Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2007 » Сентябрь » 7 » 11:06:54

Спецподразделение «Ягуар» охраняли Житомир. ФОТО

07.09.2007, 11:06:54 7356 0
Спецподразделение «Ягуар» охраняли Житомир. ФОТО

З початком осіннього сезону зазвичай реєструється різке збільшення кількості хуліганств, пограбувань, розбійних нападів, шахрайств. Саме тому в управлінні МВС України не стали очікувати традиційного спалаху вуличної злочинності, а навпаки вжили всіх попереджувальних заходів.

Так, з 28 серпня на території області для забезпечення охорони громадського порядку було залучено спецпідрозділ «Ягуар» внутрішніх військ МВС України. Крім того, у результаті проведеного аналізу скоєних правопорушень та злочинів визначено найбільш криміногенні ділянки обласного та районних центрів, для патрулювання яких було запроваджено роботу додаткових нарядів міліції.

З метою ефективності їх роботи несення служби було організовано у двозмінному режимі роботи. Це дозволило лише в обласному центрі у денний та вечірній час додатково задіяти 16 піших та 2 автопатрульні наряди.

Згідно даних оперативного звіту чергової частини УМВС в період з 28 серпня по 4 вересня ц.р. на території обласного центру зареєстровано 9 злочинів, серед з яких 3 грабежі, 4 крадіжки чужого майна, 2 шахрайства, з них в громадських місцях – 4. Як правило, за аналогічні періоди часу в звичайному режимі в обласному центрі реєструється вчинення від 15 до 25 злочинів, з них в громадських місцях – від 6 до 10 протиправних діянь.

За час відпрацювання військовослужбовцями спецпідрозділу „Ягуар” розкрито 9 злочинів.

Найбільш поширеними злочинами залишається незаконне розповсюдження та вживання наркотичних засобів у громадських місцях, особливо у молодіжному середовищі. За час відпрацювання розкрито 12 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Так, лише 1 вересня в обласному центрі під час несення служби по охороні громадського порядку на Площі Перемоги, по вул. Черняхівського та 1-го Травня були затримані житомиряни, серед яких неповнолітній учень 11 класу, у яких вилучено паперові згортки з маріхуаною.

31 серпня до Житомирського МВ звернувся житель с.Довжик Житомирського району із заявою про те, що близько 19 години в обласному центрі по Проспекту Миру його пограбували двоє невідомих, які відібрали 50 гривень. Працівниками міліції оперативно було встановлено особи зловмисників та затримано одного з них. Ним виявився 18-річний житель с.Барашівка Житомирського району. Розшук іншого співучасника триває.

29 серпня було проведено оперативно-профілактичне відпрацювання продовольчих та промислових ринків м. Житомира, у ході якого було перевірено 122 іноземці, які займаються торгівельною діяльністю та проживають в обласному центрі. У результаті виявлено цілий ряд порушень паспортно-візових правил.

Зокрема, 22 громадянам Узбекистану, Азербайджану, Грузії та Ірану за порушення вимог Закону України «Про правовий статус іноземців» скорочено термін перебування на території нашої держави. 6 іноземців уже у добровільному порядку видворяються за межі України, упродовж 5 наступних років їх повернення сюди заборонено. Відносно 9 іноземців-порушників законодавства, що відмовляються добровільно залишати нашу державу, підготовлено відповідні матеріали та передано до Адміністративного окружного суду м. Житомира для прийняття рішення про їх примусове видворення за межі України. Основна проблема не лише у їх нелегальному або ж напівлегальному перебуванні на території України, а в злісному ухиленні від сплати податків та обов’язкових платежів на користь держави.

Як відзначив начальник УМВС України в області генерал-майор міліції Володимир Бедриківський, за час відпрацювання лише в обласному центрі виявлено 189 фактів порушення адміністративного законодавства, з них: 131 - порушення антиалкогольного законодавства, 29 - дрібне хуліганство, 5 - непокора працівникам міліції та інші, за скоєння яких затримано 110 осіб.

Найкращих вартових правопорядку нагороджено відомчими відзнаками УМВС України в Житомирській області, а міська рада відзначила ще й цінними подарунками.

ЦЗГ УМВС України в Житомирській області

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: