Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Місто

Нестандартні пологи. Як полегшити житомирянкам пологи.

Автор: Дар'я Войташевська, 14.10.2020, 07:56:02 Нестандартні пологи. Як полегшити житомирянкам пологи.
Народжувати в воді та стоячи – все більше набирає популячрності серед українок. Раніше, подібне практикували по більшій мірі за кордоном, проте сучасні молоді мами стали більше приділяти увагу цьому процесу і вивчають можливість якомога більше полегшити процес пологів. Проте, за словами медиків, нестандартні методи пологів, можуть собі дозволити лише жінки у яких вагітність протікала без будь яких проблем та ускладнень, не було сильного токсикозу та плід знаходиться у правельному положенні.

На одному з сайтів, що присвячені вагітності та пологам, Dochkimateri, акушер-гінеколог Наталія Цалко поділилася своєю думкою стосовно вид пологів, що викликає найбільшу кількість протилежних думок серед спеціалістів – пологи в воду.

«Вода - самий універсальний в світі розчинник, все забере і бруд, і гнів, і жар, і біль ... Від води легко отримати швидку віддачу, піде напруга, сутички згладяться, тканини розтягнуться. Вода супроводжувала малюка весь час в утробі, була його рідна по відчуттю субстанцією, так що при пологах у воду малюк не різко увірветься в світ, а ввійде в нього делікатно, м'яко і ніжно, що не доставивши дискомфорту» - каже Наталія Цалко.


На її думку процес пологів, не обов`язково повинен проходити весь час у воді, да і не бажано це, адже як стверджує велика кількість спеціалістів, дитина при спробі зробити свій перший подих, може захлинутися водою.

«Силу води обов'язково випробуйте заздалегідь. Якщо в боксі є ванна, полежіть у ній хоча б перший період пологів, включіть улюблену музику, запаліть свічки, розслаблення буде максимальним, а сутички ефективними. Не сподобається - на потужний період виходите на сушу, зрозумієте, що в воді управляти тілом легше - залишайтеся у ванні. Якщо в родовому боксі не передбачена ванна для пологів (ванна повинна бути спеціальна, з хорошим оглядом, зручна для прийняття пологів і має швидкий злив), то скористайтеся душем. При пологах у воду обов'язково наявність ванни, ніякі моря і океани не підходять, надто небезпечно. Ну і найважливіше: спробували - не ваше - сміливо виходьте з води» - радить акушер-гінеколог.

Автор: Дар'я Войташевська, редактор рубрики "Місто" на ЖЖ.info
Місто | 14.10.2020 | Переглядів: 1746 | медицина, перинатальный центр, роды

Читайте також на цю тему:

Коментарів: 0