Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2017 » Апрель » 10 » 16:06:36

Міністр інфраструктури Володимир Омелян проінспектував дороги та райавтодори Житомирщини. ВІДЕО

10.04.2017, 16:06:36 3489 5 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Міністр інфраструктури Володимир Омелян проінспектував дороги та райавтодори Житомирщини. ВІДЕО

Під час робочої поїздки до Житомирської області, Міністр інфраструктури Володимир Омелян проінспектував низку автодоріг регіону. Серед них: Р-18 (Житомир-Попільня-Ставище), М-06 (Північний обхід Житомира), траса міжнародного значення Р-28 (Житомир-Виступовичі) та інші. Візит був організований за сприянням депутата Верховної Ради фракції «Народний фронт» Павла Дзюблика. Як зазначає народний обранець, нагальних проблем в області, зокрема в дорожній галузі, накопичилось чимало. Відповідно, сприяння Міністерства інфраструктури у їх вирішенні є вкрай необхідним.

Павло Дзюблик, народний депутат України: «Найперший момент, це проблема заборгованість облавтодора, а саме 53 млн грн. Далі - стан наших доріг. Знову ж таки, говоримо й про проект реконструкції дороги Р-28, яка з’єднує центр України з Білоруссю. Також була піднята тема мостів. Звичайно проблемою залишається й стан райавтодорів, адже в тому стані, в якому вони перебувають наразі, працювати не можливо».

У свою чергу Володимир Омелян підтвердив, що проблемою номер один в України є дороги. За його словами, аби вирішити це питання, Уряд свідомо збільшує фінансування на дорожню галузь з кожним роком.

- В першу чергу хотів би подякувати Павлу Дзюблику, за те, що він організував цю поїздку. Це дійсно важливо. Ми, представники Кабміну, хочемо, відвідати кожен регіон України, адже повинні розуміти, що там відбувається не з сухих канцелярських звітів, а з того, чим живуть люди. Безумовно, проблема номер один – це дороги. Ми це розуміємо, і Уряд свідомо збільшує фінансування з кожним роком. Якщо в минулому році було виділено близько 12 млрд. грн., то цього року ми повинні отримати щонайменше 15 млрд грн., в кращому випадку 30-35 млрд грн., які мають до останньої копійки піти на відновлення українських автошляхів», -  сказав Володимир Омелян, Міністр інфраструктури України.

Розповів Володимир Омелян й про Дорожній Фонд, який має відіграти ключову роль у відновлення українських автошляхів: «У нас стоїть питання Дорожнього Фонду, який запрацює з 1 січня 2018 року, питання децентралізації Укравтодору. Ми передаємо 120 тисяч км доріг на місцевий рівень з відповідним фінансуванням з дорожнього Фонду. 35 % піде виключно на утримання цих доріг. Це велика сума, це велика відповідальність, тому міські, обласні влади повинні підійти до цього серйозно. Велика підготовча робота починається вже сьогодні, і я сподіваюся, що Житомирщина буде першим пілотним проектом. Спільно з Павлом Дзюбликом відпрацюємо даний механізм і запустимо у 2-й половиці цього року, щоб побачити, як він працюватиме по всій Україні».

Після огляду матеріально-технічного забезпечення райавтодорів та спілкування з їх робітниками, Міністр зауважив, що дорожня галузь була дійсно зношена та потребує фінансової підтримки: «Дорожня галузь була зношена, розкрадена, галузь була безгосподарна, і ми бачимо сьогодні результат всього того, що відбувалося протягом десятирічь. Я сподіваюся, що ми зможемо змінити ситуацію. Щонайменше, хочемо цього року закупити велику кількість техніки для всієї України. Це буде перший крок. Також, ми мусимо підняти людям зарплати, тому що ми не можемо вимагати якісної роботи від людей, які отримують мінімальну зарплату. Насправді, 3200 чи 4000 грн. - це не та зарплата. Відповідно, люди шукають вищих ставко та кращі умови роботи. Тому наше завдання - забезпечити це. І тоді, ми будемо в праві вимагати від облавтодорів якісну роботу».

Прес-служба «Народного фронту»














Тэги: Дзюблик, дороги, Житомирщина, Омельян

Схожі новини:


Комментариев: 5
garold
1 Кonstantin (garold)   • 16:39:36, 10.04.2017 [Материал]

Какая техника такая и дорога....
dakar
3 Инспектор Кранник (dakar)   • 23:40:18, 10.04.2017 [Материал]

Даже на гребаной автобазе автодора(та что на фото) нет дорог.
ch19837
2 Kirill (ch19837)   • 16:46:16, 10.04.2017 [Материал]

надеюсь крузак и паджерик на балансе автодора? или это авто работяг?
dakar
4 Инспектор Кранник (dakar)   • 23:43:28, 10.04.2017 [Материал]

"Р-18 (Житомир-Попільня-Ставище)" это уже не дорога, это уже направления. После зимы асфальт сошел окончательно.
vaska
5 Vaska (vaska)   • 16:33:02, 12.04.2017 [Материал]

Ну, так все понятно почему 2018 год назван. 45% уже лежит в бензине, красиво воруют. А вот, в 2018г. будет введен транспортный налог. Ну, это типа как с газовой трубой.
Оголошення на ЖЖ інфо: