Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Як зробити скріншот: ТОП 3 програми

Автор: Мария Никулина, 08.01.2023, 17:45:47 Як зробити скріншот в себе на ПК чи Ноутбуці: ТОП 3 способи

Люди, які тільки почали освоєння такої техніки як ноутбук, комп’ютер обов’язково зустрінуться з великим різноманіттям термінів. Зміст цих термінів зрозуміти з контексту буває досить важко. Наприклад, людина, яка нічого поки що не розуміє у даній техніці не зрозуміє що таке кукіс, девайс, скрін, файл та інше. Одним з найчастіших питань користувачів є – «Як зробити скріншот?».

 Скріншот (він же – скрін) – це зображення точної копії того, що користувач бачить перед собою на екрані ПК. Знадобитися скрін може у ряді випадків:

  • Найчастіше знімок екрану необхідний тоді, коди у користувача виникла проблема з доступом до якоїсь програми на ПК. У такій ситуації у сервісній підтримці спеціалісти можуть попросити користувача зробити скрін, щоб побачити проблему, яку потрібно вирішити. Скрін у такій ситуації допомагає спеціалістам зрозуміти користувача, а йому – не тратити час на довге пояснення ситуації.
  • Знімок буде корисним, коли людина хоче поділитися своїми досягненнями, новою аватаркой, заставкою на ПК та іншим з друзями, знайомими.
  • Скрін допомагає користувачу швидко зберегти потрібну інформацію, таблицю, картинку, схему.
  • Знімок буде корисним тоді, коли потрібно доповнити якийсь текст, презентацію, лист наочною ілюстрацією або ж коли потрібно підтвердити якийсь факт.


 Це далеко не весь ряд ситуацій, коли скрін буде незамінним помічником. Тож слід детальніше дізнатися про те, як зробити скріншот екрану на комп’ютері.

Як зробити скріншот?

 Зрозумівши, що таке скріншот, проблем з тим, як його зробити – не виникне. Адже способів як зробити скрін нині існує море. Щоб не розгубитись серед різноманіття, створено ТОП із 3 найкращих програм для користувачів ПК.

1 – Ножиці

 Цей додаток знайде кожна людина у себе на ПК з Windows 7 та більше. Базова програма дозволяє зробити срін як повного екрана, так і окремого його фрагмента. Щоб скористатись програмою потрібно:

  • Зайти в «Пуск».
  • Знайти «Стандартні Windows».
  • Обрати «Ножиці» та відкрити програму.
  • Виділити потрібний фрагмент.


 Далі скріншот можна зберегти на ПК або відіслати його електронною поштою.

2 – Онлайн-сервіс «Gyazo»

 Зручна та надзвичайно просто програма, яка миттєво робить знімки. Дана програма є хмарним менеджером, тож зберігати знімки можна не тільки на ПК, але й на сервері. Це дозволяє у потрібний момент з будь-якого пристрою зайти на сервер та подивитися скріншот.

3 – Онлайн-сервіс «Lightshot»

 Швидка, зручна та інтуїтивно зрозуміла програма. Вона дозволяє зробити знімок екрана за декілька секунд лише у два кліки. Програма дозволяє редагувати знімок та ділитися ним з іншими.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 08.01.2023 | Переглядів: 765 | гаджет, смартфон, телефон

Читайте також на цю тему: