Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2007 » Сентябрь » 12 » 10:51:05

Ирина Синявская выступила на международном форуме. ФОТО

12.09.2007, 10:51:05 3330 0
Ирина Синявская выступила на международном форуме. ФОТО

Голова Житомирської обласної ради Ірина Синявська виступила з доповіддю на дискусійному засіданні, який проходив у рамках 17 Економічного Форуму у польському місті Криниця.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє прес-служба Житомирської облради.

У своїй доповіді, під назвою „Локомотив Європейської інтеграції – держава чи регіони?”, чільниця обласної ради розставила наступні акценти:
    - самодостатність місцевих бюджетів через реформу податкового законодавства,
    - врегулювання механізму взаємодії між органами державної влади та місцевого самоврядування при переході земель із державної до комунальної власності та навпаки,
    - впорядкування видачі спеціальних дозволів на користування надрами,
    - внесення змін, наприклад, до Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» для врегулювання порядку здійснення самоврядного контролю за використанням і охороною земель та надр, або розробка окремого Порядку та затвердження його Постановою Верховної Ради України.

„Говорячи про роль, яку має відігравати місцеве самоврядування, потрібно розуміти, що належне її виконання забезпечити можливо тільки за наявності грамотного законодавчого базису. Тобто, сьогодні вкрай необхідно вносити зміни до Законів, виписаних у лісовому, земельному, бюджетному кодексах.” – наголосила голова обласної ради Ірина Синявська.

Чималий розділ доповіді голови обласної ради на Міжнародному Форумі був присвячений необхідності змін до виборчого законодавства.

„У 2006 році вперше до місцевих рад обиралися за партійними списками. Вже за рік ми відчули необхідність внесення змін до існуючої системи виборів. Головна причина – інтереси більшої частини області не представлені в обласній раді.” – відзначила Ірина Синявська.

Існуюча виборча система породжує фактичний диктат центру на території, впевнена голова обласної ради і додає, що партійні лідери завдяки існуючій системі формування списків неформально керують фракціями місцевих рад. Більш того, приватні і партійні конфлікти не сприяють стабільності, навпаки завдають шкоди зовнішньополітичному курсу України.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: