Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Надзвичайні події » 2017 » Август » 8 » 06:53:43

Валерия Харчишина покусала собака, однако вакцины против бешенства в Украине нет

08.08.2017, 00:04:35 5797 9 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Валерия Харчишина покусала собака, однако вакцины против бешенства в Украине нет

Фронтмена группы "Друга ріка" Валерия Харчишина покусала собака. Об этом он написал на своей странице в Facebook.

По словам музыканта, это произошло во время велосипедной прогулки. После этого Харчишин решил сделать все по протоколу – обратиться в травмпункт, чтобы сделать вакцинацию против бешенства, а само животное отвезти к ветеринару или на станцию по борьбе с бешенством животных.

"Диагноз неутешительный, если ты живешь в Украине и пес, который тебя укусил, бешеный... Вакцины нет, не то что по месту регистрации, а вообще во всей Украине и это уже абсолютно серьезно. Потому что, если пес бешеный, то вам следует подыскивать ближайшее бюро ритуальных услуг, чтобы заказать хорошее сосновое пальто. Лекарств от бешенства не существует", - написал фронтмен "Другої ріки".

Харчишин решил обратиться к хозяину собаки, чтобы тот отдал её на обследование, но мужчина отказался это сделать. Тогда музыкант вызвал полицию. Правоохранители не сразу хотели ехать на вызов, но все же приехали. И только тогда хозяин собаки разрешил забрать животное на обследование.

Но в субботу отдел по борьбе с бешенством был выходной, поэтому знакомый ветеринар Харчишина предложил ему понаблюдать за собакой в течение 10 дней.

"Если за это время собачка не сдохнет, то и Вы будете жить долго и счастливо и когда-то 100% умрете, но не от бешенства. Но предложил сделать все по протоколу и я поехал в травмпункт, чтобы услышать, "вакцины нет, наблюдайте за собачкой...". Но есть аналог, езжайте купите от столбняка вакцину, на всякий пож..", - написал Харчишин.

Позже Валерий Харчишин написал, что вакцину ему всё таки удалось достать: "Вакцину нашел. Вероятно 100%-й контрабас, но есть, слава Богу!"

 

Valeriy Kharchyshyn

Харчишин ВалерийЯ розумію, що Facebook – не книга скарг та хотілось би поділитися чимось позитивним, але не сьогодні. Вчора, прогулюючись велосипедом, мене наздогноло оце страшко. Знаєте таких, вони відважно кидаються на колеса автомобілів/ноги байкерів та пісюни велосипедистів. Ось цей пацик, хряцнув мене за ногу. Ви знаєте, що в нашій країні, за протоколом ти маєш зробити -- звернутися до травмпункту за місцем проживання, аби терміново провести вакцинацію від сказу. Не залежить від розміру та соціального ґатунку собаки. А ще піймати пса і відвезти до станції боротьби зі сказом тварин, або, як мінімум, до ветеринара.

Так ось, діагноз невтішний, якщо ти живеш в Україні і пес, що тебе вкусив, скажений. Причини дві. Вакцини немає не те, що за місцем реєстрації, а взагалі у цілій Україні і це вже абсолютно серйозно. Бо, якщо пес скажений, то вам слід підшуковувати найближче бюро ритуальних послуг, аби зомовити гарне соснове пальто. Ліків від сказу не існує. І якщо ви мрієте про спокійне життя, протягом інкубаційного періоду, залишається піймати пса і відвезти його на обстеження. Чим ми сьогодні і займалися протягом дня. Господар(синьолобий у стані загострення) пса не віддав, сказавши, шо то не його, а Люби, а її нема вдома, зробив кілька компульствних рухів, що мали нагадувати полювання на пса та видавав зі свого рота: "Баарсііік.."

Друг американець, що був поруч, підкріпив мою думку про вилик поліції, там, за його словами, спираючись на свідків, пов'язали би господаря і песика, якого відвезли б до ветлікарні на карантин.

Телефоную 102 і радію чемному спілкуванню з черговим, що фіксує все за кілька секунд. А потім телефонує розчарування на ім'я Сирота Руслан Анатолійович зі словами: "шо там у вас случілась?" 
Коротко розповідаю про проблему, відсутність вакцини та задачу... 
- Ви шо хатітє, шоб ми за сабачкай бєгалі?
- Нє, кажу, піймайте хоча б господаря, а він нам - пса) 
- Ви хатітє, шоб ми сталі на вашу сторону? 
- Ні, я прошу мені допомогти. Мене покусав пес.. Вакцини не...
- Слишал, слишал.. Обращайтєсь в суд..
- Та який суд, нам пса до ветеринара.. 
- Єдінствєнноє, шо ми можем - оформіть заявлєніє, када наряд асвабадится, будєтє ждать?
- Буду.
Кидає трубку..
- От, бля, єщьо собак ми нє ловілі..

За півгодини приїжджає наряд простих, але абсолютно адекватних поліцейських. Які легко вмовляють господаря видати пса, той, коли побачив людей у формі, сам став псом і почав нервово штурхати песика і пхати його до будки-переноски, що виявилась замалою. Той, відповідно, втік. Тоді поліцейський сам покликав песика, і пристебнув йому повідок. 
Далі був відділ по боротьбі зі сказом на Волинській, 12, що працює повні 4 дні, і до обіду в п'ятницю, бо ж на вихідних собаки ясно шо не кусають. Мій ветеренар запропонував мені тримати собаку у себе вдома протягом 10 днів. Якщо за цей час, песик не здохне, то й Ви будете жити довго та щасливо і колись 100% помрете, але не від сказу. Але запропонував зробити все за протоколом 
І я поїхав до травмпункту, щоб почути, "вакцини немає, спостерігайте за собачкою..."
Але є аналог, їдьте купіть від столбняка вакцину, на всяк пож..

На фото: Барсік у вольєрі Барні(дуже злий)

UPD. Барсік втік.

Я приїхав з новим ошийником(старий Барсік порвав) та з собачим кормом і відкрив ворота...
Бубка перестрибнув вольєр, дочекався коли брама відкриється і никивав п'ятами. Сподіваюсь, що це жага свободи, а не початок енцефалопатії;)

Вакцину знайшов. Ймовірно 100%-й контрабас, але є, хвалити Бога!

Барсіка знайшов у господаря. Передав нового ошийника зі світловідбивачем, шоб його раптом не збила машина і їжу. Будь мені, сука, тобто сучий сину, здоровий ще 8 днів!


Тэги: Харчишин, медицина, собака

Схожі новини:


Комментариев: 9
Hoakina
1 Марина (Hoakina)   • 07:19:42, 08.08.2017 [Материал]

хазяйські собаки мають бути вакциновані від сказу, тому господаря треба спитати, чому не вакцинована у нього тварина, собака до того ж на самовигулі. Це не так уже й дорого. І треба нарешті подумати про більш жорсткі правила для власників тварин. Завів, то треба доглядати. Вакцина не так і дорого коштує.
asercbr_zt
4 Андрей (asercbr_zt)   • 07:59:39, 08.08.2017 [Материал]

Марина, Вы немного напутали. В самом Житомире тьма не привитых, бродячих псов. Проблема в том, что нет вакцины для человека, но это наверно хорошо ибо реформа, надо потерпеть....
Hoakina
6 Марина (Hoakina)   • 08:21:49, 08.08.2017 [Материал]

На 4. Я відписалась про конкретний випадок. Коли б господар був відповідальний, то проблеми б взагалі не було. І бродячі пси не з повітря беруться. А от такий самовигул їх частково породжує. Бо у здорового і ситого хазяйського пса більше шансів покрити суку і дати життєздатне потомство. Чіпування і адміністративна відповідальність має бути. Не здатен утримувати собаку по закону, забирати і віддавати більш відповідальним людям.
asercbr_zt
8 Андрей (asercbr_zt)   • 08:45:10, 08.08.2017 [Материал]

Повторюсь, вопрос не в прививках, а в наличии вакцины, для укушенного.
viewer
2 Name Surname (viewer)   • 07:28:14, 08.08.2017 [Материал]

Це лише частина проблеми, що немає вакцини від сказу в лікарнях, лише контрабас.
У мене в знайомої син народився, так якесь щеплення малому їздила в Київ робити.
Катастрофічна ситуація не те що з вакцинами для дорослих, а в першу чергу з дитячими!!!!
Hoakina
3 Марина (Hoakina)   • 07:58:31, 08.08.2017 [Материал]

На 2. Так, згодна
kolvich
5 Nikolay (kolvich)   • 08:18:48, 08.08.2017 [Материал]

Ой Валєра хапай мотузку,лапай Улянку і ще краще ізсукай неї втроє тую мотузку,коб та курва не вирвалася,коли неї будеш кусати і топити в третій річці..Най ліпше те І,О шукає собі вакцину.Шоб ти був нам здоровий.
Zen_Garden
7 Yuri (Zen_Garden)   • 08:31:08, 08.08.2017 [Материал]

Меня в прошлом сентябре укусила бродяжная собачка за палец. Пошёл сразу на Богунию, всё было, делали 5 раз на протяжении чуть больше месяца.
Cobalt
9 Cobalt (Cobalt)   • 18:53:21, 09.08.2017 [Материал]

"...Валерия Харчишина покусала собака..."
А вона що, десь чуда його творчєство?!... :-о
Оголошення на ЖЖ інфо: