Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Июль » 11 » 10:43:52

ГАИ Житомирской области вводит обязательную регистрацию мопедов и скутеров

11.07.2008, 10:43:52 6121 0
ГАИ Житомирской области вводит обязательную регистрацию мопедов и скутеров

Житомирська обласна рада прийняла рішення про реєстрацію у відділах ДАІ скутерів. Про це «Журналу Житомира» сьогодні повідомили в прес-службі МВС України  в Житомирській області

За ініціативи управління МВС України, враховуючи рекомендації постійної комісії облради з питань законності, правопорядку і прав людини, та з метою впорядкування руху на вуличній мережі Житомирського регіону 15 сесія V скликання Житомирської обласної ради прийняла рішення „Про затвердження Порядку реєстрації транспортних засобів, об’єм двигуна яких не перевищує 50 кубічних сантиметрів, видачі талона про реєстрацію та картки водія”.

Для пересічного громадянина, власника так званих скутерів, це рішення означає, що з 1 серпня 2008 року кожен з них повинен буде зареєструвати свій транспортний засіб у відділах Державтоінспекції області. Ті водії, що не мають посвідчення на право керування транспортними засобами категорії A,B,C,D,E, повинні будуть додатково прослухати курс лекцій з Правил дорожнього руху та успішно скласти тест на їх знання.

Втім, затвердженим  Порядком передбачено і складання тесту, що включатиме в себе 10 письмових запитань, екстерном.

Крім того, згідно чинних Правил дорожнього руху водіями транспортних засобів, об’єм двигуна яких не перевищує 50 куб.см, можуть бути особи, які досягли 16-річного віку.

Управління МВС України, як і обласна рада, сподіваються, що прийняте рішення буде з розумінням сприйняте населенням та сприятиме покращанню загальної ситуації на автодорогах Житомирщини.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: