Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2017 » Август » 7 » 16:29:15

Житомиряни на «Бандерштаті» познайомили гостей фестивалю із поліськими героями

07.08.2017, 16:29:51 3897 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Житомиряни на «Бандерштаті» познайомили гостей фестивалю із поліськими героями

На всеукраїнському фестивалі «Бандерштат», який проходив 4-6 серпня у м. Луцьк, житомирська делегація за сприяння управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА провела просвітницьку кампанію про героїв Поліського краю.

«До 110-річчя з дня народження державного діяча Олега Ольжича видрукували буклет про його життєвий шлях. Гості фестивалю у переважній більшості знали про одного із провідників ОУН, але ми наголошували, що Ольжич – житомирянин. І запрошували на відкриття пам’ятника Ольжичу у Житомирі, що відбудеться найближчим часом», – розповіла керівник делегації, депутат Житомирської обласної ради (фракція «Об`єднання «Самопоміч») Олена Галагуза.

Крім того, на центральному вході до території «Бандерштату» делегація встановила банер «Зростаючи, міцніємо» із портретами відомих житомирян, які розбудовували Українську державність: Микола Сціборський, Іван Огієнко, Олег Ольжич, Іван Виговський.
 

«Дуже важливо візуалізувати та представити Житомирську область як край героїв. Оскільки ми не перший рік їздимо на фестиваль, то щоразу хочеться розповісти щось нове про видатних земляків. Під час розмов із відвідувачами відчуваємо особливий інтерес до Житомирщини, яку чомусь переважно асоціюють із відомими брендами, а найперше має бути ціннісна складова. Адже саме в нашій області зародилася ОУН-УПА, саме тут коріння гетьмана Виговського, який знищив під Конотопом багатотисячне москвинське військо», – наголосила Олена Галагуза.

Одинадцятий фестиваль українського духу Бандерштат за три дні зібрав 12 тисяч гостей, і це рекорд за попередні роки. Учасники фестивалю долучилися до патріотичного флешмобу, присвяченому річниці створення Української повстанської армії. Кілька тисяч бандерштатівців сформували напис «УПА 75».

Прес-служба фракції «Об`єднання «Самопоміч» Житомирської обласної ради








Тэги: Бандерштат, фестиваль, Галагуза

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: