Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Спорт і Здоров'я » 2007 » Сентябрь » 10 » 11:48:30

В Житомире прошел турнир по стритболу (уличный баскетбол). ФОТО

10.09.2007, 11:48:30 7404 0
В Житомире прошел турнир по стритболу (уличный баскетбол). ФОТО

8 вересня за ініціативи голови Житомирської облдержадміністрації Юрія Павленка в Житомирі пройшли всеукраїнські змагання з вуличного баскетболу.

Як повідомили «Журналу Житомира» в прес-службі Житомирської облдержадміністрації, перед початком змагань відбулася звітно-виборча конференція всеукраїнської громадської організації «Федерація вуличного баскетболу України», на якій голову Житомирської облдержадміністрації обрано президентом Федерації вуличного баскетболу України.

Вітаючи учасників змагань, керівник області виступив з ініціативою: створити на кожному підприємстві, у кожному дворі безпечний майданчик для гри в баскетбол та свою команду. Юрій Павленко запропонував зробити змагання традиційними, запровадивши Кубок голови облдержадміністрації.


Участь у змаганнях взяли 20 команд Житомирської області, а також спортсмени з Луцька, Харкова, Києва, Дніпропетровська. За підсумками турніру перемогу серед чоловіків здобула команди „Джек-пот” з Луцька, на другому місті – баскетболісти м.Києва, бронзові нагороди – у Харківського „Політехніка”.

Серед молодшої вікової групи (юнаки до 16 років) переможцями стали житомиряни – команди „Метеор”. На другому місті – „Баскет”-2 м.Луцьк, на третьому – „Комсомольська правда в Україна” з селища Озерне Житомирської області.

Переможці та призери нагороджені Кубками голови облдержадміністрації, медалями, дипломами та подарунками від спонсорів. Юрій Павленко також вручив спеціальні призи (мобільні телефони) кращим гравцям турніру.


ДОВІДКА: Вуличний баскетбол як різновид баскетболу виник в Америці. У Європу гра прийшла на початку 90-х років. Перший чемпіонат світу з вуличного баскетболу відбувся у 1991 році. З 2005 року проводиться Кубок Європейських чемпіонів (Росія, Москва). З 1995 року під керівництвом Федерації баскетболу України змагання з вуличного баскетболу 3х3 регулярно проводяться в Україні. Вуличним баскетболом займається біля 10 тис. людей в різних містах України.







Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: