Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Як вибрати обладнання швачкам-початківцям

Автор: Оксана Загороднюк, 15.08.2022, 18:11:40 Як вибрати обладнання швачкам-початківцям

Вміння шити не тільки надихає на створення нових речей своїми руками, але й дає можливість розпочати власний бізнес та отримувати постійний і стабільний дохід. На початковому етапі виникає питання щодо того, яку машинку вибрати, щоб мати можливість шити одяг, домашній текстиль та інші вироби. Не варто думати, що купити обладнання може тільки майстриня з великим досвідом. Насамперед треба вирішити, чого ви хочете від техніки. Щоб шити найпростіші речі, підійде недорога машинка, яка може виконувати хоча б кілька строчок.

Що повинні знати швачки-початківці

Швейні машинки відрізняються типом управління та функціональними можливостями. Майстрині можуть вибрати один із приведених нижче варіантів:

  1. Механічні. Це машини, які управляються за допомогою педалі або ручки. Застарілі моделі можна знайти лише в бабусиній коморі або на блошиному ринку. Вони не дуже популярні, тому що продуктивність виробництва дуже низька.
  2. Електромеханічні. Обладнані двигуном, отже, швидкість обертання вала машинки достатньо велика, що дозволяє скоротити час на виготовлення виробу. Таке обладнання може працювати декілька годин безперервно.
  3. Комп’ютеризовані. Підходять для професійного шиття. Головні переваги покупки такої техніки — можливість автоматичного налаштування, швидкість прокладання строчки без втрати якості, зручність користування, мала вага, великий набір додаткових опцій.


Моделі сучасних швейних машин представлені в інтернет-магазині «Швейний світ». Покупцеві видається оригінальний гарантійний талон, який дає право на технічне обслуговування протягом вказаного терміну.

Критерії вибору пристрою для домашнього використання

Окрім типу управління, треба звернути увагу на те, як розташований човниковий пристрій. Вертикальний тип працює так, що постійно відбувається ударне навантаження й виникає шум. Також підвищується рівень зносу деталей, якщо своєчасно не змащувати та не чистити їх від ворсу та ниток. Внаслідок цього виникає пропуск стібків, може зламатися голка.

Горизонтальний човник обертається в одному напрямку. Це і є його головною перевагою. Машинка працює без шуму. Під час роботи не виникають вібрації, не дуже швидко відбувається знос деталей вузла. Варто пам’ятати, що такий пристрій теж потребує уваги та догляду. Ремонт з заміни механізму обійдеться дешевше, ніж вертикального, і пошкодження виникають значно рідше.

Швейні операції, без яких не обійтися

Майстриням-початківцям не завжди потрібно покупати машинку з розширеним функціоналом. Це варто робити тільки в тому випадку, якщо планується займатися діяльністю професійно або згодом розпочинати власний бізнес. Поміркуйте, можливо, достатньо купити обладнання, яке може виконувати базові операції, як-от:

  1. Пряма строчка. Її здатні прокладати будь-які пристрої. Довжина стібка регулюється від 0 до 4 мм.
  2. Вбудований механізм для виконання строчки типу «зигзаг». Використовують для обробки краю виробу, аби тканина не сипалася. Застосовують також для прострочування тонких джгутів, еластичних стрічок, обметування петель для ґудзиків та з декоративною метою.
  3. Реверсивний хід. Закріплює шов на початку й кінці строчки, щоб він не розпускався. Дуже зручно виконувати штопку, коли є можливість рухати матеріал не тільки в прямому, а й протилежному напрямку.
  4. Регулювання прижимання лапки. Функція дозволяє працювати з різними типами тканини.


Сьогодні вміння шити принесе багато користі, надасть можливість оновлювати гардероб модним одягом, витрачаючи значно менше грошей. Такий домашній текстиль, як постільна білизна, рушники, простирадла, флісові та махрові ковдри, штори простого крою, зможе пошити навіть майстриня без досвіду. Швейна машинка для таких господинь стане незамінною помічницею в побуті.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 15.08.2022 | Переглядів: 576 | шитье, швейная машина, Швея

Читайте також на цю тему: