Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2007 » Декабрь » 26 » 15:32:43

Налоговая требует оформить разрешение для торговли елками

26.12.2007, 15:32:43 5484 0
Налоговая требует оформить разрешение для торговли елками

ПОДАТОК НА ЯЛИНКУ
Торгівля ялинками в Житомирі щороку розпочинається з середини грудня та закінчується під самий новий рік. Це є одним із запланованих видів щорічного доходу для багатьох підприємців.

Проте, щоб результати торгівлі принесли підприємцю очікуваний дохід, а не проблеми і штрафи, необхідно оформити ряд дозволів.

Як повідомили «Бізнес Житомиру» у відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Житомирській області, плата за дозвіл на торгівлю залежить від системи оподаткування, яку застосовує підприємець. Якщо торгівля ведеться за межами ялинкового базару, тоді за видачу дозволу за розміщення об’єкта торгівлі підприємець, що працює на загальній системі оподаткування, сплачує відповідний збір. Платники єдиного податку від сплати даного збору звільнені.

Крім того, у разі продажу новорічних ялинок на базарах, ярмарках або з машин підприємець має право не застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО).

Відповідно п. 2 и 3 Постанови КМУ від 23.08.2000 р. № 1336 таку торгівлю можна здійснювати без РРО, але з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій. Підприємці – платники єдиного податку мають право працювати без РРО та розрахункових квитанцій.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: