Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2007 » Сентябрь » 7 » 15:06:17

Хор «Орея» привез в Житомир очередной трофей. ФОТО. MP3

07.09.2007, 15:06:17 9268 0
Хор «Орея» привез в Житомир очередной трофей. ФОТО. MP3

Не перше турне і не перший конкурс, і далеко не перша нагорода хорової капели «Орея». Чути про чергову перемогу земляків - явище вже звичне для житомирян. І це змушує колектив постійно тримати марку.

Влітку хористи вкотре відвідали Західну Європу: виступили з концертами у кількох містах Іспанії та Німеччини. З «Ореєю» європейці вже добре знайомі, і серед них колектив вже має відданих шанувальників та хороших друзів. Вони часто і організовують виступи, іноді навіть допомагають із житлом.

- Жодного разу хористи не виступали перед пустим залом, - розповів керівник капели Олександр Вацек. - Переважно зали були повністю заповнені. В одному з німецьких містечок зустрілися з цікавими глядачами - літніми жінками. Ззовні манірні німкені під час виступу капели висловлювали своє задоволення... тупотом ніг. І неодноразовим.

Основна ж мета липневого турне - Міжнародний хоровий конкурс «Habaneras. Polifonia» в Іспанії. Правда, тут найкращими здебільшого визнають іспанські хори (цьогорічний конкурс теж не став винятком). Завдяки тривалим репетиціям та концертам хористи так вміло навчилися виспівувати іспанські слова, що після конкурсного виступу викладач іспанської мови одного з університетів похвалила капелу за найкращу вимову.

Додому «Орея» привезла черговий трофей - друге місце у категорії «Поліфонія». І це напередодні святкування 20-річчя існування капели. До речі, ювілей хористи планують відзначити наприкінці вересня в приміщенні облмуздрамтеатру. 20 хвилин



СПРАВКА ЖЖ: Хоровая капелла ОРЕЯ была организована маестро Александром Вацеком в 1986 и курируется Городскими Советом г. Житомира (Украина).
30 хоровых певцов, в возрасте от 19 до 55 состовляют один из наиболее оригинальных Украинских хоров.
С 1986 Орея принимает участие в Европейских Музыкальных фестивалях и конкурсах, где выиграла 5 Гран При и 19 первых мест.

Скачать произведения в формате MP3:


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: