Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2016 » Январь » 17 » 21:52:30

Ігор Бойко розповів про свою точку зору на ситуацію, що склалася на кондитерській фабриці Житомира     Реклама  

17.01.2016, 21:52:30 5046 33 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Ігор Бойко розповів про свою точку зору на ситуацію, що склалася на кондитерській фабриці Житомира

16 січня голова наглядової ради ТДВ «ЖЛ» Ігор Бойко провів у Житомирі брифінг, під час  якого відповів на запитання журналістів. Він розповів, що з його точки зору зараз відбувається на Житомирській кондитерській фабриці.

Публікуємо відповіді Бойка на запитання журналістів.

-  Відомо, що сторони підписали меморандум з метою щонайменше до 12 січня призупинити конфлікт на Житомирській кондитерській фабриці. Що буде далі?

- До 12 січня ми дійсно підписали меморандум, щоб зняти соціальну напругу, бо був великий ризик пролиття крові. Вважаю, що меморандум був сумнівним. З першого дня вони почали його порушувати, є докази, ми збираємо матеріал. Ми діємо згідно закону і чекаємо офіційних засідань суддів, які будуть розглядати всі ці справи, - повідомляє сайт Житомир.інфо.

Проблема в тому, що об’єктивність суддів під великим сумнівом. Приклад: на вчорашній день (15 січня – ред.) нашими опонентами був поданий позов в господарський суд Житомирської області, який був призначений на 18 січня. Коли наші юристи прийшли подати якісь доповнення, рішення вже було винесене і змінена підстава. Суддя Тимошенко буде відповідати перед законом, ми вже підготували скарги у Вищу Раду Юстиції і Вищу кваліфікаційну комісію суддів, хай розбираються. Ідея фікс цієї групи – мене затримати, арештувати за якесь порушення закону. Відкрита маса кримінальних справ, але підстав для мого затримання нема. Я плачу великі податки, у мене в рік буває дохід близько 10 мільйонів гривень, мені сьогодні кондитерська фабрика винна 1,5 млн доларів і 28 мільйонів гривень. А ці люди шукають, як я вкрав гроші. Я їх не крав. Вони не можуть зрозуміти, як людина знаходиться біля грошей і не краде їх...

-  Що зараз відбувається на підприємстві?

- Сьогодні шантажем і залякуваннями вимагають, щоб люди писали заяви на роботу на це їхнє дивне, зі стелі взяте підприємство. Це мені нагадує таку ситуацію, коли злодії прийшли грабувати будинок і кличуть сусідів: йдіть сюди, будемо грабувати! Щоб розподілити відповідальність. Вони ж потім скажуть: то ж не ми, то люди хотіли. От робітники хотіли працювати і прийшли. Люди не розуміють, що за всі вчинки, які вони сьогодні роблять, доведеться рано чи пізно відповідати, і ця відповідальність кримінальна. В мене достатньо терпіння і достатня матеріальна база, щоб почекати і втримати тих людей, які дійсно хочуть чесно працювати і відновити підприємство таким, яким воно було в Житомирі і процвітало… Сьогодні вскрили 5-й цех, включили лінію, яка може згоріти, бо вони (опоненти) таке обладнання бачили хіба що в кіно. Сировина, всі допоміжні матеріали і продукція не належать ні «ЖЛ», ні ЗАТ «ЖЛ». «ЖЛ» здало повністю в оренду свої виробничі площі, і повністю все, що знаходиться на підприємстві з сировини і продукції, належить київській компанії «Ренесанс Траст».

- Що це за компанія і чому вся продукція належить їй?

- Коли нас 27 листопада 2015 року зняли з реєстру, ми повинні були працювати і забезпечувати людей роботою. Ми підписали оренду виробничих потужностей і почали завозити сировину, почала працювати та компанія. У нас 30% імпортної сировини: какао, жири, ароматизатори і так далі. І після виключення з реєстру ми не могли розмитнювати сировину. Тому нам довелося терміново міняти європейські контракти, щоб почати отримувати сировину на це підприємство. Це була виробнича необхідність, щоб утримувати хоча би грудень місяць в робочому стані. Тому стосовно тих, хто працює з цією сировиною, будуть подані позови, і вони будуть притягнуті за розкрадання чужого майна.

-  Які ваші подальші дії?

- Підприємство фізично нищать. Якщо в такому стані воно побуде кілька місяців, підприємства не буде. Ніхто без нас, без колективу і тієї команди, яка працювала 6 останніх років, його не запустить. Для того, щоб підприємство було рентабельним, треба випускати мінімум 3,5-4 тисячі тонн продукції. Виробництво не працює, продукцію не дозволяють вивозити, хоча, як я вже казав, вона чужа і не належить «ЖЛ».

Наші подальші дії дуже прості. На ті рішення, які виносять тернопільський і житомирський судді, ми подаємо апеляції і чекаємо призначення апеляцій, виграємо апеляції. Наголошую: ми будемо діяти тільки по закону. Жодного порушення закону в нас як не було, так і не буде. 

- Чи були готові до такого розвитку подій на фабриці?

- Звичайно, що ні. Ми спокійно працювали. У цьому році потратили більш як 500 тисяч євро на розробку повного ребрендінгу житомирської продукції, який замовили одній з найкращих французьких компаній. Це нова торгова марка «Zhytomir Sweets», вона практично готова, ми мали з нового року повністю її запускати. І це найбільша реклама для Житомира, підняття престижу регіону. Прийшли люди і одним рішенням суду… Ми проводили реформування, бо, згідно з законом України, ЗАТи були ліквідовані як юридична форма. Тому суд не міг відновити ЗАТ, бо таке підприємство не передбачене законодавством – закон 2010 року залишив публічні акціонерні товариства. 

-  Чи є еволюція у ставленні влади до конфлікту і вашого підприємства від 27 листопада і до сьогодні?

- Є. Я думаю, що зробив для Житомира набагато більше, ніж дехто з житомирян, хоча я львів’янин, народився на Волині. Але я виробничник. І стільки всього, скільки ми вклали в Житомир, в тому числі для реклами і популяризації Житомира, я думаю, що мало людей зробило. Я ніколи не лізу у владу, в мене принцип «Я нічого ні в кого не прошу, тільки не заважайте». Коли ситуація вийшла за межі правового поля, і підприємство перестало працювати, ми почали відчувати підтримку. У першу чергу, владі треба отримати в бюджет гроші. А грошей не буде, якщо не буде моєї команди на підприємстві. Можна поставити на ньому хрест, бо його ніхто не «витягне». Бо тільки найменувань сировини більше 300. Ми поставляємось у 37 країн, етикетки у кожну країну різні, їх треба замовляти. Ми це робили роками. Тому влада, напевно, десь починає бачити, що фасування цукру і випічка рогаликів не дасть місту тих коштів, які могли бути. Оборот фабрики в 2015 році мав бути мільярд з половиною, але у зв’язку з тим, що ми погано відпрацювали грудень, оборот фабрики мільярд 250 мільйонів (гривень) без ПДВ. Не можуть там працювати дилетанти. Знаєте, що вони зробили? Вони збирають начальників цехів, яких я 6-7 років тому відправляв на пенсію, які знали, як у відрах мішати якусь колотушку, бо зараз все автоматично. Привели тих, кого я звільнив за крадіжки, дармоїдство, брехню, некомпетентність. Хіба можна домогтися прогресу регресом?

Насамкінець я хотів би звернутися до працівників підприємства.

Шановні працівники! Вас вводять в оману і вам брешуть. Вас стараються зробити співучасниками цих протиправних подій, які відбуваються на фабриці. Не ведіться ні на які пропозиції і залякування. Співпрацюючи зі злочинцями, ви стаєте такими ж злочинцями і так само відповідатимете за всі кримінальні злочини у випадку своєї співучасті. Обіцяю, що протягом одного-двох місяців фабрика запрацює, якщо буде підтримка державної влади. Якщо буде політична воля, фабрика вже може запрацювати в понеділок, щоб люди прийшли і сказали: ми будемо працювати до вирішення в судах. Це те, що ми всім пропонували і пропонуємо.




Тэги: Житомир, ласощи

Схожі новини:


Комментариев: 33
andruha30
1 ффф (andruha30)   • 21:58:18, 17.01.2016 [Материал]

Зачем вообще публиковать интервью этого рейдера!!!!!!!!!
Журналисти не задали ни одного острого вопроса,заказуха полная!!!!!
Стыдно,ребята!!!!!!
Юрко
6 Градовський (Юрко)   • 22:54:05, 17.01.2016 [Материал]

А журналістів то було рраз-два))) Один продажніше іншого. Чого, лишень, Радчук вартий)
max1e
7 maxim (max1e)   • 23:13:48, 17.01.2016 [Материал]

а де москал1?
sashokru
10 Саша (sashokru)   • 06:28:49, 18.01.2016 [Материал]

Ти шо так не можна. В ура патрiотiв зiрве мозок. Людина народилась на Волинi i мае росiйський паспорт точно москаль
sashokru
9 Саша (sashokru)   • 06:24:30, 18.01.2016 [Материал]

Потому что это симметричный ответ на прес службу ЗАТ Житомирские Ласощи. Ну как бы ЖЖ не заангажировано ;), да и не журналисты ЖЖ брали интервью, они просто перепечатано с указанием источника
sergeev_val
18 Валентин (sergeev_val)   • 13:12:56, 18.01.2016 [Материал]

почитайте релизы ЗАТ, еще лучше по вашему?
Кораблев
22 Денис (Кораблев)   • 13:16:51, 18.01.2016 [Материал]

зачем читать, чуваки лупят по схеме, надо говрить и все. Тупо, глупо и никак))))
Cobalt
2 Cobalt (Cobalt)   • 22:07:14, 17.01.2016 [Материал]

А потом удивляемся, когда подобных журналистов приглашают покормиться во всяких там "Старых губерниях"...
rulf
3 rulf (rulf)   • 22:08:14, 17.01.2016 [Материал]

Как уже эта рожа-лысая осточертела до рвоты!!!! Скоро сниться будет...каждый божий день открываю инет а там сей гражданин!!!!
tonn
12 tolik (tonn)   • 11:22:02, 18.01.2016 [Материал]

Так не лезь,в нет.А смотри в зеркало-шо видишь??Доволен?
rulf
15 rulf (rulf)   • 12:32:04, 18.01.2016 [Материал]

Нравятся престарелые лысые дядьки!???))
tonn
25 tolik (tonn)   • 14:38:17, 18.01.2016 [Материал]

Ты в зри вкорень,не этично обзвывать ,незнакомых.в школе не учили?*
rulf
26 rulf (rulf)   • 15:31:44, 18.01.2016 [Материал]

Ни в коем случае не оскорбляю...это факт вызывающий негативные эмоции..ладно много чести тратить время на сего гражданина...скоро надеюсь закончится эпопея с инфо-приводами по поводу ЖЛ...
sergeev_val
17 Валентин (sergeev_val)   • 13:12:24, 18.01.2016 [Материал]

осточертел уже ты сос воими тупыми комментами
Кораблев
19 Денис (Кораблев)   • 13:14:23, 18.01.2016 [Материал]

осточертела вся эта история с отжимом фабрики, которую замутил Пашинский с Лещинским, а также их тупорылые комментаторы, которые дальше своего носа не видят
фюрер
32 фюрер (фюрер)   • 11:15:44, 19.01.2016 [Материал]

Качество продукции пр бойко..упало в разы..так что...
vlodek
4 bozhehranikorolevu (vlodek)   • 22:26:08, 17.01.2016 [Материал]

на колобка похож когда улыбается)
Cobalt
5 Cobalt (Cobalt)   • 22:31:55, 17.01.2016 [Материал]

"Я от бабушки ушёл, я от дедушки ушёл..." (с)
А вот от рейдерства - никогда не уйду! )))
Кораблев
20 Денис (Кораблев)   • 13:14:52, 18.01.2016 [Материал]

Главный рейдер Пашинский всегда обзывает всех рейдерами, это по схеме так?)
Сашко
8 Alex (Сашко)   • 23:53:51, 17.01.2016 [Материал]

Це нова торгова марка «Zhytomir Sweets»,

Просто порада- або "Zhytomyr" або "Zhitomir"- так краще запам'ятати і так вже є в "інтернетах".
tonn
11 tolik (tonn)   • 11:20:19, 18.01.2016 [Материал]

Да,злопыхателей-тут пруд пруди .Прям сообщество "растраченых" граждан либо клуб меншиства(сами выбирайте какого)Вам растолковали-по полочкам,а вы тригладиды,блин лишь бы грязью побрасаться.Ну и типы,бл.ть!
garold
14 Кonstantin (garold)   • 12:28:48, 18.01.2016 [Материал]

А сколько вам платит Бойко что бы мы якобы ему поверили?
Кораблев
23 Денис (Кораблев)   • 13:17:46, 18.01.2016 [Материал]

а сколько платит Пашинский? Скажи цену своих детских вопросиков?))
garold
29 Кonstantin (garold)   • 20:34:28, 18.01.2016 [Материал]

Веришь намного меньше чем твой Бойко,взрослый ты наш!
dinara
13 dinara (dinara)   • 12:16:23, 18.01.2016 [Материал]

Ну так чего не пришли и не задали острых вопросов , не было вопросов, не было желания или переживаете что за ангажированность развеется. Злопыхатели пишите то что есть , а не то что хочется !!! Или профессиональная гордость закончилась - пошла проституция !!
sergeev_val
16 Валентин (sergeev_val)   • 13:03:32, 18.01.2016 [Материал]

В 1999 году Юрий Лещинский, гражданин США (эмигрант 80-х из Украины), незаконно (по сговору с руководством) проник в успешное предприятие ЗАО «Житомирские лакомства», что вышла кризис еще в 1996 роц и и мало ежегодно миллионные прибыли. Лещинский представился владельцем фирмы США "Кобиско", которой не существовало. Обещанных 900 тыс. Долл. 45% кондитерки, он не внес, обманув коллектив. Далее скупил у акционеров акции по 34 и по 48 коп., При стоимости 7-70 грн., Провел эмиссии, доведя свой пакет до 97%, из них 33% акций продал партнеру Игорю Бойко. Лещинский снял социальные выплаты, дивиденды, создал репрессивную ВБ.
В 2010 году акционеры с Лещинским судились и суд аннулировал эмиссионные акции. Свои акции люди выгодно продали Бойко. Игорь Бойко получил контрольный пакет, он действительно вложил солидные средства в предприятие, совершил с 2010 по 2015 год его модернизацию, вывел на 3 место в Украине, хорошо относился к коллективу и пенсионеров «Лакомства», помогал в беде, помогал воинам АТО. А люди познаются в беде. Господин Лещинский хочет выгнать господина Бойко и вернуться в «Лакомство» полным хозяином, потому что 1% акций, еще остался у акционеров ничего не значит.
Кораблев
21 Денис (Кораблев)   • 13:16:01, 18.01.2016 [Материал]

Чесно достала эта история с фабрикой, но если спросить у людей, которые сейчас вот работали на фабрике, поголовно все за Бойко, это главное, а все эти швейцарско- пашинские рейдерские компании - фигня полная!)))
Юрко
27 Градовський (Юрко)   • 16:25:52, 18.01.2016 [Материал]

В 2010-му всі за Ліщинського були. І що?
garold
30 Кonstantin (garold)   • 20:37:42, 18.01.2016 [Материал]

Конечно поголовно,особенно когда увеличил рабочий день и срезал зарплату,требуя от рабочих повышенные нормы продукции которые не возможно увеличить по технологическим причинам.
1-10 11-13
Оголошення на ЖЖ інфо: