Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2007 » Ноябрь » 19 » 12:51:52

У студентов Житомира отбирают землю, для размещения там базара. ФОТО

19.11.2007, 14:40:36 5505 0
У студентов Житомира отбирают землю, для размещения там базара. ФОТО

«Славнозвісний» стихійний ринок на вулиці Московській нарешті припинив своє існування. Але натомість його вирішили розмістити між гуртожитками Житомирського державного університету імені Івана Франка та Автодорожнього коледжу.

Ця територія насправді належить міській раді. Але те, що знаходиться вона біля гуртожитків, надає їй статусу студентського містечка. До цього вже звикли і викладачі, і студенти.

Студентське братство та профком студентів Житомирського державного університету імені Івана Франка звернулись за роз’ясненнями до міського голови Віри Шелудченко. Зустріч у конференц-залі провів заступник міського голови, бо пані Шелудченко з певних причин не змогла зустрітися із студентами.

Засідання розпочалось із розповіді про майбутній сучасний ринок: про всі його плюси та позитивні сторони. Про мінуси не згадували.

Це буде тимчасова металева конструкція сучасного типу, – повідомив головний архітектор міста Житомира Валерій Головатенко. Всередині цієї конструкції розмістяться торгові «точки», а найголовніше – два туалети. Санітарно-епідеміологічна служба підтримала проект та узгодила будівництво, як і всі інші служби, – зауважив головний архітектор. Для того, аби студенти «спокійно спали», буде заключено договір із правоохоронною службою.

Також планують облаштувати під’їзд машин до ринку, автостоянку та кафе швидкого харчування. Ціни будуть значно нижчими, аніж у сусідніх магазинах, – повідомили підприємці. Але постає питання: невже все це знайде своє місце на території студентського містечка?

Якщо вірити словам пана Головатенка, то відстань від гуртожитків ЖДУ до базару буде 20 метрів, а від гуртожитків Автомобільно-дорожнього коледжу – 12 метрів. А той невеличкий клаптик землі, що залишається, віддадуть новому ринку.

На сьогодні питання з новим ринком ще не вирішено. Студенти планують знову зустрітись з міською владою та обговорити всі нюанси будівництва, пише газета Універсум.


Між гуртожитками Житомирського державного університету імені Івана Франка
та Автодорожнього коледжу з'явиться новий базар



Віталій Кирилюк, студентський мер міста Житомира:

До побудови торгового ринку біля гуртожитків відношусь негативно. Перш ніж розпочинати таке будівництво, треба все добре обгрунтувати, зважити всі за і проти, прислухатись до різних думок.

Я думаю, що такий ринок прямо перед вікнами гуртожитку буде не на користь студентам. На сьогодні проблема ще не вирішена, її розглядатимуть ще раз у Міській раді.

Думаю, наша влада зуміє знайти правильне рішення щодо цього будівництва.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: