Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Прес-релізи

Що потрібно знати про вініри тим, хто мріє про голлівудську усмішку?

Автор: Оксана Загороднюк, 25.07.2022, 18:55:25 Що потрібно знати про вініри тим, хто мріє про голлівудську усмішку?

Вініри – керамічні накладки, які встановлюють на передню частину зубів. Вони роблять зовнішній вигляд зубів естетичними, а їхнього володаря — впевненішим на зустрічах, роботі чи прогулянці. Напевно, це і є причина, через яку публічні люди мріють про «голлівудську усмішку».

У світі стоматології, вініри та їх встановлення — ювелірна робота. Це складніше, ніж реставрація зуба чи встановлення брекет-системи.

У цій статті стоматолог-ортопед та стоматолог-терапевт київської клініки D.Ante Анна Шабріна розповість, що потрібно знати пацієнтам перед встановленням вінірів.

Вініри – це на все життя

Саме цей факт часто зупиняє пацієнтів перед встановленням керамічних накладок. Перед встановленням вінірів лікар обточує емаль зубів, на які вони фіксуватимуться.

Якщо об'єктивно оцінити ситуацію і поставити собі питання «Чи захочу я коли-небудь насолоджуватися природною та неідеальною усмішкою без вінірів?», стає одразу ясно, що такий момент не настане.

Звісно, ​​зняти накладки можна, але зуби виглядатимуть неестетично, тому ходити без вінірів вже не вийде. Знімають накладки лише в одному випадку — щоб замінити їх на нові. Наприклад, якщо пацієнт вирішив змінити відтінок зубів.

вініри на зубах

Коли можна та коли не можна встановлювати

І тут знову, не все так просто: для встановлення вінірів, як і будь-якої іншої стоматологічної процедури, є показання та протипоказання.

До показань належать:

  • треми та діастема (проміжки між зубами);
  • некрасива форма та розмір фронтальних зубів;
  • травми зуба, що призвели до сколів, тріщин та потемніння емалі;
  • флюроз (плями на емалі);
  • психологічний дискомфорт та стисненість усмішки.


Вініри не встановлюють дітям на молочні зуби, а також пацієнтам, які страждають на бруксизм або займаються контактними видами спорту.

На які зуби фіксують накладки

Вініри встановлюють на зуби у зоні усмішки. Пацієнт сам вирішує, на скільки зубів потрібно встановити накладки, але тут теж є нюанс: підібрати колір і форму вінірів складніше, коли йдеться про встановлення на два передні зуби.

Періодичність заміни накладок

У середньому накладки потрібно замінювати кожні десять років.

Ми, лікарі стоматологічної клініки D.Ante, відстежуємо пряму залежність між періодичністю заміни вінірів та доглядом та за ротовою порожниною: якщо дотримуватись правил гігієни та рекомендації лікаря, вініри можуть прослужити до 25 років до заміни.

На жаль, часто пацієнти вважають, що після встановлення вінірів можна менше доглядати за зубами, тому накладки служать <10 років. І це при тому, що ми завжди розповідаємо про гігієну та важливість правильного догляду за зубами з вінірами.

Як підібрати форму та розмір накладок

Є два способи: виготовлення вінірів аналоговим (на основі відбитків зубів) або цифровим методом.

Хтось застосовує перший спосіб, хтось другий. Ми ж у клініці D.Ante використовуємо обидві методики, але частіше — цифрову. Вона точніше, з нею зручніше працювати, а також немає необхідності відвідувати зуботехнічних фахівців особисто, щоб передати зліпок – дані скидаємо електронною поштою.

Як зміниться гігієна рота з вінірами

Ніяк.

Правила догляду за зубами залишаються такими ж: чистка двічі на день, використання флосу та ополіскувача після їжі.

Що ще важливо знати пацієнтам

Про вініри можна розповідати багато. Наприклад, про те, що іноді встановлення накладок можливе без обточування зубів або про те, чи може під ними утворитися карієс (спойлер: якщо вініри встановили з попереднім обточуванням зубів — карієс не розвивається).

Якщо ви мрієте про вініри і у вас залишилися питання — приходьте на консультацію до нашої клініки D.Ante (Київ, м. Олімпійська).

Обіцяємо чесно відповісти на ваші запитання : )

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Прес-релізи" на ЖЖ.info
Прес-релізи | 25.07.2022 | Переглядів: 741 | стоматология, зубы, виниры

Читайте також на цю тему: