Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2007 » Ноябрь » 21 » 17:52:27

В Житомире, в Свято-Михайловском соборе осветили памятную доску

21.11.2007, 13:02:40 4108 0
В Житомире, в Свято-Михайловском соборе осветили памятную доску

Сьогодні, 21 листопада, в День пам'яті святого архістратига Михаїла, в Житомирі відбулося відкриття та освячення пам’ятної дошки з нагоди 150-річчя заснування Свято-Михайлівського храму (УПЦ КП).

Вітаючи священнослужителів і прихожан зі знаменною подією, заступник голови облдержадміністрації Ігор Орлов підкреслив, що керівництво області безпосередньо долучилося до реставрації храму – за сприяння облдержадміністрації Уряд України виділив для цього 700 тис. грн.

В урочистому богослужінні взяли участь архієпископ Житомирський та Овруцький Ізяслав, архієпископ Білоцерківський вікарій Київської єпархії Олександр, настоятель Свято-Михайлівського храму отець Богдан.


ДОВІДКА: Михайлівська церква побудована 1856 року на кошти купця Михайла Хаботіна і належить до найстаріших кам’яних культових споруд Житомира. Архітектурна пам’ятка місцевого значення. У 60-х роках минулого сторіччя радянська влада припинила діяльність церкви, у приміщенні розташовувалося Товариство «Знання», а згодом – театр ляльок.

21 листопада 1991 року приміщення храму було повернуто релігійній громаді, розпочалися служби. Настоятелем був призначений ієрей Богдан Бойко.

У храмі діє одна з найкращих недільних шкіл України, де зараз навчаються близько 500 дітей. При церкві функціонує бібліотека, послугами якої користуються не тільки віруючі, а й студенти вищих навчальних закладів Житомира. Також при церкві діє оздоровчий дитячий табір у с. Левків, де під час літніх канікул оздоровлюються діти прихожан та учні недільної школи; безкоштовна медична консультація для малозабезпечених верств населення.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: