

«ВКонтакте» переклав інтерфейс на закарпатський і галицький діалекти української мови

29.08.2016, 16:19:13 2485 3.2 2

Російська соціальна мережа «ВКонтакте» оголосила про те, що тепер користувачі зможуть налаштувати свій інтерфейс не тільки по-українськи, але і на кількох діалектах української мови, повідомляє AIN.ua

«VK доступний українською з 2008 року, однак у багатьох жителів України є свої діалекти і писемність. Ми підтримуємо ініціативу зі збереження культурної спадщини і представляємо сьогодні переклади VK русинською мовою і галицьким говором», — йдеться в повідомленні соцмережі.

Наприклад, фраза «показати друзів онлайн» русинською мовою звучатиме так: «вказати цимборув що сут туй». Фраза «показати друзів онлайн» в цьому варіанті перекладу на галицький діалект звучить як «показати колєгіу, котрі є ту».

Переключити інтерфейс на українську мову або на один з представлених перекладів можна в налаштуваннях сторінки.

На русинський діалект, поширений на Закарпатті, сайт перекладав студент Рене Ґрандж, який був ініціатором перекладу, а також команда добровольців.

Волонтери будуть і далі стежити за актуальністю перекладу.

Галицьку версію інтерфейсу соціальної мережі переводили два студента з Львівщини: Максим Равлюк та Ірина Сенишин. Переклад знаходиться на етапі тестування.

Джерело

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
kolvich
1 Nikolay (kolvich)   • 17:05:28, 29.08.2016 [Материал]

Всего два слова,но как доходчиво..-Дораз тя уєбу - Вы вынуждаете меня применить к вам методы физического воздействия. Это претит моему мировоззрению.)))
- Не миригуй ня, бо точно тя дораз уєбу. Маєш метрику даяку?,,,это больше смахивает на мадьяр из Яблуневого,много ребят служили в Приморском крае в 73 г на росии.)) и им было пох,кто перед ними,но себе не изменяли.
TarasS
2 Тарас (TarasS)   • 19:23:07, 30.08.2016 [Материал]

А на скількох російських діалектах можна налаштувати російську мережу ВК?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо