Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » pixar » 2019 » Февраль » 13
pixar 10 миль по тунелях – “Antwerp 10 Miles & Marathon”

pixar


Оценка: 5.0/5 Голосов: 1

10 миль по тунелях – “Antwerp 10 Miles & Marathon”

13.02.2019, 13:31:43 3204 5.0 0

Будь-яка дорога кудись має завести. Цього разу вона закинула мене до Голландії та Бельгії. Мені дуже не терпілось пробігти якусь дистанцію, тому, приїхавши, одразу кинувся шукати, які забіги проходитимуть тут найближчим часом. В Голландії фортуна мені не посміхнулась, нічого потрібного не було. А от в Бельгії – навпаки, все ніби підлаштовувалось під мене: я мав приїхати в місто Антверпен в переддень марафону.  В забігові Antwerp 10 Miles & Marathon були заявлені дистанції, такі як 1.4 км, 5 км, 10 миль та 42 км. Мені сильно хотілось прийняти участь у марафоні, але було ясно, що до 42-ох кілометрів я ще не був готовий. Тоді вибір впав на 10 миль (приблизно 16 км).

З приходом неділі з самого ранку я вирушив реєструватись. Вона проходила в районі Linkeroever. Діставшись до місця, поринув у пошуки самого місця реєстрації. Ціна склала 35 євро.

На місці була організована невеличка виставка спортивних товарів, а також були представлені майбутні забіги Бельгії у вигляді брошур. Я з ними ознайомився і, звичайно, не втримався взяти собі їх собі на згадку. До забігу  залишалось цілих 5 годин. Часу було вдосталь, його можна було присвятити прогулянкам околицями, під час чого понаблюдати за дитячими забігами та бігом на 5 км. Цим я й зайнявся.


Antwerp 10 Miles & Marathon – це щорічний марафон AIMS, організований Антверпеном, що в Бельгії. Бере свій початок з 1980 року. Зараз проводиться у квітні (з 2007 року, а раніше у різні місяці). Після самого марафону організовується більш популярний Антверпен 10 миль. Окрім марафону і 10-мильної гонки, ця подія має забіги 1 км і 5 км. Набагато більше людей беруть участь у Антверпені 10 миль, ніж у самому марафоні. У 2014 році 10 миль нарахували 25998 учасників.


Мій старт поклав свій початок о 15:00. Спочатку було досить легко, але приносила дискомфорт температура, що досягла +22. Гарний темп я тримав перші дві милі, та далі вже зрозумів, що він зашвидкий, потроху треба було його зменшувати. До того ж весь час було дуже спекотно. Відразу була відчутна різниця, коли після 4 милі шлях проходив через тунель, де було значно комфортніше бігти.

Як виявилось пізніше, на нас чекало 2 таких тунелі. Це не могло не радувати, бо це справді було порятунком від спеки.

Результатом досить пізнього часу забігу стала просто шалена підтримка з боку як місцевих жителів, так і гостей міста. Більшість траси проходило через доволі вузенькі вулички, де в затінках будиночків доводилось ховатись від палких променів сонця. Моя помилка була в думці, що забіг буде дуже легким. Це сприяло неправильному розрахунку своїх сили. До того ж дистанція не зовсім звична. Взагалі було 3 пункти з водою. Причиною мого здивування виявилось те, що перший знаходився аж на 7 км. Маршрут склали гарно – шлях пролягав і тунелями під річкою Шельда, і історичною частиною міста. Де-не- де зустрічалась бруківка. Підйомів та спусків практично не було, лише у вигляді забігу у тунель та вибігу з нього, а також одного спуску та підйому на самому початку.

Загалом гарно організовано все. Досить добре прокладена траса. Як завжди, чудова підтримка, що дуже мотивує. Щоправда, тунелі не дають змоги милуватись краєвидами річки, але це компенсували частиною дороги через старе місто.

Джерело: біг

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо