Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2016 » Январь » 9 » 15:49:58

Рано чи пізно повернення майна ЗАТ «Житомирські ласощі» іноземному інвестору мало відбутися     Реклама  

09.01.2016, 11:53:46 6388 9 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Рано чи пізно повернення майна ЗАТ «Житомирські ласощі» іноземному інвестору мало відбутися

На підприємстві ЗАТ «Житомирські ласощі» розповіли історію появи у компанії Юрія Бойко.

Про це говориться у офіційному повідомленні підприємства, яке сьогодні було поширено у ЗМІ.
              
«Починаючи з 1993 року Державне орендне підприємство Житомирська кондитерська фабрика в ході роздержавлення за рахунок майнових сертифікатів і грошових цінностей трудового колективу перетворилося в ЗАТ "Житомирські ласощі".

Для виживання в складних ринкових обставинах, на виконання рішення трудового колективу – акціонерів ЗАТ "Житомирські ласощі" з 1998 року правління почало шукати інвестора. На той час фабрика мала величезну валютну заборгованість перед постачальником сировини американською компанією Тріліні Інтенешенл Лтд, президентом якої є громадянин США Юрій Ліщинський.

Врешті на зборах акціонерів 02.02.1999 року було прийнято рішення ввести до складу акціонерів американську компанію "Кобіско Юніон Інкорпорейшнл", яка була створена Юрієм Ліщинським для здійснення іноземного інвестування у фабрику. У подальшому, з 2006 року іноземне інвестування продовжила швейцарська компанія Дельта Кепітал С.А., одним із співвласників якої продовжував бути Юрій Ліщинський.

Протягом 10 років, спочатку американські інвестиції, потім швейцарські у розмірі десятків мільйонів доларів США дозволили залучити найкращих фахівців кондитерського виробництва, модернізувати його та збільшити виробничі потужності кондитерської фабрики. Як наслідок, станом на 2010 рік ЗАТ "Житомирські ласощі" займає п’яте місце в Україні серед виробників кондитерських виробів, а компанія Дельта Кепітал С.А. стає власником 95,07 % статутного капіталу фабрики.

Проте протягом 2010 – 2014 років на підставі судових рішень, поза волею та участі  швейцарської компанії Дельта Кепітал С.А. у "рейдерський" спосіб були "ліквідовані" внесені нею у  ЗАТ "Житомирські ласощі" іноземні інвестиції.  При цьому компанії Дельта Кепітал С.А. не було відшкодовано чи компенсовано ні самі інвестиції, ні шкода, заподіяна такою ліквідацією. 

Як наслідок, станом на 2015 рік  громадянин Російської Федерації Бойко Ігор Ярославович володіє 97,5 % власності провідної кондитерської фабрики, який був нанятий в свій час компанією Дельта Кепітал С.А. за трудовим договором, та у штаті підприємства рахувався як представник інвестора Дельта Кепітал С.А.
           
У той же час відповідно до Протоколу № 14 засідання обласної робочої групи з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств від 26.07.2010 року та протокольного рішення від 13.12.2013 року визнано, що в ситуації, яка склалася навколо ЗАТ "Житомирські ласощі" вбачаються ознаки "рейдерського" захоплення.

 Після зміни злочинної влади в Україні у компанії Дельта Кепітал С.А. з’явилась надія на відновлення порушених прав як самої компанії, так і близько 400 акціонерів – фізичних осіб.

У березні 2014 року компанія Дельта Кепітал С.А. звернулась, у тому числі, до т.в.о. Голови Адміністрації Президента України С.Пашинського, за ініціативою якого було створено Робочу групу з питань посилення протидії рейдерству. Як наслідок  Робочою групою ЗАТ "Житомирські ласощі" було включено до першого десятку підприємств, яке було у "рейдерський" спосіб відібране у власників.

          23.12.2015 р.  Вищий адміністративним суд України виніс постанову, відповідно до якої поновив незаконно ліквідоване ЗАТ «Житомирські ласощі» через злиття з фірмою Бойка І.Я.  ТОВ "Будстайл-ХХІ". Внаслідок цього поновлені в корпоративних та майнових правах мажоритарний акціонер Дельта Кепітал С.А. та фізичні особи – акціонери ЗАТ «Житомирські ласощі». 

       Не бажаючи виконувати рішення суду, Бойко І.Я., сьогодні, намагається перешкодити відновленню виробничої діяльності підприємства.

       Трудовий колектив примушують виходити на мітинги в підтримку ТДВ «ЖЛ». 

       Кінцевим показовим прикладом беззаконня стало залучення ним так званих "тітушок" для захоплення фабрики, з метою не допустити на територію законних власників.

       Діями цих людей, якими були спричинені матеріальні збитки ЗАТ «Житомирські ласощі» будуть займатися правоохоронні органи, а Компанія Дельта Кепітал С.А., як мажоритарний акціонер Товариства буде вживати всіх законних заходів, для відновлення повномасштабної господарської діяльності Товариства.

Прес-служба 
ЗАТ «Житомирські ласощі»




Тэги: Житомир, ласощи

Схожі новини:


Комментариев: 9
Login1131321321
1 Александр (Login1131321321)   • 17:18:19, 09.01.2016 [Материал]

Мутиво еще то . Распосраненная схема в 90 х, давать в долг сырье за доллары, что бы потом отобрать продукцию за купоны или завод в счет долга .
tonn
2 tolik (tonn)   • 17:22:48, 09.01.2016 [Материал]

Про шо ви кажете,добродії?**Рядом ваших дій вчинено б е з л і ч ь -Правопорушень.,починаючи від незаконного видалення з держреєстру,(при цьому блокуються рахунки-фактично роботоздатність п-ства).Як наслідок, содові рішення,які АПРІОРІ-нелегітиимні(Крапка).,відновлення такої організаційно правової форми госп. тов. яке- сьогодні не має правого забезпечення(відмінена така форма товариств!) займатись госп.підпр.діяльністю.Призначення нелегітимно,нелигітимного деректора (так званого) зАТ.Це фактично ,саме цей ряд дій котрий характерезує - неправову діяльність.Безумовно н е п р а в о в у ! А мова про фактично злочинні дії -фізичний напад озброєних чоловіків,озброєними формуваннями недержавними.Це поки что з лишком вистачить для охаратеризування,діяльності Вашого зат.Сумно дорогі,сумно.(як мінімум)*
Бармалей
3 Игорь (Бармалей)   • 18:55:53, 09.01.2016 [Материал]

Титушки были Лещинского с Пашинским, дабы отжать у Бойко предприятие, это все уже знают, зачем этот бред?
HOOLIGAN
4 HOOLIGAN (HOOLIGAN)   • 18:58:01, 09.01.2016 [Материал]

и ни разу в комментариях реальных мордолиц, всё новоиспеченные аккаунты.....хули....
andruha30
5 ффф (andruha30)   • 19:07:16, 09.01.2016 [Материал]

Бойко появился в 2010 году вместе с Яником. Этим все сказано!!!!!!!
Nashtal
6 Иван Иванов (Nashtal)   • 21:10:38, 09.01.2016 [Материал]

Складывается впечатление, что Лещинский свои корпоративные права на фабрику продал тому, кто ее отожмет у Бойка. Не удивлюсь, если через пару месяцев на кондитерке появится надпись "Roshen" или "Житомирські яцинюшкі (или пашинкі)". А может Порох просто УБЬЕТ конкурента, а то продажи "Roshen" падают. Недаром титушки растрощили оборудование конфетки.
SU
7 Viacheslav (SU)   • 21:50:05, 09.01.2016 [Материал]

.... не могу не вспомнить.... из старого иудейского .....
"поспеши наипать ближнего,ибо- придет дальний, и наипет вас обоих"
nik41
8 nikolay (nik41)   • 12:24:34, 10.01.2016 [Материал]

На 1.
Грустное:
-по этой же схеме продали страну;
Смешное:
-с каких это пор, мошеник-житомирянин, сбежавший в США,
стал гордо называться иностранным инвестором.
antikor
9 Няша (antikor)   • 17:24:50, 10.01.2016 [Материал]

Поле чудес бывает только в стране Дураков. Читайте Буратину.
Оголошення на ЖЖ інфо: